Τα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας επικοινωνίας, Microsoft Lync 2010 παρουσίασε σήμερα στα κεντρικά της γραφεία η Microsoft Ελλάς.


microsoft_lyncΗ εκδήλωση είχε τίτλο «Microsoft Lync: Επαναπροσδιορίζοντας την επικοινωνία» και απευθυνόταν σε επαγγελματίες της πληροφορικής. Το κοινό της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει live demo του Microsoft Lync 2010, καθώς και να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με τα πλεονεκτήματα που αποφέρει η χρήση του εντός των επιχειρήσεων.


Παράλληλα, συνεργάτες της Microsoft Ελλάς, μεταξύ αυτών η HP, η Sieben και η Comsys, παρουσίασαν τις λύσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αναφέρθηκαν σε υλοποιήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και ανέδειξαν τους τρόπους με τους οποίους η νέα πλατφόρμα επικοινωνίας καθιστά δυνατή την επέκταση ή ακόμα και την αντικατάσταση των παραδοσιακών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, όπως τα εταιρικά τηλεφωνικά κέντρα.


Ο Microsoft Lync Server 2010 διατίθεται ήδη στην αγορά. Το νέο προϊόν της Microsoft, που παλαιότερα έφερε την ονομασία Office Communications Server, αναβαθμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη μιας επιχείρησης επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω του PC, του τηλεφώνου και του browser, προσφέροντας τη δυνατότητα εικονικής συνδιάσκεψης με βίντεο και ήχο, ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, κοινή χρήσης τόσο των διάφορων εφαρμογών, όσο και της επιφάνειας εργασίας, καθώς και δυνατότητες τηλεφωνίας.


Παράλληλα, ο νέος Lync Server 2010 συνεργάζεται πλήρως με τις δημοφιλείς εφαρμογές της Microsoft, όπως το Office, τον Sharepoint Server και τoν Exchange Server, εξασφαλίζοντας ένα οικείο περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους, οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω αυτών. Η Microsoft, διευρύνοντας τις επιλογές που προσφέρει στον τομέα της επιχειρηματικής επικοινωνίας, εντός του 2011 θα διαθέσει ακόμα το Microsoft Lync Online, ως μέρος του Office 365, της νέας σουίτας παροχής υπηρεσιών επιχειρηματικής συνεργασίας και παραγωγικότητας στο cloud.


Διαθέτοντας πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, το Microsoft Lync αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους. Τα οφέλη που απορρέουν από την υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας επικοινωνίας της Microsoft αφορούν ζητήματα ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, όπως η ασφάλεια των πληροφοριακών υποδομών και η μείωση των λειτουργικών τους εξόδων. Το Microsoft Lync απαντά δυναμικά στις παραπάνω ανάγκες, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια, ευκολότερη διαχείριση, χαμηλό κόστος και ευελιξία.


Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες που θα επιλέξουν το Lync 2010 θα επωφεληθούν από μία ενιαία και ασφαλή υποδομή διαχείρισης και διαλειτουργικότητας με τα υπάρχοντα συστήματα και, ως εκ τούτου, θα επιτύχουν να μειώσουν τα κόστη και να αυξήσουν την ευελιξία στο εσωτερικό τους. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα για επικοινωνία μεταξύ των στελεχών της επιχείρησης ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε, καθιστούν το Lync σημαντικό εφόδιο για τις επιχειρήσεις.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Microsoft Lync Server 2010 υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://lync.microsoft.com/en-us/Pages/default.aspx, ενώ όσοι επιθυμούν να το «κατεβάσουν» για δοκιμή (trial version) μπορούν να επισκεφθούν στην ιστοσελίδα www.lync.com.