Η Oracle βελτιστοποιεί τα συστήματα Sun Blade για περιβάλλοντα Cloud, με χαρακτηριστικά Virtualization.


oracleΓια να παράσχει στους πελάτες της βελτιστοποιημένα και ενοποιημένα συστήματα για περιβάλλοντα Cloud και περιβάλλοντα με έντονα χαρακτηριστικά virtualization, η Oracle ανακοίνωσε την επέκταση του χαρτοφυλακίου συστημάτων Sun Blade με νέα προϊόντα blade SPARC και x86 και υποστηρίζοντας ενοποιημένες λύσεις.


Το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προσθέτει τον blade server SPARC T3-1B και ένα υποσύστημα server Sun Blade X6275 M2 δύο κόμβων στα υποσυστήματα blade, αποθήκευσης και δικτύωσης, καθώς και μια διαμόρφωση αναφοράς του Oracle VM σε σύμπλεγμα blade και τη βελτιστοποιημένη λύση της Oracle για το Oracle WebLogic Suite.


Τα βελτιωμένα αρθρωτά συστήματα Sun Blade της Oracle χρησιμοποιούνται στο Oracle Exalogic Elastic Cloud T3-1B, που βασίζεται σε SPARC Solaris, και παρέχουν εξαιρετική πυκνότητα πόρων πληροφορικής, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, κορυφαίες επιδόσεις, απλοποιημένη διαχείριση και ό,τι καλύτερο όσον αφορά στα χαρακτηριστικά της αξιοπιστίας, της διαθεσιμότητας και της δυνατότητας συντήρησης και επισκευής (RAS) για εταιρικούς πελάτες.


Συμπληρώνοντας όσα προσφέρει η Oracle για servers βελτιστοποιημένους για rack και διασφαλίζοντας την ταχεία υλοποίηση, τα υποσυστήματα server Sun Blade θα είναι, επίσης, διαθέσιμα με προεγκατεστημένο Oracle Solaris, Oracle Linux και Oracle VM. Σε συνδυασμό με το Oracle Enterprise Manager 11g, το σύνολο της υποδομής από εφαρμογές έως δίσκους μπορεί να υλοποιηθεί με ευκολία, όπως εύκολα μπορεί να γίνεται και η διαχείριση και συντήρησή του.


Δοκιμές επιδόσεων για το Sun Blade X6275 M2 καταδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της εξαιρετικής απόδοσης που απαιτείται για την εκτέλεση ποικίλων εμπορικών εφαρμογών οι οποίες χρησιμοποιούνται σε περιβάλλοντα Cloud και περιβάλλοντα με έντονα χαρακτηριστικά virtualization. Σε αυτές τις δοκιμές περιλαμβάνονται τρία παγκόσμια ρεκόρ Fluent και 1,8 φορές υψηλότερος δείκτης τιμής-απόδοσης σε σχέση με τον IBM Power 755 εκτελώντας το φόρτο εργασίας NAMD.


Τα συστήματα Oracle Sun Blade υποστηρίζουν Oracle Solaris, Oracle Linux και Oracle VM και προσφέρουν ένα πλήρες εικονικοποιημένο περιβάλλον που παρέχει δοκιμασμένες και υποστηριζόμενες λύσεις για λογισμικό της Oracle και τρίτων προμηθευτών. Τα συστήματα αυτά είναι, επίσης, πιστοποιημένα με άλλα λειτουργικά συστήματα x86 και προγράμματα λογισμικού τρίτων προμηθευτών.


Το υποσύστημα server Sun Blade X6275 M2 δύο κόμβων αποτελεί ιδανική επιλογή για περιβάλλοντα με έντονα χαρακτηριστικά virtualization και υποδομή cloud, αυξάνοντας την πυκνότητα των υπολογιστικών πόρων έως και κατά δύο φορές και βελτιώνοντας την απόδοση, με ταυτόχρονη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.


Οι πελάτες που χρησιμοποιούν συστήματα blade της Oracle έχουν την επιλογή ενσωματωμένης δικτύωσης 1GbE και 10GbE για μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας μέσω Ethernet και απρόσκοπτη ενοποίηση με την αρχιτεκτονική διασύνδεσης δικτύου της Oracle. Η αρχιτεκτονική διασύνδεσης δικτύου της Oracle παρέχει απρόσκοπτη ενοποίηση με Ethernet και InfiniBand μέσω μιας ενιαίας υποδομής μεταγωγέων (switch), παρέχοντας πρωτοποριακές δυνατότητες virtualization και κορυφαίες επιδόσεις για τις εφαρμογές, χρησιμοποιώντας τις πρωτοποριακές δυνατότητες πυριτίου της ίδιας της Oracle.


Εξασφαλίζοντας κορυφαία απόδοση και ευκολία διαχείρισης σε σύγκριση με το πρότυπο 10GbE μόνο, η αρχιτεκτονική διασύνδεσης δικτύου της Oracle είναι η καλύτερη λύση για την ενοποίηση υπηρεσιών δικτύωσης σε περιβάλλοντα Oracle Applications, Oracle Fusion Middleware και Oracle Database που εκτελούνται σε συστήματα Oracle SPARC και Sun Fire x86 σε σύμπλεγμα, με Oracle Solaris, Oracle Linux ή Oracle VM.


Η διαμόρφωση αναφοράς του Oracle VM σε σύμπλεγμα blade αποτελεί έναν οδηγό με τεκμηριωμένες βέλτιστες πρακτικές που επιταχύνει την υλοποίηση VM έως και κατά 98% για πελάτες που υλοποιούν περιβάλλοντα cloud IaaS (Infrastructure-as-a-Service) ή οποιαδήποτε υποδομή λογισμικού με έντονα χαρακτηριστικά virtualization.


Η βελτιστοποιημένη λύση της Oracle για το Oracle WebLogic Suite επιδεικνύει τα πρωτοποριακά πλεονεκτήματα της υποστήριξης συνδυασμού αρχιτεκτονικών επεξεργαστή με το αρθρωτό σύστημα Sun Blade 6000 της Oracle και δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα ενοποίησης εφαρμογών για ευκολότερη υλοποίηση, μεγαλύτερη ευελιξία και χαμηλότερα λειτουργικά κόστη. Μέσω της αναβάθμισης στο νέο σύστημα Sun Blade X6275 M2, αυτή η λύση έχει να επιδείξει χρόνους απόκρισης βελτιωμένους έως και κατά 25% και ρυθμό απόδοσης 20% μεγαλύτερο, με τις μισές απαιτήσεις (footprint) σε σχέση με προηγούμενες δημοσιευμένες δοκιμές.