Τις εμπιστευτικές επικοινωνίες μεταξύ μεγάλων εταιρειών του Nasdaq είχαν ως στόχο οι cyber εισβολείς.


nasdaqΟι χάκερ που επιτέθηκαν στην Nasdaq κατάφεραν να παραβιάσουν την υπηρεσία Directors Desk, μέσω της οποίας τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων 300 μεγάλων εταιρειών ανταλλάσσουν έγγραφα και πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις. Η εταιρεία παραδέχτηκε την εισβολή, τόνισε όμως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις υποκλοπής.


Δεδομένου ότι οι χρήστες της υπηρεσίες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες στα ανώτατα επίπεδα κάθε εταιρείας, οι επικοινωνίες τους θα μπορούσαν δυνητικά να είναι πολύτιμες. Όπως ανακοίνωσε η Nasdaq, το υπουργείο Δικαιοσύνης τής είχε ζητήσει να μην αποκαλύψει την εισβολή μέχρι τουλάχιστον τις 14 Φεβρουαρίου, καθώς εκκρεμούν έρευνες από το FBI και τη Μυστική Υπηρεσία. Το θέμα όμως αποκαλύφθηκε σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση και να ενημερώσει τους πελάτες της.


Σύμφωνα με ομοσπονδιακό αξιωματούχο που μίλησε ανώνυμα στο Associated Press, οι χάκερ παραβίαζαν επανειλημμένα το σύστημα για πάνω από έναν χρόνο. Το κίνητρό τους παραμένει άγνωστο, είπε.


Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αρχές κλήθηκαν λόγω «ύποπτων αρχείων» που εντοπίστηκαν στη διάρκεια σάρωσης ασφάλειας σε διακομιστές. Οι αρχές κλήθηκαν να συνδράμουν αλλά δεν εντόπισαν ενδείξεις για υποκλοπή.