Η Visa Europe και η Wireless Dynamics Inc φέρνουν τις ανέπαφες πληρωμές στους Ευρωπαίους χρήστες iPhone.


visa mobile iphoneΟι χρήστες του iPhone μπορούν απλώς να προσαρμόζουν το ειδικό αξεσουάρ Wireless Dynamics iCarte, που γίνεται διαθέσιμο είτε από την τράπεζά τους, είτε από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, στο iPhone τους και να «κατεβάζουν» τη συνοδευτική εφαρμογή Visa Mobile για το iCarte από το κατάστημα εφαρμογών της Apple, App Store.


Το αξεσουάρ iCarte περιλαμβάνει κεραία και ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας (Secure Element) όπου η κάρτα Visa mobile αποθηκεύεται με ασφάλεια. Στη συνέχεια, αυτή η «κάρτα» λειτουργεί με μια εφαρμογή από το App Store, η οποία επιτρέπει τις πληρωμές μέσω του iPhone. Όταν ενεργοποιηθεί η κάρτα Visa mobile, οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιούν αγορές απλώς ανοίγοντας την εφαρμογή και αγγίζοντας την οθόνη του iPhone τους σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ανέπαφων πληρωμών σε όλη την Ευρώπη, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν το PIN τους.


iCarteΤο iCarte είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στους χρήστες του iPhone τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουν αγορές με τη χρήση της τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού σε ένα αυξανόμενο αριθμό Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Η πρώτη εφαρμογή της Visa Europe λανσαρίστηκε σε συνεργασία με την τράπεζα Yapi Kredi και την Turkcell, το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας. Οι πελάτες της Yapi Kredi με συμβόλαια Turkcell θα είναι οι πρώτοι που θα πραγματοποιήσουν αγορές απευθείας από το iPhone τους σε 40.000 τερματικά για ανέπαφες πληρωμές στην Τουρκία χρησιμοποιώντας το iCarte.


Το συγκεκριμένο προϊόν χρησιμοποιείται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με την FIS, έναν από τους κορυφαίους παρόχους σε προπληρωμένες πλατφόρμες και την Coventry Building Society. Για να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες εμπορικής διάθεσης του iCarte, η Visa Europe θα εμπλέξει τις τράπεζες – μέλη και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας με τους οποίους συνεργάζεται στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το σύνολο των οποίων αναπτύσσει ταχύτατα υποδομές ανέπαφων πληρωμών.


wireless dynamics icarteΜια ευρωπαϊκή έρευνα καταναλωτών που διεξήχθη από τη Visa Europe στην Ιταλία, την Πολωνία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαίωσε την έντονη επιθυμία τους για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών, με το 41% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι «σίγουρα» ή «πιθανώς» θα έκαναν χρήση της υπηρεσίας πληρωμών μέσω κινητού της Visa. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 57%, μεταξύ των χρηστών του iPhone, γεγονός που αποδεικνύει ότι η συσκευή είναι το ιδανικό μέσο για τους χρήστες κινητών και τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν θετικά τις νέες τεχνολογίες πληρωμών. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 87% των χρηστών του iPhone θα ήταν πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν κάποιο εξάρτημα για να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω της συσκευής τους.


Το iCarte της Wireless Dynamics είναι συμβατό με το iPhone 4, το iPhone 3GS και το iPhone3G με iOS 3.1 ή μεγαλύτερο. Το iCarte Secure Element μπορεί να συνδεθεί με πολλαπλούς λογαριασμούς Visa.