Η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Peoplecert “Code of Best Practices for Women in ICT”.


peoplecertΣε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης ο τομέας των Τεχνολογιών, Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Επιπρόσθετα, η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την προσέλκυση και διατήρηση εργαζομένων με πιστοποιημένες δεξιότητες και ειδικότερα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Καθώς το έλλειμμα των πτυχιούχων Μηχανικών Πληροφορικής αναμένεται για το 2011 να είναι 300.000, υπολογίζεται ότι λιγότερο από 1 στις 5 θέσεις θα καλύπτονται από γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέσπισε το 2007, την πρωτοβουλία “Code of Best Practices for Women in ICT” που είχε ως στόχο την προώθηση και την εφαρμογή πρακτικών, ώστε ο τομέας των ΤΠΕ να είναι πιο ελκυστικός για τις γυναίκες.


Περισσότερες από 50 Εταιρείες όπως η Cisco, Deutsche Telekom, France-Telecom, Google, Hewlett Packard, Microsoft, Οrange, Panasonic και SAP έχουν υπογράψει τον “Code of Best Practices for Women and Technology”, δεσμευόμενες για την λήψη μέτρων, την ανάπτυξη και στήριξη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και ο Όμιλος Peoplecert από τον Δεκέμβριο του 2010, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της υποαπασχόλησης των γυναικών στους τομείς της Τεχνολογίας και υπογράφοντας το “Code of Best Practices for Women in ICT”.


Ο κος Κωνσταντίνος Κεσεντές, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου PEOPLECERT, με επιστολή του προς την Aντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Νeelie Kroes επεσήμανε ότι μέσω της συμμετοχής σε αυτή την πρωτοβουλία, ο Όμιλος δεσμεύεται να διαδώσει το μήνυμα για την απασχόληση των γυναικών στον τομέα των ΤΠΕ δεν αποτελεί μόνο ζήτημα ισότητας των φύλων, αλλά και ανάγκη για την οικονομική ανάπτυξη. Σε απάντησή της προς τον Όμιλο Peoplecert, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Neelie Kroes εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την συμμετοχή του Ομίλου και τόνισε την σπουδαιότητα των δράσεων καταπολέμησης του φαινομένου.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Peoplecert προγραμμάτισε δράσεις ενημέρωσης, οι οποίες θα παρέχουν την δυνατότητα σε νέες γυναίκες να παρακολουθήσουν ανώτερα στελέχη στον κλάδο των ΤΠΕ κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εργάσιμης ημέρας.