Η Fortinet αναδεικνύεται ηγέτης στην αγορά Enterprise Network Firewalls, ενώ παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων της, FortiAP.


fortiapΜε μία σημαντική εταιρική διάκριση ευοδώθηκε το λανσάρισμα της ολοκαίνουριας σειράς Access Points της Fortinet. Συγκεκριμένα, η Fortinet διακρίθηκε από την Gartner με τον τίτλο του ηγέτη της αγοράς Enterprise Network Firewall, την ώρα που η εταιρεία ήταν σε θέση να ανακοινώσει τη διάθεση της νέας οικογένειας προηγμένων συστημάτων της, FortiAP.


Ειδικότερα, η Gartner τοποθέτησε τη Fortinet στο τεταρτημόριο των leaders του Magic Quadrant για την αγορά των συστημάτων ασφαλείας UTM. Ως γνωστόν, τα Magic Quadrant είναι παγκοσμίου φήμης γραφικές παραστάσεις για την αξιολόγηση εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες αγορές.


Όσον αφορά στο λανσάρισμα της νέας σειράς Access Point, η Fortinet ανακοίνωσε την οικογένεια FortiAP, που περιλαμβάνει τα μοντέλα FAP-210B και FAP-220B και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των συστημάτων FortiGate UTM για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασύρματης ασφάλειας και πρόσβασης.


Τα FortiAP access point διαθέτουν το τελευταίας τεχνολογίας ασύρματο πρωτόκολλο επικοινωνίας IEEE 802.11n, προσφέροντας υψηλής απόδοσης ασύρματη πρόσβαση και ασύρματη παρακολούθηση μέσω των πολλαπλών εικονικών AP που βρίσκονται μέσα σε κάθε radio. Τα FortiAP, μαζί με τις συσκευές FortiGate που λειτουργούν σαν controllers, εντοπίζουν αυτόματα κάθε μια από τις συσκευές και εγκαθιστούν επίσης αυτόματα τη ρύθμιση των παραμέτρων της ασύρματης δικτύωσης, παρέχοντας την κορυφαία ασφάλεια, απόδοση και επεκτασιμότητα που απαιτείται με τα λιγότερα δυνατά access point (AP). Επίσης, η κοινή κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης, σε συνδυασμό με το ότι δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη άδεια χρήσης, μειώνουν περαιτέρω το συνολικό κόστος απόκτησης.


Επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της Fortinet στην Ελλάδα είναι η Lexis Πληροφορική (www.lexis.gr).