Η HTC ανεβάζει τον πήχη στο κομμάτι των κινητών αφιερωμένων στην κοινωνική δικτύωση, με τα ChaCha και Salsa.


HTC ChaCha_HTC SalsaΗ HTC ανακοινώνει δυο νέα κινητά τηλέφωνα κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου με επίκεντρο την κοινωνική δικτύωση, συνδυάζοντας την απλότητα και την ευκολία χρήσης της εμπειρίας HTC Sense, με τη δύναμη της επικοινωνίας μέσω Facebook. Αποτελώντας μέρος της διευρυμένης γκάμας των έξι νέων συσκευών που ανακοινώθηκαν στο Mobile World Congress, τα HTC ChaCha και Salsa ενσωματώνουν ένα εξειδικευμένο Facebook πλήκτρο, για πρόσβαση με ένα άγγιγμα στην υπηρεσία του Facebook μέσα από την εμπειρία HTC Sense.


Και τα δύο κινητά ενσωματώνουν ένα εξειδικευμένο Facebook πλήκτρο, που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε όλες τις αγαπημένες λειτουργίες των χρηστών του Facebook απευθείας από τη συσκευή. Το εν λόγω πλήκτρο, αναγνωρίζει αυτόματα το περιεχόμενο και σας ειδοποιεί κάθε φορά που σας δίνεται η δυνατότητα να μοιραστείτε περιεχόμενο ή ενημερώσεις προφίλ μέσω Facebook. Με ένα πάτημα αυτού του πλήκτρου, μπορείτε να ανανεώσετε το status σας, να ανεβάσετε μια φωτογραφία, να μοιραστείτε ένα νέο, να κάνετε κράτηση στο αγαπημένο σας εστιατόριο και πολλά ακόμη. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βγάλετε μια φωτογραφία με φίλους και να την ανεβάσετε απευθείας στο Facebook, πατώντας απλά και μόνο αυτό το πλήκτρο, ή να γνωστοποιήσετε στους φίλους σας το μουσικό κομμάτι που ακούτε εκείνη τη στιγμή – αναγνωρίζεται αυτόματα και κοινοποιείται στο Facebook.


Οι νέες συσκευές ενσωματώνουν την έκδοση Android Gingerbread 2.3 και τη νεότερη εμπειρία HTC Sense. Όταν πραγματοποιείτε μια κλήση, η σχετική οθόνη προβάλλει το status, τις φωτογραφίες ή ακόμη και τα επικείμενα γενέθλια των φίλων σας. Οι ίδιες ενημερώσεις προβάλλονται και όταν δέχεστε μια κλήση από ένα φίλο στο Facebook. Με την ίδια ευκολία μπορείτε να φέρετε τη συσκευή στα μέτρα σας προσθέτοντας ειδικά widgets αφιερωμένα στο Facebook.


Τα HTC ChaCha και Salsa smartphones, καθιστούν πανεύκολη την επαφή με τους φίλους σας μέσω του Facebook Chat και των μηνυμάτων του. Τα τελευταία νέα μαζί με τις συνομιλίες που έχετε στο Facebook, ενσωματώνονται στη συσκευή και εμφανίζονται στους φακέλους εισερχομένων μηνυμάτων και email, ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες συνομιλίες σας.


HTC ChaCha
HTC ChaChaΤο HTC ChaCha smartphone σχεδιάστηκε για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης, που σας επιτρέπει να μείνετε σε επαφή με φίλους, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Ο μοναδικός σχεδιασμός της οθόνης και του φυσικού πληκτρολογίου QWERTY, επιτρέπουν την εύκολη προβολή και εισαγωγή κειμένου. Επίσης μπορείτε να καταγράψετε τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής σας σε ανάλυση High-Definition ή να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις με φίλους, αξιοποιώντας τις δύο κάμερες, τη μία στα 5 megapixel με αυτόματη εστίαση και LED φλάς και τη δεύτερη VGA στην πρόσοψη. Τέλος, το ChaCha smartphone φέρνει το Internet στην παλάμη του χεριού σας με την οριζόντια οθόνη 2,6 ιντσών ανάλυσης 480×320 pixels.


HTC Salsa
Υποστηρίζοντας τις ίδιες Facebook λειτουργίες με το HTC ChaCha smartphone, το Salsa προσφέρει μια μοναδική, ταχύτατη εμπειρία smartphone. Η κάμερα στα 5 megapixel που ενσωματώνει σας επιτρέπει να συλλάβετε και να μοιραστείτε φωτογραφίες στην οθόνη αφής 3,4 ιντσών με ανάλυση 480×320 pixels.Τέλος, το εξειδικευμένο πλήκτρο Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε εικόνες με ένα άγγιγμα, ενώ η VGA πρόσθια κάμερα προσφέρει υψηλής ποιότητας βιντεοκλήσεις.


Διαθεσιμότητα
Τα HTC ChaCha και Salsa θα είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές στις κυριότερες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Όσον αφορά στην Αμερική, η AT&Tκαι η HTC θα τα εισάγουν αποκλειστικά μέχρι το τέλος του έτους.