Οι Pokémon Black Version και Pokémon White Version εισάγουν νέους εξελιγμένους τρόπους μάχης.


POkemon logoΟι νέες εκδόσεις παιχνιδιών Pokémon Black Version και Pokémon White Version για την οικογένεια των Nintendo DS συστημάτων περιλαμβάνουν πάνω από 150 Pokémon που δεν έχετε συναντήσει ποτέ ξανά. Ανεξάρτητα από ποια έκδοση θα διαλέξουν οι παίκτες, θα πρέπει να είναι σίγουροι πως θα διασκεδάσουν με μια πληθώρα από νέες λειτουργίες καθώς τα Pokémon τους μάχονται, είτε στις κύριες περιπέτειες του τίτλου είτε εναντίον φίλων τους.


Η Τριπλή Μάχη εμφανίζεται πρώτη φορά στις Pokémon Black Version και Pokémon White Version, δίνοντας στους παίκτες περισσότερους τρόπους από ποτέ για να αγωνιστούν με την δική τους διαμορφωμένη ομάδα Pokémon. Με μορφή μάχης τρεις-με-τρεις, η Τριπλή Μάχη εισάγει ακόμη περισσότερους τρόπους στρατηγικής στο ήδη βαθύ σύστημα μάχης του παιχνιδιού. Ανάλογα με την θέση ενός Pokémon στην παράταξη της μάχης, θα έχουν τη δυνατότητα να επιτεθούν σε συγκεκριμένα Pokémon από την τριάδα του αντιπάλου τους.


Για παράδειγμα, το Pokémon που βρίσκεται στο κέντρο της παράταξης ενός παίκτη μπορεί να επιτεθεί σε οποιονδήποτε από τους τρεις αντιπάλους του. Παρ’ όλα αυτά, το Pokémon που βρίσκεται αριστερά ή δεξιά στον σχηματισμό μπορεί να επιτεθεί μόνο στο κεντρικό Pokémon της απέναντι παράταξης ή στο ακριβώς απέναντί του.


Η νέα συσκευή C-Gear στις εκδόσεις Pokémon Black και Pokémon White παρέχει στους παίκτες έναν πιο εύκολο τρόπο να μάχονται με άλλους και πολλαπλούς τρόπους να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους. Χρησιμοποιώντας ασύρματη επικοινωνία που είναι ενσωματωμένη στην κασέτα του παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν να συνδεθούν εύκολα με τους φίλους τους για να παλέψουν και να ανταλλάξουν Pokémon πιο γρήγορα από ποτέ. Ακόμη και η ανταλλαγή Friend Codes είναι πιο εύκολη, με μόνο μια κίνηση του stylus να είναι αρκετή για να προστεθούν στη λίστα τους.


Το C-Gear, επίσης, παρέχει στους παίκτες μια πληθώρα από εργαλεία επικοινωνίας και gameplay που υλοποιούν μια τοπική ασύρματη σύνδεση καθώς και την υπηρεσία Nintendo® Wi-Fi Connection (απαραίτητη είναι η ευρυζωνική σύνδεση δικτύου). Οι παίκτες έχουν την επιλογή να χρησιμοποιούν πάντα το C-Gear ενώ παίζουν, επιτρέποντας την άμεση πρόσβαση με άλλους παίκτες γύρω τους — εμφανίζοντας ακόμη και την πορεία των φίλων τους στο παιχνίδι.


Μια ακόμη νέα λειτουργία στις εκδόσεις Pokémon Black και Pokémon White είναι η Τυχαία Μάχη μέσω Wi-Fi, που επιτρέπει στους παίκτες να μάχονται με άλλους παίκτες σε όλο τον κόσμο μέσω της υπηρεσίας Nintendo Wi-Fi Connection χωρίς την ανάγκη να ανταλλάξουν Friend Codes, ανοίγοντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες στους παίκτες για να δοκιμάσουν τις ομάδες τους στη μάχη.


Οι εκδόσεις Pokémon Black Version και Pokémon White Version θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη στις 4 Μαρτίου 2011.