Τo Ecoline 2011, την ολοκληρωμένη εφαρμογή για μελέτες ενεργειακής απόδοσης και κατάταξης κτιρίων, ανακοινώνει η ACE-Hellas.


ace_hellas_logoΗ εφαρμογή καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες των μελετητών καθώς και των ενεργειακών επιθεωρητών, για την εκπόνηση ενεργειακών μελετών και την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής κατάταξης αντίστοιχα.


Το Ecoline 2011, το οποίο έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου από την ACE-Hellas, περιλαμβάνει πλήθος έξυπνων εντολών όπως την αυτόματη δημιουργία αναλυτικού τεύχους ενεργειακών υπολογισμών για την απευθείας κατάθεσή του στην πολεοδομία, την εξαγωγή αρχείου xml για την εισαγωγή στο πρόγραμμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και την αναγνώριση του κελύφους ενός κτιρίου από 3d dwg αρχείο από το Autocad.


Άλλα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Ecoline 2011 μοναδικό εργαλείο για τους μηχανικούς είναι η αυτόματη απόδοση των δομικών στοιχείων στις επιφάνειες (όψεις, τομές) του κελύφους, ο αναλυτικός υπολογισμός συντελεστών σκίασης, ο έξυπνος τρόπος χωρισμού και διαχείρισης των θερμικών ζωνών του κτιρίου, η παραγωγή εποπτικών σκαριφήματων των επιφανειών, αλλά και η εύκολη και γρήγορη εισαγωγή στοιχείων των Η/Μ συστημάτων.


Η εφαρμογή Ecoline 2011 έχει απλή, λειτουργική και φιλική προς το χρήστη δομή, σε μορφή δέντρου (βήμα προς βήμα εντολές) που επιτρέπει στον μελετητή να το χρησιμοποιήσει άμεσα παρά την πολυπλοκότητα του υπολογιστικού πυρήνα του ΤΕΕ που είναι ενσωματωμένος στο πρόγραμμα. Συνοδεύεται από πλήρες ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης με παραδείγματα που διευκολύνουν περαιτέρω τη χρήση του. Η ACE-Hellas παράλληλα διοργανώνει καθημερινά σεμινάρια για την εκμάθηση του προγράμματος στα γραφεία της, σε επιλεγμένους αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα γραφεία κάθε ενδιαφερόμενου μέσω web εφαρμογής.


Η εφαρμογή Ecoline 2011 έχει εγκριθεί ως υπολογιστικό εργαλείο για τη διενέργεια των υπολογισμών ενεργειακής απόδοσης και κατάταξης κτιρίων από την ειδική υπηρεσία επιθεωρητών ενέργειας του Υ.Π.Ε.Κ.Α. με αριθμό έγκρισης 153/10.2.2011.


Από την 1η Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργείου, είναι υποχρεωτική η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης για τις αγοραπωλησίες καθώς και για τις μισθώσεις ενιαίων κτιρίων άνω των 50 τ.μ.


Για το Ecoline 2011 είναι διαθέσιμο δωρεάν CD Demo το οποίο μπορεί να αποσταλεί μετά από επικοινωνία με την ACE-Hellas στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Για το αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάσεων καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ACE-Hellas και τα προϊόντα της, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ace-hellas.gr.