H Acer κάνει αποφασιστικά βήματα στον τομέα της φορητότητας, προσαρμοζόμενη στις αλλαγές που έρχονται.


Acer logoΣύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, προβλέπεται ότι μέχρι το 2015 ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα χρησιμοποιούν την ευρυζωνική κινητή τηλεφωνία και το Internet, ενώ 1.4 δις άνθρωποι θα διαθέτουν τόσο ενσύρματη, όσο και ασύρματη σύνδεση για να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι 2.4 δισεκατομμύρια άνθρωποι, πάνω δηλαδή από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού – θα έχει πρόσβαση στο web οποτεδήποτε, οπουδήποτε και με οποιαδήποτε συσκευή.


Κατά συνέπεια, τα νέα πρότυπα χρήσης και οι νέες απαιτήσεις χρηστών που θα προκύψουν, θα αλλάξουν το τοπίο στην παγκόσμια βιομηχανία. Οι νέες συσκευές θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες. Όπως ακριβώς συνέβη και με τα notebooks, netbooks, smartphones και τώρα με τα tablets.


Η Acer είναι ένας προμηθευτής που μέσα από το χαρτοφυλάκιό της προσφέρει λύσεις που ικανοποιούν κάθε ανάγκη. Από τα notebooks στα netbooks, από τις ταμπλέτες στα smartphones, οι λύσεις της Acer καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα. Η φιλοδοξία της Acer είναι να καταστήσει τη φορητότητα ελκυστική και άμεση για όλους. Αυτό σημαίνει ότι οι λύσεις της προσαρμόζονται τόσο στο ύφος και στις ανάγκες των πολλών εκατομμυρίων πελατών της, όσο και στην ανάπτυξη μιας σειράς διαφορετικών συσκευών για συγκεκριμένους σκοπούς.


«Η επόμενη φάση ανάπτυξης στον τομέα της φορητότητας θα οδηγηθεί από μια μετατόπιση σε περισσότερο προηγμένες τεχνολογίες και μια ισχυρότερη απαίτηση για υπηρεσίες δεδομένων μέσα στα επόμενα χρόνια. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της Acer ως προμηθευτή notebooks και PCs θα βοηθήσουν στο να πετύχουμε τόσο στα smartphones όσο και στα tablet που διαθέτουμε», εξηγεί ο Gianfranco Lanci, President & CEO της Acer Inc. «Εάν εξετάσουμε την ανάπτυξη των προσωπικών Η/Υ, μπορούμε να δούμε ότι οδηγήθηκε κυρίως από το Διαδίκτυο. Με άλλα λόγια από την ανάγκη του χρήστη να συνδεθεί και να πλοηγηθεί. Το βήμα μεταξύ της σύνδεσης και της ανάγκης για σύνδεση ανά πάσα στιγμή, είναι πολύ μικρό. Ως εκ τούτου εξηγείται και η ανάγκη ύπαρξης μικρών, φορητών συσκευών που προσφέρουν την πλήρη πρόσβαση στο Διαδίκτυο»


Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αδιάλειπτη σύνδεση είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη, αλλά η εμπειρία των χρηστών πρέπει να είναι μέρος της εξίσωσης αυτής. Από τη φιλικότητα προς το χρήστη, μέχρι και το απρόσκοπτο web browsing, από την εύκολη αλληλεπίδραση με τα κοινωνικά δίκτυα, μέχρι την απόλαυση πολυμέσων, οι φορητές συσκευές πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν μια εμπειρία χρηστών που είναι ισότιμη με αυτή ενός οικιακού υπολογιστή.


Στην πραγματικότητα η ποσότητα των πληροφοριών αλλά και το ψηφιακό περιεχόμενο είναι σημαντικά, όπως σημαντική είναι και η απαίτηση των χρηστών για συσκευές που μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ψηφιακές απολαύσεις, όπως οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τις ταινίες και τα παιχνίδια, παρέχοντας οπουδήποτε την ίδια πλούσια εμπειρία χρηστών όπως αυτό γίνεται από έναν οικιακό υπολογιστή. Εν ολίγοις, οι συσκευές που συνδυάζουν τις ικανότητες ενός υπολογιστή από την άποψη της απόδοσης με τις καινοτόμες τεχνολογίες, είναι οι πιο κατάλληλες για την χρήση περιεχομένου εν κινήσει.


Φορητές συσκευές, όπως τα smartphones, netbooks, notebooks και tablets είναι συσκευές για επικοινωνίες στο web που διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και αποδόσεις, προκειμένου να ικανοποιούν τις διαφορετικές ανάγκες χρήσης: από την απλή πρόσβαση στα δεδομένα και στα έγγραφα μέσω του web μέχρι τη δημιουργία όλο και πιο σύνθετου περιεχομένου.


Η στρατηγική της Acer είναι πολύ απλή. Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από όλες τις προβλέψεις, η φορητότητα, αλλά και η συνδεσιμότητα θα συνεχίσουν να επεκτείνονται περαιτέρω μέσα στα επόμενα χρόνια και η αγορά αυτή προσφέρεται για μεγάλη ανάπτυξη. Η Acer διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να υιοθετήσει πρώτη την τάση αυτή προσφέροντας στους χρήστες τα κατάλληλα εργαλεία που καλύπτουν τις ανάγκες τους σ’ αυτόν τον τομέα, όπως smartphones, tablets, netbooks, notebooks και κάθε είδους φορητή συσκευή.


Σήμερα, είναι σημαντικό μια εταιρεία να είναι σε θέση να προσφέρει στην αγορά την τεχνογνωσία που διαθέτει στα netbooks/notebooks, smartphones και tablets. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να προσφέρει στους χρήστες μια αίσθηση ασφαλείας, κάτι που για την Acer είναι αυτονόητο.