H συνεργασία της ECDL Ελλάς και της CISCO Networking Academy δίνει στο δίκτυο της ECDL τη δυνατότητα εκπαίδευσης στο μάθημα IT Essentials για απόκτηση πιστοποίησης ECDL IT Administrator.

Το Cisco Networking Academy Program είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προωθεί τη γνώση σε Τεχνολογίες Δικτύωσης και Επικοινωνιών, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία ενός καλύτερου επαγγελματικού μέλλοντος σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Βοηθά στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των τεχνολογικά προηγμένων και λιγότερο εξελιγμένων κοινωνιών, με την παροχή σημαντικών εκπαιδεύσεων και πιστοποιήσεων με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα Cisco Networking Academy επιμορφώνει τους αρχιτέκτονες της δικτυακής οικονομίας από το 1997. Χρησιμοποιεί τους δύο μεγάλους εξισωτές στη ζωή—εκπαίδευση και το Διαδίκτυο—για να διδάξει δεξιότητες ΤΠΕ σε σπουδαστές, ουσιαστικά από κάθε κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο και περιοχή του κόσμου. Οι Ακαδημίες βρίσκονται σε σχολεία, φροντιστήρια πληροφορικής, κολέγια, πανεπιστήμια και οργανισμούς σε περισσότερες από 13,000 ακαδημίες σε όλο τον κόσμο με περισσότερους από 700.000 σπουδαστές ετησίως. Όλοι οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση στην ίδια, υψηλής ποιότητας e-learning διδακτέα ύλη, εργαστήρια και εργασίες.

Ειδικότερα, το μάθημα IT Essentials, παρέχει στους σπουδαστές εξαιρετικές γνώσεις μέσα από ένα προηγμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και τους προετοιμάζει κατάλληλα για την πιστοποίηση ECDL IT Administrator. Το μάθημα IT Essentials παρουσιάζει σε βάθος το hardware και τα λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και εισαγωγικές γνώσεις δικτύων. Οι σπουδαστές ανακαλύπτουν μία ποικιλία θεμάτων τα οποία περιλαμβάνουν διαδικασίες εγκατάστασης, ασφάλειας, back up και remote access.

To ECDL IT Administrator είναι ένα πρόγραμμα πιστοποίησης, το οποίο πιστοποιεί γνώσεις και δεξιότητες τεχνικών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, που περιλαμβάνουν το Υλικό (Hardware), το Λογισμικό Λειτουργικών Συστημάτων (Operating System Software), τα Δίκτυα Υπολογιστών (Computer Networks) και την Ασφάλεια (Security).

Το ECDL IT Administrator είναι μία επαγγελματική πιστοποίηση δεξιοτήτων για όσους εξασκούν ή επιθυμούν να εξασκήσουν την ειδικότητα του Τεχνικού Η/Υ και Δικτύων, σύμφωνα με τα πρότυπα που καθορίστηκαν από το Ίδρυμα ECDL για τους επαγγελματίες της Πληροφορικής και έχει ως κύριο σκοπό να:
• Καθιερώσει ένα πρότυπο στην αγορά για τους επαγγελματίες Τεχνικούς Υπολογιστών και Δικτύων.
• Ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς των επαγγελματιών Τεχνικών Υπολογιστών και Δικτύων.
• Συνεισφέρει στη μείωση του χάσματος δεξιοτήτων της Ευρωπαϊκής αγοράς Πληροφορικής.
• Προσφέρει ένα όχημα για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εμπλουτισμό των δεξιοτήτων σε εφαρμοσμένα πεδία της Πληροφορικής.