Φέρτε τον κινηματογράφο στο σαλόνι σας, χάρη στη μέγιστη ανάλυση και κινηματογραφική διαύγεια εικόνας 1080p Full HD του νέου projector της Sony.

sony-vpl-hw10Ο βιντεοπροβολέας BRAVIA VPL-HW10 της Sony είναι προορισμένος να χαρίσει την HD ένταση και την αμεσότητα σε ένα νέο κοινό. Διαθέτει τεχνολογίες οι οποίες αναπαράγουν ιδιαίτερα πειστικά την κινηματογραφική αίσθηση και απευθύνεται και στον όχι ειδήμονα αγοραστή, ο οποίος δελεάζεται από την ιδέα ενός HD Home Cinema. Με μια νέα στυλάτη σχεδίαση, τριπλό πάνελ SXRD της Sony και επεξεργασία εικόνας 8 σταδίων με τον ανανεωμένο επεξεργαστή BRAVIA ENGINE 2, ο VPL-HW10 διαθέτει τα πάντα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε το Full HD σε όλο του το μεγαλείο.

Στην καρδιά του προβολέα η τεχνολογία πάνελ της Sony, SXRDTM (Silicon X-tal Reflective Display), αντιμετωπίζει με επιτυχία την πρόκληση να πετύχει την λεπτομέρεια, την διαύγεια και τη φυσική κίνηση της κινηματογραφικής προβολής. Τα μικροσκοπικά πίξελ με τα ελάχιστα κενά ανάμεσά τους δημιουργούν μια εξαιρετικά λεπτόκοκκη εικόνα, απαλλαγμένη από το εφέ ‘screen door’ στο πλέγμα των προβαλλόμενων πίξελ, ενώ ο αστραπιαίος χρόνος απόκρισης των 2,5 ms φροντίζει για την ομαλή ροή της αναπαραγόμενης εικόνας. Για να διασφαλίσει την τέλεια εικόνα, ο VPL-HW10 διαθέτει, επίσης, μια λειτουργία ευθυγράμμισης του προβαλλόμενου κάδρου, η οποία σας επιτρέπει να εξαλείψετε τα έγχρωμα περιγράμματα που εμφανίζονται στις παρυφές των αντικειμένων της εικόνας.

Οι εικόνες Full HD που προβάλλει ο VPL-HW10 αποτελούνται από εκατομμύρια πίξελ, το κάθε ένα από τα οποία έχει διάσταση μόλις 7 μm. Αν και αυτό είναι το κλειδί για την εντυπωσιακή ρεαλιστική εικόνα, απαιτεί έναν εξαιρετικής ποιότητας φακό, αλλιώς η λεπτομέρεια θα χαθεί. Ο VPL-HW10 είναι εφοδιασμένος με το φακό ARC-F (All Range Crisp Focus) ο οποίος διαθέτει την απαιτούμενη υψηλή ανάλυση και την αντίστοιχη δυνατότητα εστίασης. Ο φακός προσφέρει χειροκίνητο ζουμ 1.6x και ρύθμιση τόσο κατά την κάθετη όσο και κατά την οριζόντια διεύθυνση, γεγονός που κάνει εύκολη την αρχική ρύθμιση, δηλαδή το σετάρισμα του προβολέα, και του επιτρέπει να αποδίδει άριστη εικόνα σε μια μεγάλη γκάμα θέσεων εγκατάστασης.

Ο μοναδικός επεξεργαστής εικόνας BRAVIA ENGINE 2 δίνει ζωντανά χρώματα και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Καθένα από τα οχτώ ξεχωριστά στάδια βελτίωσης της εικόνας -τα οποία εφαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο- έχει την δική του εξειδικευμένη λειτουργία. Συνεργαζόμενα δημιουργούν μια εικόνα η οποία έχει βελτιστοποιηθεί από κάθε άποψη – από την ακρίβεια της αντίθεσης μέχρι την πιστότητα των αναπαραγόμενων χρωμάτων.

Το σύστημα βελτίωσης της αντίθεσης Advanced Iris 2 λειτουργεί σαν το ανθρώπινο μάτι, ανταποκρινόμενο δυναμικά στο επίπεδο φωτισμού κάθε σκηνής, επιλέγοντας ανά πάσα στιγμή την βέλτιστη αντίθεση. Με ένα πολύ υψηλό λόγο 30.000:1 (διαφορά μεταξύ του απόλυτου μαύρου και του κατάλευκου), το Advanced Iris μπορεί να τονίσει τις λεπτομέρειες στις σκοτεινές σκηνές και να εμποδίσει τις φωτεινές να δείχνουν «ξεθωριασμένες».

Κάτι ακόμη το οποίο φέρνει τον VPL-HW10 πιο κοντά στις δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού είναι η υποστήριξη του x.v.Colour. Πρόκειται για μια τεχνολογία που βασίζεται στο xvYCC, το νέο διεθνές πρότυπο για βίντεο, το οποίο διπλασιάζει σχεδόν το χρωματικό εύρος που διαθέτει το υπάρχον πρότυπο sRGB. Χρησιμοποιώντας μια χρωματική παλέτα πολύ πιο κοντά στις αποχρώσεις και στους τόνους που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι, το x.v.Colour εμφανίζει στην πραγματικότητα πιο ζωντανά και αληθοφανή χρώματα. Η τεχνολογία Deep ColourTM ανεβάζει τον αριθμό των διαθέσιμων χρωμάτων στην παλέτα του xvYCC από εκατομμύρια σε δισεκατομμύρια, διασφαλίζοντας το ότι ο προβολέας θα είναι συμβατός με κάθε μελλοντική εξέλιξη στην τεχνολογία διαχείρισης χρώματος.

Στην περίπτωση που χρειάζεται να ρυθμίσετε τα χρώματα σε μια σκηνή, η τεχνολογία Real Colour Processing σας παρέχει το τέλειο εργαλείο. Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την χροιά ενός συγκεκριμένου χρώματος χωρίς να αλλάξετε ολόκληρη την εικόνα. Έτσι αν κάτι χρειάζεται μια μικροαλλαγή, για παράδειγμα ο τόνος του δέρματος σε ένα πρόσωπο, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να αλλάξετε το χρώμα του ουρανού ή το χρώμα στο φόντο της σκηνής.

Η παρουσία δύο συνδέσεων τύπου HDMITM δίνει μια άλλη διάσταση στον VPL-HW10. Καθιστά δυνατή την σύνδεση πηγών βίντεο όπως τα Blu-ray DiscTM player, οι οποίες προσφέρουν αναπαραγωγή 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όπως ακριβώς και το κινηματογραφικό πρότυπο. Εφόσον ο προβολέας διαθέτει λειτουργία ‘24p True Cinema’, μπορεί να προβάλει την ταινία, όπως ακριβώς έχει κινηματογραφηθεί αρχικά. Αντίθετα, οι συνηθισμένες μεταφορές ταινιών σε DVD γίνονται με μεγαλύτερη αναλογία καρέ ανά δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα η αναπαραγωγή να γίνεται περίπου 4% πιο γρήγορα από το πρωτότυπο, επηρεάζοντας τόσο την ποιότητα της εικόνας όσο και την ακουστική μπάντα.

Η τεχνολογία HDMITM CEC επιτρέπει τον έλεγχο πολλών συσκευών από ένα τηλεχειριστήριο μέσω ενός συστήματος που ονομάζεται BRAVIA Theatre Sync. Ένα άλλο σύστημα, το One Touch Play, σας επιτρέπει να εισάγεται έναν δίσκο, να πατήσετε το πλήκτρο Play και όλο το σύστημα του Home Theatre, συμπεριλαμβανομένου του προβολέα, να ενεργοποιηθεί αυτόματα και η ταινία να αρχίσει να προβάλλεται. Αντιστρόφως, με ένα απλό πάτημα του πλήκτρου Power/Standby στο τηλεχειριστήριο, η λειτουργία System Stand-By σταματά όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στις θύρες HDMI.

Εκτός από τον δυνατό φωτισμό, κάτι άλλο που μπορεί να σας χαλάσει την απόλαυση του Home Cinema είναι ο θόρυβος από τον ίδιο τον βιντεοπροβολέα. Έχοντας αυτό υπόψη, το σύστημα ψύξης του VPL-HW10 σχεδιάστηκε με μεγάλη προσοχή και ο ανεμιστήρας δουλεύει σχεδόν αθόρυβα, μόλις στα 22 dB.

«Κάθε ξεχωριστό χαρακτηριστικό από αυτά που καθιστούν αυτόν τον προβολέα τόσο εξαιρετικό, είναι εξίσου εντυπωσιακό και από μόνο του», δηλώνει ο Josh Honda, Senior Marketing Manager της Sony. «Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το τι συμβαίνει όταν συγκεραστούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Όλα δουλεύουν σε μια άψογη συνεργασία για να σας δώσουν την λεπτομέρεια του Full HD με διαύγεια και ομαλή κίνηση, τους θεμέλιους λίθους μιας πραγματικά κινηματογραφικής εμπειρίας. Και χάρη στη συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας μπορούμε να προσφέρουμε αυτή την απόλαυση σε μια τιμή η οποία καθιστά το HD προσιτό σε ένα ευρύτερο κοινό.»

Ο BRAVIA VPL-HW10 αποτελεί το εισιτήριο σας για την είσοδο στον θαυμαστό κόσμο του Full HD Home Cinema, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Ο μεγαλύτερος αδελφός του VPL-HW10, ο οποίος πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στην αγορά, θα ενσωματώνει πολλά high-end χαρακτηριστικά που δεν είναι διαθέσιμα σε προϊόντα της άνω-μεσαίας κλάσης. Παράλληλα, ο VPL-VW200 είναι και παραμένει η ναυαρχίδα της σειράς, προσφέροντας τις υψηλότερες προδιαγραφές σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν το απόλυτο Home Cinema.

Βασικά χαρακτηριστικά VPL-HW10

ΟΠΤΙΚΑ
Ανάλυση πάνελ Full HD 1920 x 1280
Pixels 6,220,800 (2,073,600 x 3)
Μέγεθος pixel/απόσταση μεταξύ pixel 7µm/0.35µm
Τεχνολογία Panel /μέγεθος Νέο Sony SXRDTM/0,61 ίντσες
Panel response time 2,5 milliseconds
Τύπος φακού ARC-F (All Resolution Crisp Focus)
Ζουμ φακού 1.6x (manual)
Δυνατότητα μετατόπισης φακού Κάθετα 65%, Οριζόντια 25% (και οι δύο ρυθμίσεις χειροκίνητα)
Αντίθεση 30,000:1
Φωτεινότητα 1000 ANSI Lumen
Λυχνία 200W UHP
Μέγεθος οθόνης (16:9, διαγώνιος) 40″-300″/1 m-7,6 m
Throwing distance (απόσταση προβολής) (16:9) 80″ 2,63 m – 3,89 m
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Βελτίωση εικόνας (πλήρως ψηφιακά) BRAVIA ENGINE 2
Βελτίωση χρώματος x.v.Colour
Deep Colour
Real Colour Processing (RCP)
Βελτίωση αντίθεσης Advanced Iris 2
Βελτίωση συνδεσιμότητας 24p True Cinema
BRAVIA Theatre Sync
Λειτουργία ευθυγράμμισης Πάνελ (Panel Alignment Function) Full screen/±2,0 pixels σε βήματα του 0,1 pixel
Ειδικό σύστημα μείωσης θορύβου Mosquito Noise Reduction, Block Noise Reduction
INPUT/OUTPUT
HDMI 2 (CEC)
Component Video 1
S-Video 1
Composite Video 1
Είσοδοι A, HD D-sub 15-pin 1 (Analogue RGB, Component)
RS-232C: D-sub 9-pin 1 (AMX Protocol supported)
Συμβατά σήματα video 720/60p, 720/50p, 1080/60i, 1080/50i, 1080/60p (HDMI), 1080/50p (HDMI), 1080/24p (HDMI)
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Χρώμα κορμού Cosmic Black
Επιπεδο θορύβου ανεμιστήρα 22 dB
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ)/Βάρος 407,4 x 179,2 x 463,9 mm / περίπου 10 kg
ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Παρεχόμενο φωτιζόμενο τηλεχειριστήριο RM-PJAW15
Προαιρετική ανταλλακτική λυχνία LMP-H201, 200W UHP
Προαιρετικό στήριγμα οροφής PSS-H10