Το Mad και η Vodafone διοργάνωσαν την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Ξιφασκίας το MadWalk.


MadWalk by Vodafone 2Η πρωτοποριακή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας μία φαντασμαγορική ένωση μεταξύ της μόδας και της μουσικής. Το κοινό κατέκλυσε από νωρίς την Ολυμπιακή Εγκατάσταση Ξιφασκίας στο Ελληνικό για να απολαύσει από κοντά τους 8 κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές και 8 αγαπημένους καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσίασαν 1 μοναδικό show συνδυάζοντας ταυτόχρονα Live Performances με ανατρεπτικά Fashion Shows.


kagia tamta madwalkΟικοδέσποινες του πρώτου Fashion Music Project ήταν τα fashion icons Βίκυ Καγιά και Tamta. Creative directors του MadWalk by Vodafone ήταν ο Κωνσταντίνος Μπουρούνης και ο Νίκος Τάγης. Μαζί τους συνεργάστηκαν, ο Fashion Director Μιχάλης Πάντος, ο Κωνσταντίνος Ρήγος που είχε τη σκηνοθετική επιμέλεια, ο σκηνοθέτης της βραδιάς Θάνος Γκομόζιας, ενώ την οργάνωση παραγωγής επιμελήθηκε η Έλλη Καρβώνη.


Το MadWalk by Vodafone απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις από καλλιτέχνες, δημιουργούς και λαμπερά αστέρια της τηλεόρασης, της μόδας και της τέχνης οι οποίοι παρευρέθησαν μαζί με εκατοντάδες κόσμου για να στηρίξουν και να καλωσορίσουν το νέο αυτό θεσμό.


Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η πρώτη ανατροπή έγινε με τη μοναδική εμφάνιση της Tamta που ερμήνευσε το κομμάτι ‘Tonight’ που έγραψαν ειδικά για το MadWalk by Vodafone οι Playmen και ο Claydee. Τα fashion shows με τις συλλογές των σχεδιαστών για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2011 ξεκίνησαν με τον ταχύτατα ανερχόμενο και αγαπημένο σχεδιαστή των stars, Βρεττό Βρεττάκο και τη μούσα του, την πάντα fashion forward εκθαμβωτική Δέσποινα Βανδή σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ερμηνεύοντας το τραγούδι ‘Sunday’ σύνθεση του διάσημου Γερμανού παραγωγού Schiller. Ακολούθησαν οι Mi-Ro, το ταλαντούχο ντουέτο της μόδας που εξελίσσεται ταχύτατα και με διεθνή παρουσία, σε μια δυναμική σύμπραξη με τους Onirama, ένα από τα πλέον πετυχημένα groups που έχουν κερδίσει το κοινό όχι μόνο με τις μουσικές τους επιτυχίες αλλά και με την ενέργειά τους, σε ένα ιδιαίτερο performance του ‘Στη Χώρα των Τρελών’ και του ‘Word up’.


Στη συνέχεια, τη σκηνή κατέλαβαν οι χαρακτηριστικές minimal δημιουργίες του διεθνώς αναγνωρισμένου Yiorgos Eleftheriadis, που πλαισίωσαν μια ξεχωριστή και πολύ στιλάτη εμφάνιση: ο ταλαντούχος rock μουσικός Μύρωνας Στρατής μαζί με την πολλά υποσχόμενη πρωτοεμφανιζόμενη Ilia Darling που ερμήνευσαν το ‘Every You Every Me’ και ‘Bittersweet Symphony’. Τη σειρά πήραν η Orsalia Parthenis, που συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την διαχρονική ελληνικότητα του οίκου ΠΑΡΘΕΝΗΣ μαζί με τις ενθουσιώδεις Μέλιsses, σε ένα uplifting performance του ‘American Woman’ και ‘All summer long’. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον ταυτισμένο με την εκλεπτυσμένη κομψότητα οίκο υψηλής ραπτικής, Celia Kritharioti Haute Couture και τον κορυφαίο star Σάκη Ρουβά, ο οποίος ερμήνευσε τα δύο νέα του dance τραγούδια, ‘Οι Δυο μας’ και ‘Για μας’, σε μια θεαματική performance με special guests τη Βίκυ Καγιά και τη Δούκισσα Νομικού στο catwalk και τους Playmen στα decks.


Ακολούθησε η συλλογή της σχεδιάστριας που έχει κατακτήσει τις διεθνείς αγορές Mary Katranzou, που παρουσίασε δημιουργίες της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη συνοδεία των Matisse, ενός group με το δικό του, ξεχωριστό στίγμα και τα τραγούδια ‘Sunny Day’ και ‘Dancing With Myself’. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του καθιερωμένου avant-garde σχεδιαστικού διδύμου, Deux Hommes, των οποίων οι εμπνευσμένες από το ιταλικό σινεμά του ’60, δημιουργίες πλαισιώνονταν από περίτεχνα κοσμήματα της Έλενας Σύρακα και τον πλέον ανατρεπτικό και τολμηρό στιλιστικά καλλιτέχνη της γενιάς του, τον Γιώργο Μaζωνάκη, ο οποίος ερμήνευσε το ‘Parole Parole’ και το δικό του ‘Τα Ίσια Ανάποδα’ σε μια live διασκευή του Mark F. Angelo.


vandi madwalkΟ τελευταίος σχεδιαστής που έδειξε τη συλλογή του στο MadWalk by Vodafone ήταν ο Apostolos Mitropoulos που πάντα εντυπωσιάζει με τη ματιά του και ξεχωρίζει για την προσωπική του σχέση με τη μουσική. Μαζί του, η Έλενα Παπαρίζου, η βασίλισσα της ελληνικής ποπ που παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο της τραγούδι ‘It’s Over’ στη σκηνή του MadWalk by Vodafone, καθώς και το ‘Free Your Mind’ σε ένα dance live show με τον Apostolo Mitropoulo και σε ρόλο dj.


Τη φαντασμαγορική πρώτη διοργάνωση MadWalk by Vodafone, έκλεισαν οι δυναμικοί Otherview που ερμήνευσαν το ‘Runaway’ και το ‘Hit the Road Jack’ και η εκρηκτική Shaya με το ‘In your Eyes’ κρατώντας τα vibes στα ύψη.


Πέρα από το μοναδικό θέαμα μόδας και μουσικής που προσέφερε, απονεμήθηκε το ‘Vodafone MadWalk Style Award’ σε ένα μέλος του κοινού που έκανε την πιο stylish εμφάνιση στη φωτογράφιση από το Χάρη Χριστόπουλου, που έγινε στο fashion studio που είχε στήσει η Vodafone ειδικά για τη διοργάνωση στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Ξιφασκίας, δίνοντας στο νικητή την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά και ένα μεγάλο fashion show στο εξωτερικό.


sakis madwalkΤις εντυπώσεις έκλεψαν τα give away gifts MadWalk by Vodafone που πήραν οι προσκεκλημένοι, από την οινοποιία TSANTALIS και τα ζαχαροπλαστεία Fresh. Το πρώτο Fashion Music Project κορυφώθηκε με το after-party που ακολούθησε στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Ξιφασκίας. Συντελεστές, σχεδιαστές και καλλιτέχνες της βραδιάς γιόρτασαν όλοι μαζί την επιτυχημένη ολοκλήρωση του MadWalk by Vodafone, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με ακόμα περισσότερες δημιουργικές εκπλήξεις.


Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσαν τα εισιτήρια της βραδιάς, η διάθεση των οποίων πραγματοποιήθηκε μέσα από τα καταστήματα METROPOLIS, το κατάστημα Vodafone στο the Mall Athens & καθώς και στο site Τicketshop (www.ticketshop.gr). Τo Μad θα διαθέσει μέρος των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων της διοργάνωσης MadWalk by Vodafone στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».


Το MadWalk by Vodafone, The Fashion Music Project, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον Αντ1 τη Πέμπτη 10/02 στις 21:00 και από το MAD το Σάββατο 12/02 στις 20:30 και σε επανάληψη την Κυριακή 13/02 στις 14:00.