Το Xperia Play έκλεψε τις εντυπώσεις στο Mobile World Congress και άλλαξε τα δεδομένα στο Mobile Gaming.


Xperia PLAY_Black_Front40_screen2Η Sony Ericsson παρουσίασε στο φετινό Mobile World Congress στη Βαρκελώνη ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα μοντέλα smartphone της χρονιάς. Ο λόγος γίνεται για το Xperia™ Play, το Playstation Κινητό.


Το περίπτερο της Sony Ericsson στη Βαρκελώνη γέμισε από νωρίς με κόσμο και media από όλες τις χώρες που περίμεναν να δουν από κοντά τη συσκευή για την οποία εδώ και αρκετούς μήνες όλοι συζητούν αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν. Το πρώτο smartphone με πιστοποίηση Playstation έκανε την εμφάνιση του και δεν άφησε κανέναν απογοητευμένο αφού οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία για μια μοναδική hands-on εμπειρία και μονοπώλησε τις συζητήσεις στα «πηγαδάκια» του Mobile World Congress.


Το Xperia Play θα «τρέχει» στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android 2.3 Gingerbread και θα προσφέρει στους χρήστες τη μοναδική εμπειρία διασκέδασης και τις λειτουργίες smartphone για τις οποίες έχει γίνει γνωστή η σειρά Xperia. Για αυτό το λόγο έχουν «επιστρατευτεί» μια υψηλής ευκρίνειας, multitouch οθόνη 4’’, κάμερα 5 megapixel και μοναδικές λειτουργίες social networking.


Xperia PLAY_Black_CA01_screen1Όμως τα δεδομένα αλλάζουν όταν φέρει κανείς το τηλέφωνο σε οριζόντια θέση και αποκαλύψει ένα slide out D-Pad με τα γνωστά σύμβολα του Playstation™ στα πλήκτρα. Tο smartphone μετατρέπεται σε μια high-end φορητή κονσόλα παιχνιδιών με την οποία τα παιχνίδια του Android Market μπαίνουν σε άλλη διάσταση.


Χάρη στο ανοικτό μοντέλο ανάπτυξης για το οποίο συνεργάστηκαν η Google με τη Sony Computer Entertainment, γνωστές εταιρείες ανάπτυξης τίτλων όπως η Electronic Arts και η Gameloft θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν πολύ σύντομα Hot τίτλους για το Xperia Play. Επιπλέον, η Sony Computer Entertainment θα παρέχει γνωστούς τίτλους του PSone στο Android Market ενώ ταυτόχρονα άλλα γνωστά Android παιχνίδια θα βελτιστοποιηθούν για το νέο smartphone.


Ο βελτιωμένος επεξεργαστής Snapdragon 1Ghz της Qualcomm με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών Adreno 205 GPU 245 MHz θα μπορεί να αποδώσει ευκρινή αναπαραγωγή για gaming και σερφάρισμα στο Internet με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για πολλές ώρες διασκέδασης.