Υποστήριξη για smartphones Android και BlackBerry και κορυφαίες δυνατότητες mobile ασφάλειας από την Kaspersky Lab.


Kaspersky Mobile Security 9Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα έκδοση της λύσης Kaspersky Mobile Security 9, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους χρήστες smartphone τις πιο σύγχρονες λειτουργίες mobile προστασίας. Η νέα έκδοση της δημοφιλούς λύσης της Kaspersky είναι ακόμη πιο ευέλικτη, καθώς υποστηρίζει πλέον και τις πλατφόρμες Android and BlackBerry, παράλληλα με τα λειτουργικά συστήματα Symbian και Windows Mobile.


Είτε η χρήση smartphone γίνεται για επαγγελματικούς λόγους, είτε απλώς για να είναι ο χρήστης σε επαφή με τους φίλους και τους συγγενείς του, η νέα έκδοση της λύσης Kaspersky Mobile Security 9 διασφαλίζει ότι η συσκευή προστατεύεται από κάθε είδους απειλή και ότι τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη δε θα πέσουν στα χέρια κυβερνοεγκληματιών. Η λύση Kaspersky Mobile Security 9 έχει αναπτυχθεί ειδικά για την προστασία των smartphones από malware και spam, την αποτροπή ανεπιθύμητων κλήσεων, την απόκρυψη επιλεγμένων επαφών και αρχείων, τον εντοπισμό της συσκευής σε περίπτωση που χαθεί, καθώς και το γονικό έλεγχο.


Με μοναδικές τεχνολογίες για την προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών, ο χρήστης χρειάζεται απλώς να πατήσει ένα κουμπί για να αποκρύψει τις επιλεγμένες επαφές και τα στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένου του μητρώου κλήσεων, της λίστας επαφών και των SMS, ενώ παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα σίγασης κλήσεων. Επιπλέον, μπορεί να γίνει απόκρυψη των επαφών έπειτα από μια προκαθορισμένη περίοδο κατά την οποία αυτές παραμένουν ανενεργές, είτε αυτόματα, είτε με την αποστολή ενός προκαθορισμένου SMS. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να φιλτράρουν ανεπιθύμητες κλήσεις και SMS, δημιουργώντας λευκές ή μαύρες λίστες επαφών.


Η λύση Kaspersky Mobile Security 9 βοηθά στην προφύλαξη εμπιστευτικών πληροφοριών, ακόμη και σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής ενός smartphone, ενώ συμβάλλει και στον εντοπισμό του. Η κορυφαία λύση της Kaspersky Lab επιτρέπει τη διαγραφή εμπιστευτικών αρχείων, διαθέτοντας ταυτόχρονα απομακρυσμένες λειτουργίες που επιτρέπουν στο χρήστη να εμποδίσει την πρόσβαση σε αυτά, μέσω ειδικών SMS. Παράλληλα, συμβάλλει στον εντοπισμό χαμένων συσκευών μέσω λειτουργιών GPS ή μπλοκάρει τις λειτουργίες του χαμένου τηλεφώνου και ειδοποιεί το χρήστη για το νέο αριθμό που εισάγεται σε περίπτωση αλλαγής κάρτας SIM από κάποιον τρίτο.


Οι χρήστες smartphone με λειτουργικά συστήματα Symbian ή Windows Mobile μπορούν να εισάγουν ειδικούς κωδικούς πρόσβασης και να κρυπτογραφήσουν τα αρχεία τους, αξιοποιώντας ισχυρούς αλγορίθμους κρυπτογράφησης.


Η λειτουργία “GPS Find” βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν την ακριβή τοποθεσία της συσκευής τους, ενώ επιτρέπει στους γονείς να μάθουν εύκολα και γρήγορα που βρίσκεται το παιδί τους. Η μονάδα γονικού έλεγχου της λύσης επιτρέπει τον περιορισμό των επαφών με τις οποίες μπορούν να επικοινωνήσουν τα παιδιά ή άλλες ευαίσθητες ομάδες. Για παράδειγμα, επιτρέπει τον αποκλεισμό αριθμών ειδικής χρέωσης (premium-rate) και τον έλεγχο των εισερχόμενων κλήσεων.