Δεν συμβαίνει να βλέπουμε κάθε μέρα videogames με θέμα τις αγαπητές μας «γουρούνες» (κατά κόσμον ATV bikes).

PureΑς το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Το Pure δεν είναι ένας εξομοιωτής. Είναι ένα arcade racer που έχει απαλλαγεί από τον πολύπλοκο χειρισμό και έχει δώσει βάση στην μεταφορά του αισθήματος της ταχύτητας και της αδρεναλίνης. Και το κάνει πάρα πολύ καλά. Στο Pure θα ελέγχετε τετράτροχα πολλών ίππων, με σκοπό την επικράτηση στον εκάστοτε αγώνα, οι συνθήκες του οποίου καθορίζονται από την αρχική σας επιλογή.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι απλός και άκρως διασκεδαστικός. Κατά την διάρκεια των αγώνων θα μπορείτε να κάνετε διαφόρων ειδών «ακροβατικά» τα οποία σας προσφέρουν πόντους αλλά ταυτόχρονα γεμίζουν και μία μπάρα η οποία όταν γεμίσει εντελώς, σας δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσετε μερικά άκρως εντυπωσιακά και «εξωγήινα» ακροβατικά που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Το gameplay του τίτλου είναι τόσο προσιτό που δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να δαμάσετε το ATV σας, ενώ και τα ακροβατικά γίνονται εύκολα με τον δεξί αναλογικό μοχλό. Κατά τη διάρκεια των διαδρομών θα κάνετε μερικά από τα μεγαλύτερα άλματα που έχετε δει σε racing παιχνίδι, ενώ σχεδόν στο σύνολο των διαδρομών θα τρέχετε με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Τα γραφικά του τίτλου είναι ίσως από τα καλύτερα του είδους, με πολλές μικρές λεπτομέρειες που προσθέτουν πόντους ρεαλισμού. Το μοντέλο φυσικής είναι και αυτό με τη σειρά του πολύ καλό, ενώ και ο ήχος κυμμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Συνολικά το Pure είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο παράδειγμα αυτού που ονομάζουμε «διασκεδαστικό racer». Είναι γρήγορο, διαθέτει φρενήρη δράση, και είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει όποιον ασχοληθεί μαζί του.

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, Xbox360, PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ
Centric Multimedia