Η Globo ανακοίνωσε το λανσάρισμα του GO! Enterprise Server στο Mobile World Congress 2011 στη Βαρκελώνη.


Logo_GO_EnterpriseO GO! Enterprise Server απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις, επιτρέποντας στους εταιρικούς χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε e-mail, contacts, calendar, files and folders κτλ, καθώς και πλήρη διασύνδεση με εσωτερικές επιχειρηματικές εφαρμογές όπως CRM, ERP, Intranet κτλ. Ειδικότερα, παρέχει τη δυνατότητα σε μια επιχείρηση να μεταφέρει όλες τις δραστηριότητές της στο κινητό τηλέφωνο επιτρέποντας διασύνδεση μέσω οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας (GSM/ GPRS/3G/HSPA κτλ) και πάνω σε οποιαδήποτε συσκευή κινητού τηλεφώνου (smartphone ή όχι), καθότι είναι συμβατή με όλες τις πλατφόρμες όπως, iPhone, Blackberry, Android, Windows Mobile, Java, Symbian και Wap.


Η Globo, στο πλαίσιο της συμμετοχής της για τρίτη συνεχή χρονιά στο Mobile World Congress 2011 παρουσίασε τη νέα τεχνολογική λύση αιχμής, GO!Enterprise Server. Η συγκεκριμένη εφαρμογή λογισμικού είναι βασισμένη σε τεχνολογία της GLOBO, επιβεβαιώνοντας τα σημαντικά βήματα ανάπτυξης και προόδου τις εταιρείας καθώς και τον διεθνή προσανατολισμό των δραστηριοτήτων της. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών του περιπτέρου της GLOBO βρέθηκαν τόσο το CitronGO!, (www.citrongo.com) , όσο και το GO!Social, προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα της εταιρείας που ήδη τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης της αξίας τους παγκοσμίως.


Ειδικότερα, ο GO!Enterprise Server της GLOBO απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, στην Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία καθώς και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και παρέχεται, είτε ως άδεια χρήσης λογισμικού με συμβόλαιο συντήρησης, είτε ως Software as a Service (S.a.a.S). Η εμπορική του διάθεση – που προγραμματίζεται να ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011- θα εστιάζει σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας περιλαμβάνοντας υπάρχοντες πελάτες καθώς και software και systems integrators. Τέλος, η εταιρεία επικείμενα σχεδιάζει να αναπτύξει ένα παγκόσμιο δίκτυο παρόχων υπηρεσιών και λύσεων καθώς και ομάδων υποστήριξης πελατών.


Χαρακτηριστικά GO!Enterprise Server:
– Messaging: Πλήρη πρόσβαση σε e-mail για Microsoft Exchange, ΙΒΜ Lotus Domino και σε όλους τους παγκόσμιους παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ αυτών Google, Yahoo και Windows Live. Instant Messaging: Μεταξύ εργαζομένων, συναδέλφων, συνεργατών ή φίλων που χρησιμοποιούν αναγνωρισμένους Instant Messaging παρόχους (MSN, GTalk, Yahoo).
– Efficient Compression: Αποδοτική συμπίεση δεδομένων.
– Productivity Tools : Συνεχή επαφή με το εργασιακό περιβάλλον (επαφές, ημερολόγιο κτλ) και κάθε είδους απομακρυσμένη εργασία.
– Folders and Files: Πρόσβαση σε αρχείο intranet σε συνδυασμό με on line φακέλους για αποθήκευση και κοινή χρήση αρχείων (κάθε είδους και μεγέθους) καθώς και δυνατότητα ανάγνωσης μηνυμάτων εν κινήσει.
– Devices: Πρόσβαση μέσω οποιασδήποτε κινητής συσκευής (iPhone, Blackberry, Android, Java και iPad).
– Business Application: Μέσα από το GO! Application Development Studio παρέχεται ένα ανοικτό περιβάλλον επικοινωνίας που επιτρέπει την πλήρη διασύνδεση με οποιαδήποτε επιχειρηματική εφαρμογή (CRM, ERP, Intranet κτλ) για πρόσβαση από το κινητό τηλέφωνο.
– Security: Εξασφάλιση υψηλού επιπέδου ασφάλειας δεδομένων (ανταλλαγή/ αποθήκευση) μέσω ισχυρών αλγορίθμων κρυπτογράφησης που ακολουθούν τα τελευταία τεχνολογικά standards. Ο GO!Enterprise Server χρησιμοποιεί όλες τις υφιστάμενες πολιτικές ασφάλειας της κάθε επιχείρησης – οργανισμού σε ατομικό επίπεδο ή επίπεδο group.
– IM & Social Networking: Παροχή χρήσης instant messaging και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Linkedin, MSN, GTalk) σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή. Με τη χρήση του ενσωματωμένου GO!Enterprise Server, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους περιβάλλον ανταλλαγής μηνυμάτων και ‘’χώρους’’ κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό τη βελτίωση της ομαδικής εργασίας , τη συνεργασία καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών.