Η APC by Schneider Electric δημιουργεί δραστηριότητα λογισμικού για επιτήρηση, προγραμματισμό και μοντελοποίηση data centers.


apcH APC by Schneider Electric ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας νέας εξειδικευμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας ανάπτυξης λογισμικού με σκοπό την πρωτοπορία σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον ενός data center. Το συγκεκριμένο τμήμα θα είναι υπεύθυνο για την προώθηση όλων των συστημάτων λογισμικού και διαχείρισης της φυσικής υποδομής ενός data center. Επίσης, θα έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη λογισμικού, τη δημιουργία προσφοράς, τις πωλήσεις, το service, το marketing, καθώς και για την ανάπτυξη συνεργατών μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων.


Η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην αρχιτεκτονική Ecostruxure™ της Schneider Electric, υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες της εταιρείας αναφορικά με τη διαχείριση ενέργειας. Βασικό αντικείμενο της ομάδας αυτής αποτελεί το λογισμικό και οι εφαρμογές διαχείρισης φυσικής υποδομής της APC InfraStruxure®, σημαντικό συστατικό στοιχείο του Ecostruxure™. Μέσω του λογισμικού InfraStruxure απλοποιείται η διαχείριση της φυσικής υποδομής του Data Center και επιτρέπεται η βελτίωση της απόδοσης της ενέργειας και της λειτουργίας σε όλους τους τομείς των data centers.


Σύμφωνα με έκθεση του Group 451 με τίτλο «Λογισμικό Διαχείρισης Datacenter & Απόδοσης Ενέργειας»

[Ιούλιος 2009], «η Schneider Electric διαθέτει την οικονομία κλίμακας, το όνομα, το όραμα και τη διεισδυτικότητα να αναλάβει ηγετική θέση στο λογισμικό διαχείρισης ενέργειας για data centers, ενώ και το μέγεθός της είναι ενισχυτικό στη διαμόρφωση σημαντικών συμμαχιών. Τη δεδομένη στιγμή, το InfraStruxure αποτελεί απλά μία από τις εναλλακτικές προσφορές στην αγορά, διαθέτει, όμως, τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε ξεκάθαρο ηγέτη».


Το λογισμικό διαχείρισης InfraStruxure της APC βοηθά τις εταιρείες να εξοικονομήσουν ενέργεια και κόστος, ενώ υποστηρίζουν το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, τις οικονομικές προβλέψεις, καθώς και την κατάρτιση προϋπολογισμού. Μέσω των υπηρεσιών αυτών, οι διαχειριστές data centers και τα στελέχη IT έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν συνολική εικόνα της ποιότητας των υπηρεσιών στις υποδομές data center, της ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας καθώς και του σχετικού λειτουργικού κόστους. Το ουδέτερο αυτό λογισμικό προσφέρει πρώτο στην αγορά διευρυμένες δυνατότητες συνεργασίας με σημαντικά ΙΤ υποστηρικτικά συστήματα, που περιλαμβάνουν διαχείριση ισχύος, διαχείριση κτηρίου καθώς και επιχειρησιακή διαχείριση, επιτρέποντας τηλε-παρακολούθηση, τηλε-έλεγχο και επίλυση θεμάτων σε ένα φιλικό – για τον χρήστη – «περιβάλλον».


Στο λογισμικό περιλαμβάνονται τα InfraStruxure Operations – για τη διαχείριση καθημερινής λειτουργίας και απογραφής, InfraStruxure Central – για τη συλλογή δεδομένων και τηλε-παρακολούθηση, InfraStruxure Capacity, ΙnfraStruxure Change – για το σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Data Center, καθώς και το InfraStruxure Energy Efficiency – για την ανάλυση ενέργειας και τη μοντελοποίηση σε επίπεδο server εντός του Rack.


Επικεφαλής του εξειδικευμένου αυτού τμήματος είναι ο Soeren B. Jensen, Αντιπρόεδρος του Data Center Software της APC, με άμεση αναφορά στον Laurent Vernerey, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της APC, καθώς και σε εποπτικό συμβούλιο που έχει συσταθεί αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.