Η Nokia αποκάλυψε το νέο Nokia N79, την τελευταία προσθήκη στη σειρά των NSeries, η οποία συνδυάζει έξυπνο και εξατομικευμένο σχεδιασμό μαζί με ένα πλήρως εξοπλισμένο υπολογιστή πολυμέσων.

nokia-n79Πέρα από την κομψή εμφάνιση του, το Nokia N79 κρύβει μία πανίσχυρη τεχνολογική μηχανή. Περιέχει μια πλήρη σειρά εμπειριών πολυμέσων, όπως ενσωματωμένη πλοήγηση, μουσική και πομπό αναμετάδοσης FM, υψηλής ταχύτητας σύνδεση, πλοήγηση στο διαδίκτυο, παιχνίδια N-Gage και μία εξελιγμένη κάμερα 5 megapixel με οπτικά Carl Zeiss. Ο νέος υπολογιστής πολυμέσων αναμένεται να κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2008.
Ο υπολογιστής πολυμέσων Nokia N79 συνδυάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε compact σχεδιασμό – χαρακτηριστικό της σειράς Nseries – επιτρέποντας στους κατόχους του να ανακαλύπτουν, να δημιουργούν και να μοιράζονται τα πάθη τους με άλλους. Είναι σχεδιασμένο για όλους εκείνους που αναζητούν μία συσκευή κομψή αλλά παράλληλα αποτελεσματική, συνδυάζοντας και εναλλασσόμενες προσόψεις που διαθέτουν και τα αντίστοιχα θέματα για την οθόνη. Η ιδιαίτερη αυτή ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και το στυλ χαρακτηρίζει το ισχυρό και καθοριστικό βήμα πέρα από τα δημοφιλή και πολύ επιτυχημένα Nokia N72 και Nokia N73.
Ιδανικό για όσους διαθέτουν αισθητική, καθώς περιλαμβάνει καλύμματα Xpress-On τα οποία είναι διαθέσιμα σε 5 υπέροχα χρώματα: Light Sea Blue, Espresso Brown, Olive Green, White and Coral Red. Κάθε συσκευασία πώλησης του Nokia N79 περιλαμβάνει συνδυασμό αυτών των τριών χρωμάτων. Η σύγκληση της φωτογραφίας, της μουσικής και της πλοήγησης στο νέο υπολογιστή πολυμέσων Nokia N79 ενισχύεται με την υψηλή ταχύτητα 3.5G HSDPA καθώς και Wi-Fi, ώστε ο κάτοχος να μπορεί εύκολα και γρήγορα να μοιράζεται τις εμπειρίες του στο διαδίκτυο, στα blogs αλλά και στις κοινότητες του διαδικτύου.

Η καινοτόμος τεχνολογία, η οποία εμπεριέχεται σε αυτή την πολύχρωμη προσφορά, ορίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση σε ένα πλούσιο κατάλογο υπηρεσιών που βελτιώνουν τις ατομικές εμπειρίες. Συνδεθείτε σε διαδικτυακές κοινότητες όπως το Friendster, το Flickr ή το YouTube ή μπείτε στις υπηρεσίες τις Nokia, όπως το Nokia Music Store, N-Gage, Nokia Maps και Share on Ovi, μία online υπηρεσία η οποία επιτρέπει στους κατόχους να μοιράζονται προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό τους τηλέφωνο.
Η κάμερα των 5 megapixel με οπτικά Carl Zeiss, Dual LED Flash και βίντεο απαθανατίζει ζωντανές και καθαρές φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία μπορούν να επεξεργαστούν άμεσα, χωρίς τη βοήθεια υπολογιστή. Οι εικόνες περιλαμβάνουν τη τοποθεσία που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Επιπλέον, ο υπολογιστής πολυμέσων Nokia N79 περιλαμβάνει και κάρτα μνήμης microSD 4GB, η οποία επιτρέπει στον κάτοχο να αποθηκεύει ακόμη περισσότερα τραγούδια, εικόνες και μέχρι 8 ώρες video-clips ποιότητας DVD τα οποία μπορεί να οργανώσει σε συλλογές να τα ονομάσει και να τα ανεβάσει κατευθείαν στο Share on Ovi ή σε άλλες υπηρεσίες.
Η εφαρμογή Nokia Maps εξυπηρετεί στην αναζήτηση και στην πλοήγηση νέων περιοχών με πρόσβαση σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος (POI). Το ενσωματωμένο A-GPS που προσφέρει φωνητική καθοδήγηση– για περπάτημα ή οδήγηση – περιλαμβάνεται με τρίμηνη άδεια στο Nokia N79.
Προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά διαθέσιμα στο Nokia Download διασφαλίζουν πως η κάθε συσκευή μπορεί να γίνει τόσο ξεχωριστή όσο και ο κάτοχός της. Επιτρέπει στους κατόχους να δημιουργήσουν μία μοναδική εμπειρία χρήσης παρέχοντας τους πρόσβαση σε δημοφιλή πολυφωνικά ringtones, σε παγκοσμίου επιπέδου περιεχόμενο ψυχαγωγίας, τελευταίας τεχνολογίας παιχνίδια και δυναμικές εφαρμογές, ώστε η κάθε συσκευή να αποκτήσει τη προσωπικότητα και το στυλ του κατόχου.

Ο πρόεδρος της Alpha Copy / Nokia κ. Σ. Ι. Κωνσταντινίδης δήλωσε:
«Ο νέος υπολογιστής πολυμέσων παρέχει εμπειρίες πολυμέσων, όπως ενσωματωμένη πλοήγηση, μουσική και πομπό FM, υψηλής ταχύτητας σύνδεση, πλοήγηση στο διαδίκτυο, παιχνίδια N-Gage και μία εξελιγμένη κάμερα 5 megapixel με οπτικά Carl Zeiss. Το Nokia N79 αποτελεί ακόμη μια καινοτόμο προσθήκη στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας επενδύοντας στην ατομικότητα του κατόχου του. Μια νέα εποχή στη σχέση του κατόχου με την συσκευή του ξεκινά».