Η Lexmark ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010, σημειώνοντας αύξηση κερδών προ φόρων 125%.


lexmark

lexmark

Πιο συγκεκριμένα, το 2010 η Lexmark International Inc. πραγματοποίησε συνολικó κύκλο εργασιών $4,200 δις., αύξηση 8% έναντι της περσινής χρονιάς. Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άνοδο 107% σε σχέση με πέρσι, αγγίζοντας τα $447 εκατ. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα $4,28, αύξηση 130% σε σχέση με το 2009.


“Το 2010 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τη Lexmark” δήλωσε ο κος Paul Rooke, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lexmark. “Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8%, με πωλήσεις ρεκόρ σε laser εκτυπωτές και πολυμηχανήματα. Επιπλέον, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στο περιθώριο κέρδους, καθώς και στη ρευστότητα η οποία ξεπέρασε το $1 δις.


Οι υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων της Lexmark συνέχισαν να γνωρίζουν ραγδαία ανάπτυξη, καθώς η εταιρία πρόσθεσε στο πελατολόγιo της ορισμένες εκ των μεγαλυτέρων εταιριών στον κόσμο. Επιπλέον, η εξαγορά της εταιρίας “Perceptive Software”, ηγέτιδα στον τομέα enterprise content management, επεκτείνει την αξία μας και αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη λογισμικού και υπηρεσιών με στόχο την εξοικονόμηση κόστους και χρόνου στις επιχειρήσεις”.