Η Ericsson στο MWC 2011 παρουσιάζει τεχνολογίες και υπηρεσίες για τη διαδικτυωμένη κοινωνία.


ericssonΗ Ericsson θα παρουσιάσει μια σειρά από παγκόσμιες πρωτιές, τις τελευταίες εξελίξεις σε τεχνολογίες, συστήματα και εφαρμογές, αναδεικνύοντας το δυναμικό συνδυασμό της κινητής ευρυζωνικότητας και του cloud.


Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ericsson (Hall 6) θα «ταξιδέψουν» στο κόσμο των υψηλών ταχυτήτων, των εξελιγμένων εφαρμογών multimedia applications και τεχνολογιών δικτύου και των μοναδικών υπηρεσιών, που βασίζονται στη βιωσιμότητα.


Συγκεκριμένα, στο περίπτερο της Ericsson στο Hall 6 θα παρουσιαστούν:
– Συνδεδεμένες συσκευές
Σε ένα ειδικό χώρο θα παρουσιάζονται όλες οι συσκευές και τα πράγματα που μπορούν να συνδεθούν. Στόχος είναι να παρουσιαστεί ο τρόπος που η κινητή επικοινωνία θα υποστηρίξει αποτελεσματικά το M2M και τη διαπροσωπική επικοινωνία και τα εργαλεία για τη διαχείριση της επικοινωνίας M2M από τους παρόχους. Επιπλέον, παρουσιάζονται συσκευές με ενσωματωμένα modules κινητής ευρυζωνικότητας και το Developer kit για καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές.


Σε αυτό το χώρο, η Ericsson παρουσιάζει για πρώτη φορά το “Το Κοινωνικό Δίκτυο των Πραγμάτων». Η Ericsson παρουσιάζει τις δυνατότητες ενσωμάτωσης πραγμάτων στην κοινωνική δικτύωση και τους τρόπους που μπορεί κάτι τέτοιο να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων. Επιπλέον, η Ericsson και η Motorola Solutions θα κάνουν επίδειξη των ενισχυμένων δικτύων LTE για καινοτόμες εφαρμογές δημόσιας ασφάλειας.


Τέλος, παρουσιάζονται μεταξύ άλλων λύσεις συνδεσιμότητας για οπτική επικοινωνία, smart grids, charging poles, συνδεδεμένο αυτοκίνητο και άλλα.


– Καταναλωτικές υπηρεσίες και εφαρμογές
– Οικονομικές υπηρεσίες Ericsson
Η Ericsson βοηθά τους παρόχους να αξιοποιήσουν την ευκαιρία του Κινητού Χρήματος και χτίζει ένα σχετικό αναπτυσσόμενο οικοσύστημα. Η Ericsson θα παρουσιάσει διεθνείς οικονομικές συναλλαγές, αποστολή πραγματικών χρημάτων, χρήση καταναλωτικού portal και συστήματος διασύνδεσης.


– Το PC ως υπηρεσία
Η Ericsson θα παρουσιάσει τρόπους να προσφέρουν οι πάροχοι κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες computing σε δισεκατομμύρια χρήστες. Το demo θα δείχνει πώς ένα σύστημα cloud computing επιτρέπει αναπτυγμένη και προσωποποιημένη εμπειρία computing σε συσκευές χαμηλού κόστους, μέσω ενός διαισθητικού και φιλικού προς το χρήστη interface. Εξαλείφονται, έτσι, οι περιορισμοί για όλους, ακόμα και ανθρώπους που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με υπολογιστές.


– eStore + Wholesale Application Community
Το eStore είναι ένα πραγματικό Software as a Service (SaaS) για ταχύτατη δημιουργία ενός application store του ίδιου του παρόχου με ενσωμάτωση πολλών συσκευών πελατών για ανώτερη εμπειρία χρήστη. Αυτή η λύση προσφέρει εφαρμογές με απόλυτη πρόσβαση σε περιεχόμενο μέσω της Wholesale Applications Community – μιας κοινότητας που έχει δημιουργηθεί από κορυφαίους παρόχους παγκοσμίως και το GSMA, στο οποίο η Ericsson συμμετέχει ως μέλος του συμβουλίου.


– Δυνατότητες υπηρεσιών
Στο Network Operations Center, η Ericsson τρέχει δίκτυα σε συμβόλαια υπηρεσιών διαχείρισης. Εξειδικευμένο προσωπικό front και back office παρουσιάζει πώς η Ericsson προσφέρει ανώτερης ποιότητας λειτουργίες με ανθρώπους, εργαλεία και διαδικασίες από συστήματα αυτοματισμού μέχρι προληπτικές εργασίες και σενάρια με τις δυνατότητες πολλαπλών πωλητών, πελατών και τεχνολογιών.


– Το ενσωματωμένο BSS – από την παραγγελία στο λογαριασμό: Παρουσίαση των υπηρεσιών billing για υποστήριξη παρόχων multiplay. Στόχος είναι να αναδειχθεί πως οι πληροφορίες λογαριασμών σε συστήματα CRM βοηθούν στην προσφορά πραγματικής ολοκληρωμένης διαχείρισης πελατών. Αποδεικνύει, επίσης, εξειδίκευση και εμπειρία στην ενσωμάτωση πολλαπλών πωλητών για ευκολότερη πορεία από την παραγγελία στο λογαριασμό μέσω συστημάτων CRM και άλλων συστημάτων απαραίτητων για τιμολόγηση συνδυαστικών πακέτων υπηρεσιών.


– Τεχνολογίες δικτύου
Φέτος, η Ericsson παρουσιάζει μια νέα στρατηγική για χτίσιμο δικτύων, την Heterogeneous Networks (Hetnet) απαραίτητη στον κόσμο των υπηρεσιών cloud σε κινητές συσκευές. Σε αυτό το concept, περιλαμβάνεται το AIR, μια κεραία που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αγορά με ενσωματωμένο radio unit για δραστική μείωση κατανάλωσης ενέργειας και κόστους εγκατάστασης.


Επιπλέον, παρουσιάζεται το IP networking portfolio νέας γενιάς της Ericsson που υποστηρίζει παρόχους στην ανάπτυξη της υποδομής τους με στόχο την ενσωμάτωση στη “Συνδεδεμένη Κοινωνία”. Μια σειρά νέων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων routers νέας γενιάς, όπως το Smart Services Router (SSR) για διαφοροποιημένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές θα είναι επίσης διαθέσιμη.


Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις ρεκόρ ταχύτητας, όπως multi-carrier HSPA με 168Mbps downlink και των τελευταίων επιτευγμάτων LTE. Επιπλέον, τρία παγκόσμια ρεκόρ χωρητικότητας θα πραγματοποιηθούν ζωντανά στο MWC: 1 Gbit/s σύνδεση microwave σε παραδοσιακή συχνότητα (28 MHz); 5 Gbit/s microwave hop σε νέα συχνότητα και 400 Gbit/s optical DWDM.


Τέλος, παρουσιάζονται υπηρεσίες φωνής σε LTE, το επόμενο βήμα του EDGE Evolution και το multi-standard radio base station, RBS 6000, με ενσωματωμένη μεταφορά IP.