Στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 κυκλοφορεί το blockbuster Gears of War 3 σε όλο τον κόσμο.


Gears of War 3Το Gears of War 3 είναι η θρυλική κατάληξη ενός από τα πιο αξέχαστα έπη στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών και αυτή είναι μια ημερομηνία που σίγουρα δε θέλετε να χάσετε. Η ιστορία διαδραματίζεται δεκαοκτώ μήνες μετά τα γεγονότα του Gears of War 2 και την πτώση του ανθρώπινου οχυρού του Jacinto. Ο Marcus, ο Baird, ο Dom και η παρέα τους συνεχίζουν τον αγώνα για να σώσουν τον ανθρώπινο πολιτισμό, καθώς παλεύουν με τους Locust (Ακρίδες-Τέρατα) και αντιμετωπίζουν νέες απειλές από το εσωτερικό του πλανήτη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας.


Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά που αφορούν στο παιχνίδι:
· Μια συναρπαστική κινηματογραφική ιστορία που σαγηνεύει τους παίκτες σε ένα πραγματικά έντονο παιχνίδι δράσης.
· Παιχνίδι πολλαπλών παικτών, πέντε-εναντίον-πέντε (multiplayer) καθώς και εκστρατεία συνεργασίας τεσσάρων παικτών (co-op).
· Νέα λειτουργία παιχνιδιού πολλαπλών παικτών (multiplayer) που περιλαμβάνει το Beast Mode – προσφέροντας μια νέα επιλογή στο παιχνίδι με την οποία μπορείτε να αναλάβετε το ρόλο των κακών (Locust horde) και να χρησιμοποιήσετε τις πολλαπλές μεταμορφώσεις τους.
· Νέοι χάρτες που περιλαμβάνουν: Trenches, όπου εμφανίζεται ένας πολύ εντυπωσιακός ανεμοστρόβιλος άμμου, που μειώνει την ορατότητά σας, καθώς και Overpass, Mercy, Checkout και Thrashball.
· Νέα όπλα που περιλαμβάνουν: το “Bayonet Charge”, το “Retro Lancer”, το “Sawed-off Shotgun”, το “OneShot” – ένα βαρύ όπλο ελεύθερου σκοπευτή που διαπερνά τις ασπίδες ή οποιοδήποτε προστατευτικό κάλυμμα για αιφνίδιο πυροβολισμό, το “The Incendiary Grenade”, το “The Digger Launcher” και μια μικρή γεύση από τα παλιά αγαπημένα “Hammerburst” και “Classic Lancer”. Και μην ξεχνάτε ότι κάθε όπλο έχει πλέον το δικό του τρόπο κίνησης.


Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η επίσημη δοκιμαστική έκδοση πολλαπλών παικτών (Multiplayer Beta).