Η LG Electronics επέστρεψε φέτος στη Βαρκελώνη παρουσιάζοντας δύο νέες πρωτοποριακές συσκευές στο Mobile World Congress 2011.


LG Mobile World Congress 2011Tο LG Optimus 3D είναι ένα Super smartphone με ασύγκριτη 3D απόδοση, και το LG Optimus Pad, ένα Android tablet, με Honeycomb OS, ώστε να προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης. Στοχεύοντας στην κατάκτηση ηγετικής θέσης στην αγορά των smartphones για το 2011, η LG εργάζεται πυρετωδώς για τη συνεχή βελτίωση της κορυφαίας ποιότητας των LG smartphones, κάτι που έγινε εμφανές από την ισχυρή παρουσία της στην έκθεση CES τον περασμένο μήνα.


Στην εν λόγω έκθεση, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο διπύρηνο smartphone (LG Optimus 2X) στον κόσμο, ένα από τα λεπτότερα και φωτεινότερα smartphones (LG Optimus Black) και το πρώτο τηλέφωνο συμβατό με δίκτυα 4G LTE (LG Revolution). Τα νέα προϊόντα της LG που παρουσιάστηκαν στο MWC 2011, ενισχύουν περαιτέρω το πνεύμα καινοτομίας.


LG Optimus 3D
Το LG Optimus 3D συγκεντρώνει εξαιρετικά χαρακτηριστικά από πλευράς απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης και μιας προηγμένης τεχνολογίας διπλού πυρήνα, δύο καναλιών και διπλής μνήμης. Εφοδιασμένο με έναν επεξεργαστή διπλού πυρήνα 1GHz OMAP4 και τετραπλάσιους αποκωδικοποιητές βίντεο σε σύγκριση με ανταγωνιστικά μοντέλα, το LG Optimus 3D προσφέρει διπλάσια απόδοση γραφικών σε σύγκριση με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του και αξεπέραστη λειτουργία πλοήγησης στο διαδίκτυο, εφαρμογών και πολυμέσων.


Επιπλέον, το LG Optimus 3D προσφέρει την πρώτη πλήρη 3D εμπειρία στον κόσμο καλύπτοντας το πλήρες φάσμα λειτουργιών 3D από εγγραφή μέχρι παρακολούθηση και αποστολή σε άλλους χρήστες. Διαθέτει επίσης κάμερα διπλού φακού, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να φωτογραφίζουν κάθε στιγμή σε πραγματικά τρισδιάστατη μορφή και να την απολαμβάνουν ζωντανά στην 4,3 ιντσών WVGA οθόνη χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών. Η ύπαρξη πολλαπλών δυνατοτήτων συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων της θύρας HDMI και του DLNA διευκολύνει, επίσης, τους χρήστες να μεταφέρουν εύκολα το αποθηκευμένο περιεχόμενο σε άλλες συσκευές.


LG Optimus Pad
Το LG Optimus Pad, συνιστά ένα νέο πρότυπο tablet με οθόνη 8,9 ιντσών στο κατάλληλο μέγεθος για τη βέλτιστη εμπειρία χρήσης. Με λόγο προβολής 15:9 και Full HD 1080p αποκωδικοποίηση, το LG Optimus Pad προσφέρει στους χρήστες ένα μοναδικό περιβάλλον πολυμέσων σε ευρεία οθόνη με ανάλυση 1280×768 WXGA. Η νέα συσκευή διαθέτει λειτουργικό σύστημα Honeycomb, που αποτελεί την πιο πρόσφατη πλατφόρμα της Google σχεδιασμένη για χρήση σε tablets με βελτιωμένο και διαισθητικό interface ανάλογο με αυτό ενός Η/Υ. Το LG tablet χρησιμοποιεί επεξεργαστή διπλού πυρήνα 1GHz NVIDIA Tegra 2, προσφέροντας απαράμιλλη απόδοση και διαχείριση ισχύος. Επιπλέον, το LG Optimus Pad είναι τo πρώτο tablet στον κόσμο με ενσωματωμένη 3D κάμερα επιτρέποντας στους χρήστες να αποθανατίζουν ζωντανές εικόνες και βίντεο και να τα απολαμβάνουν σε 3D τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας ή να τα «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο μέσω του YouTube 3D.


LG Optimus 2X
Το πρώτο smartphone στον κόσμο με επεξεργαστή διπλού πυρήνα, το LG Optimus 2X, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία επεξεργαστών γραφικών NVIDIA. Ο dual-core Tegra 2 επεξεργαστής τον οποίο χρησιμοποιεί το LG Optimus 2X, διαθέτει ταχύτητα 1GHz με χαμηλή κατανάλωση ισχύος και υψηλή απόδοση στην αναπαραγωγή βίντεο και ηχητικών αρχείων. Το LG Optimus 2X παρέχει αναβαθμισμένα multimedia χαρακτηριστικά και ταχύτερη και ομαλότερη πλοήγηση στο internet μέσω του επεξεργαστή Tegra 2, ενώ προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία χρήσης, ουσιαστικά χωρίς καμία καθυστέρηση στην απόκριση. Το LG Optimus 2X υποστηρίζει προβολή και εγγραφή video 1080p HD, ενώ μέσω καλωδίου HDMI, έχει τη δυνατότητα να προβάλει το περιεχόμενο σε μεγαλύτερες οθόνες με Full HD ποιότητα. Επιπλέον, το LG Optimus 2X μπορεί να συνδέεται ασύρματα με οποιαδήποτε DLNA συμβατή ψηφιακή συσκευή, όπως τηλεοράσεις HD, προσφέροντας μια εμπειρία ψυχαγωγίας και παιχνιδιών -ανάλογη με αυτή σε κονσόλες-, αξιοποιώντας το γυροσκοπικό αισθητήρα της συσκευής.


LG Optimus Black
Όντας ένα από τα λεπτότερα και ελαφρύτερα Android smartphones του κόσμου, το LG Optimus Black έχει ήδη σημειώσει επιτυχία, με περισσότερες από δύο εκατομμύρια προ-παραγγελίες σε 20 χώρες από την πρώτη του παρουσίαση στη CES. Εκτός από την εξαιρετικά λεπτή του σχεδίαση, το LG Optimus Black διαθέτει οθόνη τεχνολογίας ΝOVA 4 ιντσών, για εξαιρετική φωτεινότητα και αναγνωσιμότητα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. Παράλληλα, η κρυστάλλινη ευκρίνεια της οθόνης προσφέρει μια πιο φυσική εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο με ταυτόχρονη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας κατά 50%, σε σύγκριση με τις συμβατικές οθόνες LCD, εξασφαλίζοντας ως εκ τούτου μεγαλύτερη αυτονομία. Τέλος, το LG Optimus Black διαθέτει μια σειρά από «έξυπνα» χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη, όπως το Gesture UI, το Wi-Fi Direct και κάμερα 5MP στο πίσω μέρος της συσκευής και 2MP στην μπροστινή πλευρά.