H Sony Ericsson παρέθεσε γεύμα εργασίας στους δημοσιογράφους, στο οποίο παρευρέθηκε το Techpress, για τα νέα Xperia phones.


Xperia PLAY_White_CA03_screen2Το Xperia™ Play θα «τρέχει» στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android (2.3 Gingerbread) και θα προσφέρει στους χρήστες τη μοναδική εμπειρία διασκέδασης και τις λειτουργίες smartphone για τις οποίες έχει γίνει γνωστή η σειρά Xperia™. Για αυτό το λόγο έχουν «επιστρατευτεί» μια υψηλής ευκρίνειας, multitouch οθόνη 4’’, κάμερα 5 megapixel και μοναδικές λειτουργίες social networking.


Όμως τα δεδομένα αλλάζουν όταν φέρει κανείς το τηλέφωνο σε οριζόντια θέση και αποκαλύψει ένα slide out D-Pad με τα γνωστά σύμβολα του Playstation™ στα πλήκτρα. Πλέον τίποτα δεν θα είναι το ίδιο αφού το smartphone μετατρέπεται σε μια high-end φορητή κονσόλα παιχνιδιών με την οποία τα παιχνίδια του Android Market μπαίνουν σε άλλη διάσταση.


SE_XPERIA_train2Χάρη στο ανοικτό μοντέλο ανάπτυξης για το οποίο συνεργάστηκαν η Google με τη Sony Computer Entertainment, γνωστές εταιρείες ανάπτυξης τίτλων όπως η Electronic Arts και η Gameloft θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν πολύ σύντομα Hot τίτλους για το Xperia™ Play όπως την επιτυχημένη FIFA και The Sims 3. Επιπλέον η Sony Computer Entertainment θα παρέχει γνωστούς τίτλους του PSone στο Android Market ενώ ταυτόχρονα άλλα γνωστά Android παιχνίδια θα βελτιστοποιηθούν για το νέο smartphone.


Ο Βελτιωμένος επεξεργαστής Snapdragon 1Ghz της Qualcomm με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών Adreno 205 GPU 245 MHz θα μπορεί να αποδώσει ευκρινή αναπαραγωγή για gaming και σερφάρισμα στο Internet με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για πολλές ώρες διασκέδασης.


Το Xperia™ Play έρχεται δυναμικά για να ενταχθεί στην σειρά smartphones Xperia™ και να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για την απόλυτη σειρά κινητών που συνδυάζουν επικοινωνία και διασκέδαση.


Το Xperia™ neo και το Xperia™ pro διαθέτουν την τεχνολογία αιχμής της Sony στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android™. Το Reality Display με Mobile BRAVIA® Engine προσφέρει εξαιρετική οπτική ευκρίνεια και κρυστάλλινη εικόνα. Ο βραβευμένος αισθητήρας της Sony, Exmor R™ for mobile, επιτρέπει τη λήψη υψηλής ποιότητας, φωτεινών φωτογραφιών και βίντεο HD ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν να προβάλλονται σε μια HD TV στο σαλόνι σας μέσω του ενσωματωμένου HDMI-connector.


Το Xperia™ neo και το Xperia™ pro θα κυκλοφορήσουν με την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android™, 2.3, παρέχοντας πρόσβαση στις Υπηρεσίες Google Mobile και τις χιλιάδες εφαρμογές που διατίθενται δωρεάν στο Android™ market.


Το Xperia™ neo διαθέτει την εξαιρετική σχεδίαση για την οποία είναι γνωστή η Sony Ericsson, με ένα όμορφο μοναδικό σχήμα που είναι εργονομικά σχεδιασμένο ώστε να ταιριάζει τέλεια στην παλάμη του χρήστη, ειδικά κατά τη λήψη φωτογραφιών.


Το Xperia™ pro ενσωματώνει επιπλέον ένα εξελιγμένο slide-out πληκτρολόγιο qwerty για πραγματικά γρήγορη πληκτρολόγηση και αποστολή, με τρόπο που να μη χρειάζεται η χρήση εφαρμογών για κάθε διαφορετικό είδος μηνυμάτων. Το Έξυπνο Πληκτρολόγιο ενεργοποιεί έξυπνες λειτουργίες μηνυμάτων αυτόματα, κάθε φορά που το ανοίγετε. Το Xperia™ pro είναι το ιδανικό επαγγελματικό τηλέφωνο αφού διαθέτει συγχρονισμό με email, ημερολόγιο, και κατάλογο επαφών ενώ ταυτόχρονα το προεγκατεστημένο Office Suite Pro σας επιτρέπει να δείτε και να επεξεργαστείτε έγγραφα κατευθείαν από το τηλέφωνο σας.


Το Sony Ericsson Xperia™ neo θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2011 σε μπλε, κόκκινο και ασημί, ενώ το Sony Ericsson Xperia™ pro στα τέλη του δεύτερου τριμήνου σε μαύρο, κόκκινο, ασημί.


Tο Xperia™ arc διαθέτει Reality Display με Sony Mobile Bravia® Engine με μηδενικό κενό ανάμεσα στην οθόνη και το κρύσταλλο που την καλύπτει, προσφέρει μοναδική οπτική ποιότητα και εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Επιπλέον ο βραβευμένος αισθητήρας της Sony, Exmor R™, για κινητές συσκευές με φακό f/2.4 επιτρέπει τη λήψη υψηλής ποιότητας, φωτεινών φωτογραφιών και HD video ακόμα και με χαμηλό φωτισμό. Όλες οι φωτογραφίες και τα HD video μπορούν να προβληθούν στην τηλεόραση μέσω του ενσωματωμένου HDMI-connector.


Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android™ 2.3 (Gingerbread) επιτρέποντας την πρόσβαση στις υπηρεσίες Google Mobile Services καθώς και σε δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές που διατίθενται δωρεάν στο Android™ market.


Το Xperia™ arc ανεβάζει σε άλλο επίπεδο το ξεχωριστό design των προϊόντων της Sony Ericsson. Το πολύ λεπτό και ελαφρύ Xperia™ arc είναι πάχους μόλις 8,7mm στο λεπτότερο σημείο του και διαθέτει μια μεγάλη multi-touch οθόνη 4,2” με clear black front που την κάνει να εξαφανίζει τα όριά της, όπως και οι αντίστοιχες οθόνες της Sony. Με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, αυτό το smartphone είναι κομψό και εργονομικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει τέλεια στην παλάμη του χρήστη.