Ένα λεπτό, στιλάτο notebook 13” παρουσίασε η Sony, με δυνατότερη μπαταρία και μικρότερο βάρος.


SB_01Οι δυνατότητες, το design και η ευκολία στη μεταφορά συνδυάζονται στο Vaio S Series, το νέο notebook από τη Sony, διάστασης 13.3” (33,7 εκ.). Το λεπτό, ελαφρύ Vaio της σειράς S διαθέτει μια νέα, απόλυτα επίπεδη («full flat») σχεδίαση από μαγνήσιο με μεγάλη επιφάνεια επαφής από αλουμίνιο, για αντοχή, μικρότερο βάρος, χρηστικότητα και καλύτερη εμφάνιση. Διαθέτει, επίσης, έναν έξυπνα κρυμμένο μηχανισμό άρθρωσης, ο οποίος δεν αποσπά το βλέμμα σας από την οθόνη. Το πάχος του notebook είναι λιγότερο από 24 χιλιοστά, ενώ το βάρος των περίπου 1,75 κιλών δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου στις μετακινήσεις σας.


Το νέο Vaio της σειράς S παρουσιάζει ένα νέο, έξυπνο concept διαχείρισης μπαταρίας, το οποίο θα σας επιτρέψει να δουλεύετε μέρα-νύχτα χωρίς διακοπή. Η εσωτερική μπαταρία λιθίου –πολυμερούς παρέχει ενέργεια για λειτουργία μέχρι και 7 ωρών (σε λειτουργία Stamina). Συνδυάζεται με μια δεύτερη, λεπτή μπαταρία λιθίου – πολυμερούς (προαιρετική), την οποία μπορείτε να φορτίζετε ανεξάρτητα από το PC και να την τοποθετείτε χωρίς να αφαιρείτε την εσωτερική μπαταρία. Η δεύτερη μπαταρία προσαρμόζεται χωρίς να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το PC, αυξάνοντας τη διάρκεια μπαταρίας μέχρι και στις 14 ώρες, αν βρίσκεστε μακριά από πηγή ηλεκτρικού ρεύματος.


SB_03Το σύστημα Dynamic Hybrid Graphic χρησιμοποιεί χωρίς πρόβλημα, είτε την ενσωματωμένη στη μητρική πλακέτα μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU), είτε την υψηλής απόδοσης κάρτα γραφικών AMD Radeon HD 6000 Series (με 512 MB), ανάλογα με την εργασία που εκτελείται. Ανεξάρτητα από το αν απολαμβάνετε HD βίντεο, το οποίο απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, ή απλά κρατάτε σημειώσεις, το δικό σας Vaio S πάντοτε θα κρατά την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.


Η οθόνη VAIO Display Plus των 13.3” (33,7 εκ.) δίνει ζωή σε όλα τα έγγραφά σας, με εξαιρετική φωτεινότητα, χρωματική αντίθεση, διαύγεια και ευκρίνεια. Η επίστρωση χαμηλής ανάκλασης που διαθέτει η LCD οθόνη, σας επιτρέπει άνετη παρακολούθηση σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της εξάλειψης των ανακλάσεων και της διαύγειας των εικόνων. Με ανάλυση 1366×768, αυτή η πραγματικά ευρεία οθόνη διαθέτει την ιδανική σχεδίαση για πλοήγηση στο διαδίκτυο με δύο σελίδες ανοιχτές δίπλα – δίπλα.


SB_02Το πληκτρολόγιο φωτίζεται εσωτερικά (backlit) και διαθέτει σχεδιασμό «isolation» για να πληκτρολογείτε με άνεση την ημέρα ή τη νύχτα. Υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος αυτόματα χαμηλώνει τη φωτεινότητα της υψηλής ποιότητας οθόνης, ώστε να εξοικονομείτε ενέργεια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


Το Vaio της σειράς S σχεδιάστηκε με γνώμονα την παραγωγικότητα στην καθημερινότητά σας. Η λειτουργία Fast Boot ενεργοποιεί το VAIO της σειράς S στο μισό χρόνο από ένα συμβατικό notebook, όταν «φορτώνει» τα Genuine Windows 7. Ο χρόνος που εξοικονομείτε είναι σημαντικός όταν δουλεύετε με προθεσμίες ή όταν βιάζεστε στο αεροδρόμιο. Υπάρχει επίσης ένα εύκολα προσβάσιμο κουμπί WEB το οποίο ενεργοποιεί την πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε δευτερόλεπτα. Είναι ιδανικό για να ελέγξετε τα τελευταία σας e-mail, ενώ κάθεστε σε μία καφετέρια ή στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου.


Σε επιλεγμένα μοντέλα της σειράς θα βρείτε ενσωματωμένο το σύστημα VAIO «everywair» 3G WWAN, το οποίο σας επιτρέπει να συνδέεστε στο διαδίκτυο εν κινήσει μέσω του δικού σας παρόχου mobile broadband σε ταχύτητες μέχρι και 7.2 Mbps.


Στα αξεσουάρ της σειράς περιλαμβάνονται, η εξωτερική μπαταρία BPSC24, η οποία πωλείται με το δικό της προσαρμογέα φόρτισης και μια νέα βάση port replicator στην οποία μπορείτε να συνδέσετε το Vaio της σειράς S και να δουλέψετε για όσο διάστημα διαρκέσει η φόρτιση της εξωτερικής μπαταρίας BPSC24.


Μοντέλο VPCSB1S1E/W
Επεξεργαστής Intel® Core™  i5-2410M
Λειτουργικό Σύστημα Genuine Windows® 7 Home Premium (64bit)
Μνήμη 4GB DDR3 1333 Mhz SDRAM
Drive 500GB Serial ATA
Oθόνη 33,7 εκ. (13.3”) VAIO Display Plus (1366×768) με λόγο πλευρών 16:9 (ευρεία)
Υβριδικό  Σύστημα Γραφικών AMD Radeon™ HD 6470M + Intel® HD Graphics
Οδηγός  Οπτικού Μέσου DVD SuperMulti
Άλλα Σύστημα WLAN 802.11b/g/n, 3G WWAN, Bluetooth® 2.1, Hi-Speed USB 2.0 (x2), SuperSpeed USB 3.0 (x1), HD web camera με επεξεργαστή «Exmor», πλήκτρα VAIO Assist και Hybrid graphics, σύστημα Fast boot
Διαστάσεις (ΒxΥxΠ) 224,5 x 23,9 x 331χιλιοστά (κατά προσέγγιση)
Βάρος 1,75 κιλά (κατά προσέγγιση) με την παρεχόμενη μπαταρία