Το PC σαν Υπηρεσία συνδυάζει και προσφέρει τη δύναμη της κινητής ευρυζωνικότητας και του cloud computing σε δισεκατομμύρια χρήστες


pc_as_a_serviceΗ Ericsson και η Novatium ανακοίνωσαν το PC σαν Υπηρεσία. Μέσω του cloud λειτουργικού συστήματος, το PC ως υπηρεσία απλοποιεί την προστασία από ιούς, τις ενημερώσεις λογισμικού και την εγκατάσταση εφαρμογών και συντήρησης. Η διαχείριση της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανόμενου του εξοπλισμού του πελάτη, γίνεται αποκλειστικά από ειδικούς.


Το concept βελτιώνει την εμπειρία computing, παρέχοντας λύσεις για δισεκατομμύρια μελλοντικούς χρήστες, ιδιαιτέρως στις αναπτυσσόμενες αγορές. Το PC σαν υπηρεσία είναι στην ουσία προσφορά του παρόχου και περιλαμβάνει ένα διαχειριζόμενο PC desktop, το οποίο φέρνει τα πλεονεκτήματα των προπληρωμένων προγραμμάτων κινητής στον υπολογιστή, επιτρέποντας ευέλικτες χρεώσεις και διαφορετικά συνδρομητικά πακέτα.


Μεταφέροντας τη διαχείριση του προγράμματος στο cloud, το PC σαν υπηρεσία μπορεί να εκτελέσει έργα όπως κατανάλωση media και Internet browsing με γρήγορο και αποδοτικό τρόπο. Λόγω αυτής της ριζοσπαστικής καινοτομίας, το PC καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, που ισοδυναμεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, χαμηλότερη θερμοκρασία συσκευής, καθώς και ελαχιστοποίηση του φόρτου του τηλεπικοινωνιακού δικτύου χωρίς συμβιβασμούς στην εμπειρία του χρήστη.


Αυτή η υπηρεσία είναι πολλά υποσχόμενη για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως, καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν την υποδομής τους για κινητή ευρυζωνικότητα, διασφαλίζοντας την αξία του συνδρομητή. Κορυφαίοι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ινδία έχουν ήδη αναπτύξει το concept.


Δείτε μία σύντομη παρουσίαση της υπηρεσίας στο σχετικό βίντεο: