Τα νέα Galaxy μοντέλα παρουσίασε η κορεάτικη εταιρεία στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.


Samsung Galaxy Tab 10 inchesΤο Galaxy Tab με μεγαλύτερη οθόνη 10,1 ιντσών (25,7 εκατοστών), δύο κάμερες (μια μπροστά και μια πίσω), καθώς και δύο ηχεία έρχεται με μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από το πρώτο μοντέλο Galaxy Tab των επτά ιντσών που είχε κυκλοφορήσει πριν από τέσσερις μήνες.


Η συσκευή, που ζυγίζει μόνο 599 γραμμάρια και έχει πάχος 1,1 εκατοστά, «τρέχει» το νέο λειτουργικό σύστημα Android Honeycomb της Google, ειδικά για tablet PCs. Σε πρώτη φάση θα διατίθεται από τη Vodafone σε πάνω από 20 χώρες, πριν αρχίσει να πωλείται και από άλλες εταιρείες.


samsung galaxy s iiΗ Samsung παρουσίασε και το Galaxy S II, το οποίο προωθεί ως το «λεπτότερο smartphone στον κόσμο», καθώς έχει πάχος μόλις 8,5 χιλιοστών. Έχει επίσης τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, επιτρέποντας στους χρήστες να υπαγορεύουν ένα φωνητικό μήνυμα κειμένου, αντί να το γράφουν. Ακόμα, ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία «επικοινωνίας εγγύς πεδίου», χάρη στην οποία ο χρήστης μπορεί να κάνει ασφαλείς οικονομικές συναλλαγές, απλώς περνώντας το κινητό του πάνω από το κατάλληλο μηχάνημα ηλεκτρονικής χρέωσης.