H Fujitsu Siemens ήταν παρούσα στο 10ο ετήσιο συνέδριο Greek ICT Forum που ολοκλήρωσε τις εργασίες του χθες (1/10).

Η πρωτοπόρος εταιρία με μακρά παράδοση στην καινοτομία που αφορά στο Green IT συμμετείχε με ομιλία του κ. Γιώργου Νικολόπουλου, Διευθυντή Πωλήσεων της εταιρίας, στην ενότητα: «Ευρυζωνικότητα και ψηφιακή στρατηγική μοχλός ανάπτυξης της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος τόνισε τη συμβολή της πληροφορικής σε ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον πλανήτη. Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας προϊόντων και υποδομών πληροφορικής στα data centers με παραδείγματα κόστους και παρουσιάζοντας τρόπους σχετικά με το πως μπορούν οι οργανισμοί να ωφεληθούν από το Green IT. Παρουσίασε επίσης στοιχεία από το Data Center Energy Efficiency & Productivity, the Uptime Institute, σχετικά με τα κόστη υποδομής για ηλεκτροδότηση και λειτουργία συστημάτων ψύξης στα data centers, τα οποία αυξάνονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τα κόστη προμηθειών της υποδομής λόγω της συνεχώς αυξανόμενης τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Συμπληρώνοντας ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε λύσεις τις οποίες οι εταιρίες μπορούν να υιοθετήσουν για να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση του Green IT:
* Αύξηση της χρήσης συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία μειώνει παράλληλα την συνολική κατανάλωση.
* Βελτιστοποίηση των υποδομών πληροφορικής μέσω των τεχνολογιών consolidation, virtualization, automation, η οποία οδηγεί στη μετάβαση ενός στατικού σε δυναμικό περιβάλλον ΙΤ.
* Μεγιστοποίηση της διαχείρισης δεδομένων μέσω της διαχείρισης του κύκλου ζωής της πληροφορίας (ILM)
* Εξοικονόμηση ενέργειας στις υποδομές ψύξης.

Το συνέδριο Πληροφορικής και Επικοινωνιών Greek ICT Form πραγματοποιείται με την θεσμική αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού. Επίσης το Συνέδριο στηρίζουν με την αιγίδα τους τα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Ανάπτυξης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και οι Γενικές Γραμματείες που υλοποιούν έργα πληροφορικής, επικοινωνιών και τεχνολογίας.