H κατασκευάστρια εταιρία Hon Hai φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή εξαιτίας του νέου σχεδιασμού της συσκευής.


ipad 2Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η χρηματιστηριακή εταιρεία Yuanta Securities σε έκθεσή της. Οι κατασκευαστές αναγκάστηκαν να μεταβάλλουν τις παραγωγικές διαδικασίες, καθώς η Apple προχώρησε σε αλλαγές του σχεδιασμού στις αρχές Φεβρουαρίου. «Φαίνεται πως έχουν προκύψει θέματα με την παραγωγή των νέων συσκευών και απαιτείται χρόνος για την επίλυσή τους», αναφέρει ο Vincent Chen της Yuanta Securities.


Η Hon Hai αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες, ενώ η Apple δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη. Πηγές έχουν αναφέρει πως η νέα συσκευή, η οποία θα είναι λεπτότερη, θα έχει κάμερες μπροστά και πίσω και βελτιωμένη ανάλυση. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, εάν η κυκλοφορία καθυστερήσει δύο μήνες, οι παραγγελίες θα μειωθούν στις 23 εκατ. συσκευές σε αυτό το έτος, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση της χρηματιστηριακής για 30,6 εκατ. Σημειώνεται πως οι πωλήσεις του iPad αποτέλεσαν το 17% των συνολικών πωλήσεων της Apple το περασμένο τρίμηνο, ενώ έως τώρα η εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 15 εκατ. iPads.