Εγγραφή HDV σε ανάλυση 1080i με νέα λειτουργία προοδευτικής σάρωσης 25p και φακό G Lens υψηλών αποδόσεων.

fx1000Βασιζόμενη στην τριακονταετή εμπειρία της Sony στην εξέλιξη των καμερών αναμεταδόσης εκπομπών, η FX1000E συνδυάζει με εκπληκτικό τρόπο την εργονομία και την αξιοπιστία με την καλύτερη ποιότητα εικόνας HDV που εμφανίστηκε ποτέ. Τα προηγμένα χαρακτηριστικά χειροκίνητης λειτουργίας και οι τελευταίας γενιάς καινοτομίες της Sony στον τομέα της εικόνας, προσφέρουν στους βιντεογράφους μια πρωτόγνωρη παλέτα καλλιτεχνικών επιλογών σε μια εξαιρετική αναλογία απόδοσης/τιμής.

Στην καρδιά της FX1000E βρίσκεται ένας αισθητήρας 1/3’’ τύπου 3 ClearVid CMOS με pixel μεγάλου μεγέθους, ο οποίος προσφέρει εξαιρετική ευαισθησία και δυναμικό εύρος. H τεχνολογία Exmor™ βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση του αισθητήρα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και σε σκηνές με υψηλή αντίθεση, μειώνοντας τον θόρυβο της εικόνας, με αποτέλεσμα λήψεις επαγγελματικής ποιότητας.

Σχεδιασμένος ειδικά για την FX1000, ένας νέος φακός της σειράς G Lens™ της Sony με εξαιρετικά οπτικά χαρακτηριστικά θα δώσει την ευκαιρία στους φίλους του βίντεο να εκφράσουν πλήρως τη δημιουργικότητά τους. Αυτός ο υπεσύγχρονος φακός είναι αποτέλεσμα ενός μοναδικού concept σχεδίασης οπτικού συστήματος και ελέγχου ποιότητας. Επιπλέον, έχει βελτιστοποιηθεί, ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εξελιγμένη τεχνολογία του αισθητήρα και της επεξεργασίας εικόνας, επεκτείνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις δημιουργικές σας δυνατότητες.

Ο ευρυγώνιος φακός των 29,5 mm (ισοδύναμος των 35 mm) διευρύνει απίστευτα τις επιλογές σας όσον αφορά την σύνθεση της εικόνας, τόσο όταν πρόκειται για λήψεις τοπίων, όσο και για λήψεις σε εσωτερικούς χώρους, όταν η απόσταση από το θέμα σας είναι περιορισμένη. Το οπτικό ζουμ 20x μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο ψηφιακά με τον Digital Extender, με έναν συντελεστή περίπου 1,5x για δυναμικά close-up.

Δύο στοιχεία χαμηλής διασποράς (Extra-low Dispersion ή ED) μειώνουν την χρωματική εκτροπή που δημιουργείται από τον διαφορετικό βαθμό διάθλασης του φωτός, ελαχιστοποιώντας έτσι τις χρωματικές αλλοιώσεις (φαινόμενο fringing). Η δομή του φακού περιλαμβάνει 10 ομάδες των 15 στοιχείων με συμπαγείς ασφαιρικούς φακούς για καθαρή και λεπτομερή εικόνα ακόμα και όταν βιντεοσκοπούμε με μεγάλο ζουμ.

Συμβαδίζοντας με την υψηλή ευαισθησία του αισθητήρα 3 ClearVid CMOS, ο αξεπέραστος φακός της σειράς G διαθέτει μια εκπληκτική ευαισθησία σε χαμηλό φωτισμό, η οποία φτάνει το 1,5 lux (με ταχύτητα κλείστρου 1/25, αυτόματη ρύθμιση διαφράγματος και λειτουργία κέρδους auto gain). Το βίντεο και οι φωτογραφίες που λαμβάνονται με χαμηλό φωτισμό βελτιώνονται περαιτέρω με το σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot, για καλύτερα αποτελέσματα, όταν δεν χρησιμοποιείται τρίποδο.

Η λειτουργία προοδευτικής σάρωσης 25p είναι νέο χαρακτηριστικό για τις Handycam®, και συλλαμβάνει πλούσιες σε λεπτομέρειες εικόνες HD κινηματογραφικής ποιότητας. Αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή στην στάνταρ interlaced εγγραφή των 50i. Το σήμα σκανάρεται σε ανάλυση 25p και μετατρέπεται σε 50i πριν καταγραφεί στην ταινία. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει την συνεχόμενη ανασκόπηση και επεξεργασία των εικόνων σε HDV περιβάλλον. Η κινηματογραφική ποιότητα της εικόνας που έχει υποστεί προοδευτική σάρωση μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τις νέες λειτουργίες CinemaTone Gamma™ και CinemaTone Colour™, για πλούσια, ζωντανά χρώματα.

Με ανάλυση τέσσερις φορές μεγαλύτερη (921k dots) από αυτήν της τεχνολογίας Clear Photo LCD, η υψηλής αντίθεσης LCD οθόνη Xtra Fine των 3,2 ιντσών, επιτρέπει την κριτική αξιολόγηση των φωτορεαλιστικών εικόνων του βίντεο. Συμπληρώνεται από ένα ηλεκτρονικό σκόπευτρο 0,45 ιντσών τύπου Xtra Fine.

Επιπλέον, η FX1000E διαθέτει χειροκίνητες ρυθμίσεις για ένα μεγάλο πλήθος λειτουργιών, γεγονός που επαυξάνει τις ήδη εκπληκτικές επιδόσεις της.

Στους ξεχωριστούς δακτύλιους ρύθμισης του ζουμ και της εστίασης προστέθηκε και ένας νέος δακτύλιος ρύθμισης του διαφράγματος για ακριβή χειροκίνητο έλεγχο της σύνθεσής σας. Οι επιλογές έκθεσης/διαφράγματος επιτρέπουν τον ακριβέστατο έκλεγχο της ποσότητας του φωτός που θα περάσει από τον φακό: ρυθμίζοντας την Φωτεινότητα Έκθεσης (Exposure Brightness), η εικόνα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ρυθμίσεις του διαφράγματος (Iris) και του κέρδους (Gain), ενώ η ταχύτητα του κλείστρου παραμένει «κλειδωμένη». Επιπλέον, η ταχύτητα κλείστρου και το κέρδος μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα.

Υπάρχουν χειριστήρια ξεχωριστά για το κέρδος, την εξισορρόπηση λευκού και την ταχύτητα κλείστρου. Υπάρχει, επίσης, διακόπτης για την γρήγορη επιλογή λειτουργίας εστίασης και τρία φίλτρα ND με δυνατότητα εναλλαγής.

Στις άλλες χειροκίνητες ευκολίες περιλαμβάνονται οι λειτουργίες Shot Transition και Picture Profile. Η εκπληκτική εργονομία της βιντεοκάμερας ενισχύεται από την παρουσία τριών κουμπιών σε εύκολα προσβάσιμη με τα δάκτυλα θέση, τα οποία μπορούν να επιφορτιστούν με τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, για άμεση ανάκλησή τους.

Η ευρεία γκάμα των συμβατών αξεσουάρ από την Sony εμπλουτίστηκε με τον νέο υψηλής ποιότητας ευρυγώνιο φακό μετατροπής VCL HG0872X, ο οποίος μας δίνει εστιακό μήκος 23,6 mm. Επίσης, διατίθεται και η καλύπτρα SH L32W για την LCD οθόνη, για καλύτερη ορατότητα σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Τέλος η νέα LCS-VCC είναι μια μαλακή τσάντα μεταφοράς με πολύ χώρο για τα αξεσουάρ της μηχανής σας.

HANDYCAM® HDR-FX1000E: Βασικά χαρακτηριστικά
* Εγγραφή 1080 Full HD σε ταινία HDV
* Φακός Sony G Lens™, ευρυγώνιος 29,5mm (ισοδύναμος με 35mm) και οπτικό ζουμ 20 x
* Αισθητήρας 3 ClearVid CMOS
* Σταθεροποίηση εικόνας Optical SteadyShot
* Λειτουργία προοδευτικής σάρωσης 25p
* Συστήματα CinemaTone Gamma™ και CinemaTone Colour™
* Ευρεία οθόνη Xtra Fine LCD 3,2 ιντσών
* Σύστημα STAMINA μέχρι 7 ώρες και 30 λεπτά (με την προαιρετική μπαταρία NP-F970 και αποκλειστική χρήση σκόπευτρου)