Έχετε γυρίσει σε κατάσταση… μέθης Σάββατο ξημερώματα και αποφασίσατε να στείλετε ένα χειμαρώδες mail-κατάθεση ψυχής; Για να μην το μετανιώνετε το άλλο πρωί, ενεργοποιήστε τα Mail Goggles!

googleΗ νέα υπηρεσία… “αλκοτέστ” προστατεύει από την αποστολή «μεθυσμένων» μηνυμάτων, υποβάλλοντας τον χρήστη που την έχει ενεργοποιήσει σε ένα μίνι μαθηματικό τεστ, προκειμένου να εξακριβώσει την πνευματική του διαύγεια κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες του Σαββάτου.
Το Mail Goggles (προστατευτικά γυαλιά) ενεργοποιείται αργά τη νύχτα, (εφόσον θέλετε πάντα), όταν ο χρήστης είναι πιθανότερο να έχει καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ ικανές να θέσουν σε κίνδυνο την αξιοπρέπειά του. Αν δεν απαντηθούν οι πέντε σχετικά απλές μαθηματικές ερωτήσεις που θέτει (πράξεις πολλαπλασιασμού και προσθαφαιρέσεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα), η αποστολή του μηνύματος είναι αδύνατη. «Μερικές φορές στέλνω μηνύματα που δεν θα έπρεπε να στέλνω» παραδέχεται ο μηχανικός της Google Γιον Πέρλοου, εμπνευστής του Mail Goggles. «Όπως τότε που έγραψα σε εκείνο το κορίτσι ότι δάγκωσα τη λαμαρίνα μαζί της. Ή εκείνη τη φορά που έστειλα νυχτερινό e-mail στην πρώην μου για να τα ξαναφτιάξουμε» εξηγεί. Μετά από αυτές τις δηλώσεις, καταλαβαίνουμε όλοι γιατί η υπηρεσία αυτή θα σώσει ζωές!