H Alcatel-Lucent παρουσιάζει νέα προϊόντα και πρωτοποριακές τεχνολογίες στο Mobile World Congress.


Alcatel-Lucent-logoH Alcatel-Lucent προχώρησε στην πρώτη δημόσια επίδειξη της τεχνολογίας VoLTE (Voice over LTE) και ανακοίνωσε τις νέες προσθήκες της για τη σειρά Small Cells 9360. Παράλληλα, παρουσίασε την τεχνολογία ITM (Intelligent Traffic Management), που συνδυάζει την ευφυΐα του δικτύου με τις εκάστοτε συνθήκες και επιτρέπει τη λήψη διορθωτικών μέτρων μέσα από την επεξεργασία προκαθορισμένων κανόνων (policy).


H Alcatel-Lucent χρησιμοποίησε ένα Δίκτυο τεχνολογίας IMS και LTE (4G), καθώς και ένα pre-commercial smartphone, για να πραγματοποιήσει τις πρώτες πραγματικές κλήσεις VoLTE από τα περίπτερα της Verizon Wireless, του GSM Association και της LG Electronics. Η επίδειξη αυτή αποτελεί ορόσημο για την εξέλιξη του LTE και μεταφέρει την τεχνολογία VoLTE από το επίπεδο της θεωρίας, στην τηλεπικοινωνιακή πραγματικότητα. Παράλληλα, η εταιρεία δείχνει πώς η τεχνολογία VoLTE μπορεί να ενσωματωθεί σε εξειδικευμένες εφαρμογές IMS/4G, όπως η τηλεΐατρική, η εκπαίδευση μικρών παιδιών και οι πωλήσεις μέσω smartphones.


Η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε νέες λύσεις που εξασφαλίζουν καλύτερη 3G κάλυψη, μέσω της χρήσης small cells, οι οποίες είναι ιδανικές για χρήση σε πολυσύχναστους κλειστούς ή ανοικτούς δημόσιους χώρους (όπως εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, σταθμοί τρένων κλπ.). Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε στην παρουσίαση της δεύτερης γενιάς των προϊόντων Enterprise Cell 9362, καθώς και των νέων μικροσκοπικών Home Cell 9361 X-Series, μια σειρά μοντέρνων small cells, τα οποία τροφοδοτούνται μέσω USB και εξασφαλίζουν κρυστάλλινη φωνητική επικοινωνία και data υψηλής ταχύτητας, καλύπτοντας τις ανάγκες έως και οκτώ χρηστών ταυτόχρονα.


Οι σταθμοί της σειράς 9363 & 9364 Metro Cells της Alcatel-Lucent βοηθούν τους παρόχους να αυξήσουν την κάλυψη των 3G δικτύων τους σε δημόσιους χώρους με μεγάλη τηλεπικοινωνιακή κίνηση, είτε είναι κλειστοί, είτε υπαίθριοι. Τα Metro Cells 9363 & 9364 της Alcatel-Lucent μπορούν να τοποθετηθούν σε εμπορικά κέντρα, στους χώρους υποδοχής ενός ξενοδοχείου ή ενός αεροδρομίου, αλλά και να δώσουν μια νέα διάσταση από πλευράς κάλυψης σε στάσεις λεωφορείων, πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους ή απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές. Η λειτουργία plug-and-play και η δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας δικτύων SON (self-organizing network), σε συνδυασμό με την υποστήριξη του παραδοσιακού τρόπου διαχείρισης που συναντάμε στα κλασικά macro cells, διευκολύνουν την εγκατάσταση και τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μπορούν έτσι να χρησιμοποιήσουν τα Metro Cells 9363 & 9364 της Alcatel-Lucent για να παρέχουν εξαιρετική κάλυψη κι επιδόσεις σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, κάθε τύπου ή έκτασης, μειώνοντας παράλληλα και τις αντίστοιχες λειτουργικές τους δαπάνες.


Τα Metro Cells 9363 & 9364 της Alcatel-Lucent μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα σε υπάρχοντα δίκτυα 3G, δίνοντας τη δυνατότητα στους παρόχους να μειώσουν έως και 50% το κόστος ανά bit για το δίκτυο πρόσβασης, καθώς αποφεύγεται η δαπανηρή και πολύπλοκη διαδικασία εγκατάστασης ενός κλασικού σταθμού βάσης. Επιπλέον πλεονέκτημα αποτελεί το πρωτοποριακό API της Alcatel-Lucent, μέσω του οποίου οι πάροχοι μπορούν να χρησιμοποιούν small cells για να προσφέρουν νέες, προσοδοφόρες υπηρεσίες με βάση ένα συγκεκριμένο χώρο, ή την παρουσία μιας συγκεκριμένης ομάδας κοινού. Για παράδειγμα, σε ένα εμπορικό κέντρο, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις ειδικές προσφορές καθώς περπατούν μπροστά από μία βιτρίνα, ή καθώς αναζητούν το προϊόν της αρεσκείας τους σε κάποιο τμήμα ενός καταστήματος.


Η σειρά 9361 Home Cell X-Series έρχεται να επιβεβαιώσει την ετοιμότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί στις επερχόμενες ανάγκες της αγοράς. Οι συσκευές X-Series χρησιμοποιούν μια τυπική θύρα USB για την τροφοδοσία τους, επιτρέποντας σε μια σειρά οικιακές συσκευές (PC, TV, routers και παιχνιδοκονσόλες) να συνδέονται στο Ίντερνετ, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν κρυστάλλινη φωνητική επικοινωνία και high-speed data μέχρι και για οκτώ χρήστες ταυτόχρονα.


Κατανοώντας τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των νέων smartphones, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επηρεάζουν τη λειτουργία ενός ασύρματος ευρυζωνικού δικτύου, η τεχνολογία ITM της Alcatel-Lucent συγκεντρώνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και προσαρμόζει έξυπνα τη λειτουργία του δικτύου, φέρνοντας την ασφάλεια, τις δυνατότητες ελέγχου, την προβλεψιμότητα και τις επιδόσεις ενός ασύρματου δικτύου, σε ένα νέο επίπεδο. Με το ITM οι πάροχοι είναι σε θέση να εγγυώνται στους συνδρομητές τους τη συνεπή και υψηλής ποιότητας λειτουργία του δικτύου τους.


Σχεδιασμένη να καλύπτει τις ανάγκες των δικτύων 2.5G, 3G και 4G, η λύση ITM της Alcatel-Lucent αποτελείται από το Wireless Network Guardian (WNG) 9900, ο οποίος συλλέγει και αναλύει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του δικτύου, καθώς και από τον Dynamic Services Controller (DSC) 5780, ο οποίος υλοποιεί τους κανόνες χρέωσης και την εν γένει πολιτική που διέπει την παροχή κάθε υπηρεσίας (3GPP Policy Charging and Rules Function -PCRF). Ο συνδυασμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να εφαρμόζουν μια δυναμική πολιτική με βάση όσα έχουν συμφωνήσει με τον πελάτη τους (αποστολή ενημερωτικού SMS, αλλαγή στην προτεραιότητα ορισμένων εφαρμογών κλπ). Έτσι, και η απόδοση του δικτύου βελτιώνεται δραματικά, και οι συνδρομητές απολαμβάνουν μια σταθερή εμπειρία χρήσης.


Η λύση ITM αποτελεί, επίσης, ένα κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού της Alcatel-Lucent, High Leverage Network™. Η αρχιτεκτονική High Leverage Network δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να πραγματοποιούν την επέκταση των υποδομών τους κλιμακωτά και με τρόπο οικονομικά προσιτό, και παράλληλα να δημιουργούν νέα business models και πηγές πρόσθετων εσόδων μέσω της ευφυΐας και της ευελιξίας των δικτύων τους.