Από το GSMA Mobile World Congress η Cisco ανακοίνωσε το MOVE, ένα στρατηγικής σημασίας πλαίσιο με νέες λύσεις.


cisco cloudΟι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειριστούν καλύτερα, να βελτιώσουν και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ταχύτατα αυξανόμενο όγκο της διακίνησης δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ώστε να αυξήσουν τα έσοδά τους.


Οι νέες λύσεις Cisco MOVE (από τα αρχικά των λέξεων Monetization, Optimization, Videoscape Experience) περιλαμβάνουν τα Cisco Mobile Videoscape, Cisco Service Provider Wi-Fi και Cisco Adaptive Intelligent Routing (AIR). Οι λύσεις Cisco MOVE είναι η επόμενη φάση της στρατηγικής στον τομέα της φορητότητας της Cisco, η οποία προσφέρει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσουν και να βελτιώσουν τα δίκτυά τους, καθώς και φορητές υπηρεσίες σε ασύρματα δίκτυα, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε πελάτη.


Οι νέες λύσεις Cisco MOVE καλύπτουν όλο το φάσμα ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας –από τον πελάτη μέχρι το δίκτυο και το cloud – και είναι σχεδιασμένες για να αντεπεξέλθουν στη διαχείριση του αυξανόμενου όγκου διακίνησης βίντεο και δεδομένων μέσω δικτύων κινητής. Σύμφωνα με τη μελέτη Cisco Visual Networking Index (VNI) Global Mobile Data Traffic Forecast for 2010 to 2015, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, τα δύο τρίτα της διακίνησης δεδομένων μέσω δικτύων κινητής σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2015 θα είναι βίντεο. Η διακίνηση βίντεο μέσω δικτύων κινητής θα υπερδιπλασιαστεί κάθε χρόνο από το 2010 έως το 2015.


Οι καινοτόμες τεχνολογίες που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο των λύσεων Cisco MOVE είναι οι ακόλουθες:
Το Cisco Mobile Videoscape δίνει στους παρόχους κινητής τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πελάτες βελτιωμένη εμπειρία mobile video μέσω νέας τεχνολογίας στις πλατφόρμες Cisco ASR 5000 και Cisco Unified Computing System. Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες συνδέουν το δίκτυο κινητής με ένα μεγαλύτερο δίκτυο διανομής βίντεο που υποστηρίζεται από τις δυνατότητες Cisco Content Delivery Network του Cisco Videoscape.


Η λύση χρησιμοποιεί επίσης τις δυνατότητες της νέας Cisco Videoscape Media Suite για να προσφέρει αποτελεσματική και σε καλή σχέση τιμής/απόδοσης διαχείριση περιεχομένου σε πολλαπλές οθόνες. H Cisco Service Provider Wi-Fi Solution είναι μία ολοκληρωμένη λύση που δίνει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά Wi-Fi για μεταφορά δεδομένων μέσω δικτύων κινητής. Αυτή η έξυπνη λύση με τεχνολογία Next Generation Hotspot της Cisco προσφέρει μία πλατφόρμα με πρότυπη, απρόσκοπτη και πολύ ασφαλή πιστοποίηση η οποία υποστηρίζει περιαγωγή και προσφέρει ένα σύνολο νέων υπηρεσιών και νέας φορητής εμπειρίας.


Η λύση παρουσιάζει επίσης τη νέα Cisco Aironet 1550 Series Outdoor Wireless Access Point με τεχνολογία CleanAir, δίνοντας στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους τη δυνατότητα να προσφέρουν χαμηλού κόστους χωρητικότητα και πολύ ασφαλή κάλυψη σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις και μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ διακινούν μεγάλο όγκο δεδομένων μέσω δικτύων κινητής.


Το Cisco Adaptive Intelligent Routing (AIR) μειώνει το κόστος της διακίνησης δεδομένων μέσω δικτύων κινητής, προσφέροντας ευφυείς υπηρεσίες σε όλο το δίκτυο. Καθώς επεκτείνεται στις πλατφόρμες Cisco ASR 1000, Cisco ASR 5000 και Cisco ASR 9000, το Cisco AIR διανέμει ευφυΐα για το δίκτυο και τους πελάτες για να κοινοποιήσει διαφορετικούς τύπους δεδομένων, να βελτιώσει το routing του διακινούμενου όγκου δεδομένων και τη διαχείριση παρέχοντας καλύτερη εξυπηρέτηση σε χαμηλότερο κόστος. Το Cisco AIR δίνει στο δίκτυο την ικανότητα να λάβει έξυπνες αποφάσεις σχετικά με το πότε και πού να μεταφέρει τον διακινούμενο όγκο δεδομένων.


Σημαντικά οφέλη του Cisco MOVE για Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους:
– Δίνει στους παρόχους κινητής τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη ροή του διακινούμενου mobile video, μειώνοντας παράλληλα τις δαπάνες του δικτύου ασύρματης πρόσβασης (RAN) σε ποσοστό έως και 25%.
– Προσφέρει δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων και βελτίωσης για υψηλή αξιοπιστία και απόδοση. Διατηρεί χωρητικότητα στο κέντρο και στα άκρα του δικτύου έως και 30%.
– Βελτιώνει το δίκτυο διακινώντας cellular data σε δίκτυο Wi-Fi, προσφέροντας έτσι νέες υπηρεσίες και δημιουργώντας ευκαιρίες για αύξηση εσόδων.
– Μειώνει τα CapEx και OpEx, προσφέροντας το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών για όλους τους τύπους πρόσβασης.
– Προσφέρει καλύτερη ποιότητα και βελτιωμένη εμπειρία mobile video, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε πελάτη.
– Η ευφυΐα του δικτύου δημιουργεί νέα επιχειρηματικά μοντέλα και συμβάλλει στη μείωση των δαπανών.
Εξάλλου, οι λύσεις προσφέρουν ομαλή μετάβαση στην υποδομή IPv6.


Σημαντικά οφέλη του Cisco MOVE για τους Χρήστες:
– Βελτιωμένη εμπειρία mobile video με υψηλή ποιότητα, αξιοπιστία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε χρήστη.
– Βελτιωμένη εμπειρία Wi-Fi – υψηλή απόδοση και αξιοπιστία για φορητή εμπειρία που θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χρήστη.