Βραβείο καινοτομίας στη Nokia Siemens Networks για τεχνολογία επόμενης γενιάς Οπτικής Πρόσβασης 1Gbit/s.


nokia_siemens_networksΗ βράβευση στα πλαίσια του Συνεδρίου Fiber to the Home (FTTH) 2011 στο Μιλάνο της Ιταλίας αφορά την αναγνώριση της τεχνολογικής καινοτομίας της εταιρείας. Το FTTH Council Europe απένειμε στη Nokia Siemens Networks βραβείο τεχνολογικής καινοτομίας για την τεχνολογία Next Generation Optical Access (NGOA). Η προσέγγιση της Nokia Siemens Networks, η οποία παρουσιάστηκε λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της απονομής, έχει ήδη παρουσιαστεί σε πλήθος πελατών στα ερευνητικά εργαστήρια της εταιρείας. Η Nokia Siemens Networks χρησιμοποιεί για το NGOA μια μοναδική οπτική ίνα με την οποία μπορεί να προσφέρει ευρυζωνική σύνδεση σε μέχρι και 1000 νοικοκυριά, με ταχύτητα 1Gbit/s ανά νοικοκυριό και για uploading και για downloading, και σε απόσταση μέχρι και 100χλμ από το τηλεπικοινωνιακό κέντρο.


Το FTTH Council Europe είναι ένας οργανισμός με στόχο την επιτάχυνση της διάθεσης δικτύων πρόσβασης εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων, που να στηρίζονται στις οπτικές ίνες, σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Μέλη του είναι περισσότερες από 140 εταιρείες, ανάμεσά τους και αρκετοί κορυφαίοι πάροχοι και κατασκευαστές εξοπλισμού της αγοράς τηλεπικοινωνιών.


Το NGOA είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να συνυπάρχει με τα Passive Optical Networks (PON) συστήματα τα οποία ενδεχομένως να προϋπάρχουν σε ένα δίκτυο, επιτρέποντας την αδιάλειπτη αναβάθμιση των υπαρχόντων συστημάτων οπτικής σύνδεσης και την συγκέντρωση των τηλεπικοινωνιακών κέντρων ώστε να επιτευχθούν επιπλέον μειώσεις στα λειτουργικά έξοδα.


Η Nokia Siemens Networks αναπτύσσει ήδη ένα πρωτότυπο ενώ παράλληλα συνεχίζει τη στενή συνεργασία με την FSAN (Full Service Access Network), την αρμόδια επιτροπή για την προτυποίηση των μελλοντικών τεχνολογίων οπτικής σύνδεσης.