Τα δίκτυα επόμενης γενιάς προσανατολίζονται σε αλλαγή στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής.


ericsson-logoΗ Ericsson επενδύει στους ανθρώπους, την καινοτομία των υπηρεσιών, την τηλε-διαχείριση και υποστήριξη για 4G/LTE και περιβάλλοντα IT. Ήδη περίπου 50 ειδικοί εργάζονται για την τηλε-διαχείριση και υποστήριξη LTE στο Romanian Global Service Center της Ericsson.


Οι απαιτήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και η μετάδοση δεδομένων αυξάνεται ραγδαία. Τα δίκτυα επόμενης γενιάς έχουν εισαχθεί στην αγορά και οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής είναι περισσότερο αλληλοεξαρτώμενοι από ποτέ. Για τους παρόχους, αυτό σηματοδοτεί ευκαιρία να καινοτομήσουν και να προσελκύσουν πελάτες. Οι αλλαγές τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και υπηρεσίες, σε συνεργασία με κυβερνήσεις, κάθετες αγορές, διαφημιστές, εταιρείες media και άλλους παίκτες.


Ένας αυξανόμενος αριθμός παρόχων, με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δικτύων επόμενης γενιάς και του περιβάλλοντος IT, ακολουθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σε επιχειρηματικά μοντέλα, διαδικασίες και εμπειρία πελατών. Η Ericsson επενδύει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη ικανοτήτων για την ικανοποίηση των αυξανόμενων αναγκών των παρόχων για υποστήριξη και λειτουργία 4G/LTE και IT.


Η Ericsson αξιοποιεί τις δυνατότητές με τη συγκέντρωση των δράσεων της σε τέσσερα Global Service Centers που βρίσκονται στη Ρουμανία, το Μεξικό, την Ινδία και την Κίνα. Σήμερα, περίπου 40% της παροχής υπηρεσιών μπορεί να γίνει από απόσταση.


Οι επενδύσεις στο κέντρο της Ρουμανίας αποδεικνύουν ότι η Ericsson προσανατολίζεται σε υπηρεσίες τηλε-διαχείρισης και για την τεχνολογία LTE, λόγω και της ηγετικής της θέσης στη συγκεκριμένη αγορά. Η λειτουργία δικτύων για λογαριασμό πελατών είναι ευκαιρία για τη συγκέντρωση και αξιοποίηση εμπειριών από LTE δίκτυα παγκοσμίως.


Επιπλέον, η έμφαση στο σχεδιασμό, την ενσωμάτωση και τη διαχείριση του περιβάλλοντος IT των πελατών – συμπεριλαμβανομένων IT data centers, service layer, business and operations support systems – έχει προετοιμάσει την Ericsson για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών στο στρατηγικής σημασίας χώρο των IT.