Μια όμορφη βραδιά διοργάνωσε ο Όμιλος Forthnet με αφορμή την 83η τελετή απονομής των βραβείων Oscar.


Οι κ.κ. Παπαδόπουλος, Ανανιάδης, Κασκανιώτη, Καβακλής από τη Forthnet

Οι κ.κ. Παπαδόπουλος, Ανανιάδης, Κασκανιώτη, Καβακλής από τη Forthnet

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, κ. Γιάννης Κακλέας επιμελήθηκε καλλιτεχνικά τη βραδιά, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μαγεία του κινηματογράφου και στους Έλληνες που ξεχώρισαν διαχρονικά στα βραβεία των Oscar.


Ο διακεκριμένος κριτικός κινηματογράφου κ. Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος παρουσίασε την εκδήλωση. Το «Αθηνών Αρένα», ήταν κατάμεστο από προσωπικότητες της καλλιτεχνικής, πολιτιστικής, πολιτικής, αθλητικής και κοινωνικής ζωής που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα.


Τους προσκεκλημένους του Ομίλου Forthnet, καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Πάνος Παπαδόπουλος και η Γενική Διευθύντρια ψηφιακής πλατφόρμας κ. Κατερίνα Κασκανιώτη. Η εκδήλωση άρχισε με μια αναδρομή στην ιστορία των Oscar, προβλήθηκαν στιγμιότυπα από τις υποψηφιότητες της περσινής χρονιάς και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι φετινές υποψηφιότητες.


Ειδική αναφορά έγινε στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας», που έβαλε πάλι την Ελλάδα στον κορυφαίο κινηματογραφικό θεσμό με τη συμμετοχή της ανάμεσα στις υποψήφιες για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.


Ο κ. Παπαδόπουλος (αριστερά) και ο κ. Καβακλής με την κ. Κορινθίου

Ο κ. Παπαδόπουλος (αριστερά) και ο κ. Καβακλής με την κ. Κορινθίου

Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν επίσης ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα από τους γνωστούς ηθοποιούς Αντώνη Λουδάρο και Μέμο Μπεγνή, αλλά και την πολλά υποσχόμενη νεαρή τραγουδίστρια, Νίκη Πόντε, οι οποίοι ερμήνευσαν μοναδικά τραγούδια που ξεχώρισαν στον κινηματογράφο.


Οι χορευτές μετέτρεψαν τη σκηνή του «Αθηνών Αρένα» σε αμερικάνικο show χορεύοντας στους ρυθμούς του βραβευμένου musical ‘West Side Story’ με την επιμέλεια της ενδυματολόγου κ. Μαρίας Κουτούλια.


Το κοινό θυμήθηκε κορυφαίες στιγμές του παρελθόντος μέσα από αφιερώματα στο ‘Ζορμπά’ του Μιχάλη Κακογιάννη και στο ‘Ποτέ την Κυριακή’ με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, τους ‘Δρόμους της Φωτιάς’ του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ενώ υπήρξαν και συμβολικές αναφορές σε σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, και δημιουργούς, που διακρίθηκαν ως υποψήφιοι ή ως νικητές στα Oscar: Μάνος Χατζιδάκις, Κατίνα Παξινού, Τέλλυ Σαβάλας, John Κασσαβέτης, Κρις Σαράντον, Πατρίσια Φιλντ, Τζορτζ Μίλερ, Ηλίας Καζάν, Κώστας Γαβράς και Νία Βαρντάλος.


Η βραδιά κορυφώθηκε με την επιβλητική παρουσία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στη σκηνή και το θέαμα ολοκληρώθηκε με εμπνευσμένα χορευτικά από τα πασίγνωστα musicals ‘Dirty Dancing’ και ‘Fame’.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της μοναδικής βραδιάς, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες των ζαχαροπλαστείων Fresh, ενώ ακολούθησε μια όμορφη γιορτή με τις μουσικές επιλογές του γνωστού Dj Αλέξανδρου Χριστόπουλου που έκλεισε με χορευτικούς ρυθμούς την βραδιά.