Ο επικεφαλής του τομέα LTE Business Development της Nokia Siemens Networks, Juergen Schindler, μιλά σήμερα στην Αθήνα σε συνέδριο τηλεπικοινωνιών.

juergen-schindlerΗ Nokia Siemens Networks πιστεύει ακράδαντα ότι μέχρι το 2015, 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα είναι διασυνδεδεμένοι, με τα 4 δις από αυτούς να χρησιμοποιούν κάποια ευρυζωνική σύνδεση. Αυτή η εξέλιξη θα συνοδεύεται και από μία έκρηξη της κίνησης στα παγκόσμια δίκτυα (εκατονταπλάσια αύξηση), για την αντιμετώπιση της οπoίας θα απαιτηθούν καινοτόμες λύσεις σε ολόκληρο το οικοσύστημα – κάτι το οποίο η Nokia Siemens Networks βρίσκεται σε άριστη θέση να προσφέρει.

Συνεπής με το όραμα αυτό, ο κ. Juergen Schindler, επικεφαλής του τομέα LTE Business Development της Nokia Siemens Networks μιλά σήμερα σχετικά με την «Ευρυζωνικότητα παντού και πάντοτε – Οικονομικές λύσεις με την τεχνολογία LTE / SAE» σε συνέδριο τηλεπικοινωνιών στην Αθήνα, στην ενότητα που αφορά στα Δίκτυα Επόμενης Γενιάς.

Η Nokia Siemens Networks είναι έτοιμη να καταστήσει την τεχνολογία LTE μία εμπορική πραγματικότητα, με μεγάλο αριθμό δοκιμών μέσα στο 2009, τις οποίες θα ακολουθήσουν οι πρώτες εγκαταστάσεις εμπορικών δικτύων για όσους παρόχους κινητής τηλεφωνίας επιθυμούν να μεταβούν σε ένα All-IP, μη ιεραρχικό δίκτυο. Η νέα επίπεδη αρχιτεκτονική του δικτύου, η οποία είναι οικονομική και επεκτάσιμη, υποστηρίζει πολυμεσικές ευρυζωνικές υπηρεσίες για κινητά με εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης, ενώ είναι έτοιμη να διεκπεραιώσει τον αναμενόμενο εκατονταπλασιασμό της κίνησης.

Η Nokia Siemens Networks έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει την πρωτοπορία που διατηρεί στην ανάπτυξη της τεχνολογίας LTE, με επιτυχημένες επιδείξεις και δοκιμές πεδίου για εφαρμογές LTE και με την παρουσίαση το Φεβρουάριο του 2008 μίας ολοκληρωμένης λύσης LTE βασισμένης στο σταθμό βάσης Flexi Multimode, έναν επαναστατικό, μικρό, αρθρωτό σταθμό, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που βασίζεται στην αποδεδειγμένη στην πράξη κορυφαία πλατφόρμα της αγοράς, στην πλατφόρμα Flexi BTS.

Η Nokia Siemens Networks θα έχει, επίσης, ένα περίπτερο στον κύριο χώρο του συνεδρίου, όπου θα παρουσιάσει την τηλεοπτική εμπειρία του μέλλοντος ενώ θα υπάρχει επίσης επίδειξη της τεχνολογίας DVB-H. Η επίδειξη της λύσης για την εκπομπή Mobile TV, η οποία χρησιμοποιεί μετάδοση τεχνολογίας DVB-H, θα επιτρέψει στους επισκέπτες του περιπτέρου της Nokia Siemens Networks να απολαύσουν σε συσκευές DVB-H μια σειρά από τηλεοπτικούς σταθμούς – συμπεριλαμβανομένου υλικού από το BBC και από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η εκπομπή προγράμματος Mobile TV δίνει την ευκαιρία στους παρόχους να προσφέρουν στους συνδρομητές τους μια μεγάλη ποικιλία από ελκυστικές υπηρεσίες, τις οποιές οι τελευταίοι θα λαμβάνουν στα κινητά τους – όπως, για παράδειγμα την παρακολούθηση του αγαπημένου τους τηλεοπτικού προγράμματος ή τη συμμετοχή σε διαδραστικά shows με ψηφοφορία. Οι προδιαγραφές της τεχνολογίας Digital Video Broadcast – Handheld (DVB-H) εξασφαλίζουν μία προηγμένη εμπειρία χρήσης σε περιβάλλον κινητής τηλεφωνίας, με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και μειωμένη κατανάλωση για τη μπαταρία του κινητού.

Σχετικά με την Nokia Siemens Networks

H εταιρεία Nokia Siemens Networks ειναι παγκόσμιος ηγέτης στις υποδομές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Η προϊοντική γκάμα της Nokia Siemens Networks είναι πλήρης και παρουσιάζει καλή ισορροπία ανάμεσα στις λύσεις κινητών και σταθερών δικτυακών υποδομών. Παράλληλα, η αυξανόμενη ζήτηση για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο εξασφαλίζεται με 20.000 επαγγελματίες. Η Nokia Siemens Networks είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των ηλεπικοινωνιακών υποδομών και δραστηριοποιείται σε 150 χώρες. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην πόλη Espoo της Φινλανδίας. www.nokiasiemensnetworks.com