Η Visa Europe παρουσιάζει την εφαρμογή πληρωμών μέσω κινητών στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.


Visa Mobile PaymentΗ Visa Europe παρουσιάζει στο GSMA Mobile World Congress (MWC) 2011, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά η άνεση και ευελιξία που προσφέρουν πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων. Χρησιμοποιώντας αξεσουάρ που επιτρέπουν πληρωμές μέσω κινητών και τα οποία είναι συμβατά με την πλειοψηφία των σημερινών smartphones, η Visa Europe παρουσίασε στο περίπτερο της (Hall 1, Stand 1B19) τους τρόπους με τους οποίους η συγκεκριμένη τεχνολογία γίνεται πραγματικότητα για τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Επιπλέον, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα Visa Mobile Gateway, που προσφέρει ασφαλείς υπηρεσίες πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και την εφαρμογή Visa Mobile Payment, που προσφέρει στους καταναλωτές απόλυτο έλεγχο των δαπανών τους, η Visa αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξή της προς τα μέλη της και το ευρύτερο περιβάλλον συναλλαγών, καθώς οι πληρωμές μέσω κινητών βρίσκονται κοντά στην εμπορική διάθεση και τη χρήση τους από τους καταναλωτές.


Εκτός από την ενημέρωση των επισκεπτών του περιπτέρου για τα ευρωπαϊκά πιλοτικά προγράμματα και τις δοκιμές, η Visa Europe παρουσίασε εφαρμογές της τεχνολογίας Near Field Communications (NFC) και τις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητών που είναι διαθέσιμες σήμερα, όπως:
• Αξεσουάρ με βάση την τεχνολογία NFC, που δίνουν τη δυνατότητα πληρωμών σε πολλά από τα σημερινά smartphones, μεταξύ των οποίων:
– Εξαρτήματα για iPhone που αναπτύχθηκαν από κοινού από τη Visa Europe, τη Wireless Dynamics και την DeviceFidelity με τη μορφή ενός clip-on ή προστατευτικής θήκης και επιτρέπουν στους χρήστες iPhone να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού, χρησιμοποιώντας iPhone 4, iPhone 3GS και iPhone3G, με λειτουργικό iOS 3.1 ή πιο εξελιγμένο.
– Λύσεις με κάρτα Micro-SD που αναπτύχθηκαν από κοινού από τη Visa Europe και την DeviceFidelity και είναι συμβατές με την υποδοχή Micro-SD που διαθέτουν στην πλειοψηφία τους τα σημερινά smartphones.
– Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν κάρτες SIM συμβατές με την τεχνολογία ΝFC και συσκευές με ενεργοποιημένη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών Visa.


• Η παρουσίαση της πλατφόρμας Visa Mobile Gateway έχει επίσης σκοπό να δείξει πώς οι εκδότες καρτών Visa δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους καταναλωτές, μέσω του κινητού τους, να έχουν συνεχή επαφή με τους λογαριασμούς τους, με ασφάλεια, επιτρέποντάς τους να διαχειρίζονται τα χρήματά τους όπως ακριβώς μέσω του online banking ή των ΑΤΜs.