Η Adobe Systems Incorporated εξαγόρασε την Demdex, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης δεδομένων.


demdexΗ Adobe Online Marketing Suite, δημιουργία της Omniture, σε συνδυασμό με την πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων Demdex, προσφέρουν μια κορυφαία λύση βελτιστοποίησης κοινού ιδανική για εκδότες και διαφημιστές


Η παγκόσμια αγορά διαφήμισης online αναπτύσσεται συνεχώς, αποτελώντας στρατηγικής σημασίας συστατικό του marketing mix και αναμένεται να αγγίξει τα $109 δις το 2013. Η αποκωδικοποίηση του κοινού των online μέσων είναι σημαντικός παράγοντας για διαφημιστές και εκδότες προκειμένου να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό την online διαφημιστική δαπάνη. Η προσθήκη της πλατφόρμας Demdex στην Adobe® Online Marketing Suite της Omniture®, προσφέρει μια λύση βελτιστοποίησης του κοινού, που θα επιτρέπει στους διαφημιστές και εκδότες να προσφέρουν πιο στοχευμένες digital εμπειρίες στους πελάτες τους.


omniture ipad analyticsΗ online διαφημιστική αγορά αλλάζει σημαντικά, καθώς οι διαφημιστές στρέφονται όλο και περισσότερο από την τοποθέτηση διαφημίσεων ανάλογα με το περιεχόμενο στην τοποθέτηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχει το κοινό. Οι διαφημιστές με αυτό τον τρόπο μπορούν να επενδύουν πιο αποτελεσματικά τα χρήματά τους και να αποφεύγουν την προβολή σε κοινά που δεν ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα κριτήρια. Οι εκδότες αναζητούν περιεχόμενο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των διαφημιστών. Αυτό έχει οδηγήσει στην ανταλλαγή ουσιαστικά ομάδων κοινού και αυτή η διαδικασία απαιτεί τη συγκέντρωση, επεξεργασία και εύκολη ανταλλαγή πληροφοριών για ανώνυμα κοινά. Κατά συνέπεια, έχει δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία αγοράς και πώλησης διαφημιστικού χώρου.


Η βελτιστοποίηση κοινού είναι η έξυπνη συλλογή, συνδυασμός και διαχείριση πληροφοριών για ανώνυμα κοινά και είναι στρατηγικής σημασίας για εκδότες και διαφημιστές που επιδιώκουν την αύξηση της αποτελεσματικότητας της αγοράς και πώλησης online ads. Η Adobe επιτρέπει σε εκδότες να βελτιστοποιούν τα διαθέσιμα δεδομένα για να διαμορφώνουν ομάδες κατηγοριοποιημένων κοινών που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που θέτουν οι διαφημιστές. Επιπλέον, τους επιτρέπει να διαχειρίζονται τη συλλογή, ανταλλαγή και χρήση των δεδομένων σε διαδικασίες, συστήματα και τεχνολογίες των συνεργατών τους.


adobeomnitureΗ Adobe αναγνωρίζει την ιδιωτικότητα του χρήστη ως βασικό παράγοντα για το σχεδιασμό των προϊόντων και των υπηρεσιών της σχετικά με την online εμπειρία. Με την εξαγορά της Demdex, η Adobe συνεργάζεται με την Evidon (πρώην Better Advertising) και γίνεται μέλος της Evidon’s Open Data Partnership (ODP). Η Evidon έχει επιλεχθεί από την Digital Advertising Alliance για να ενισχύσει το πρόγραμμα αυτοδιαχείρισης των διαφημίσεων, προσφέροντας στις επιχειρήσεις μια εύκολη μέθοδο συμμόρφωσης με τους κανονισμούς της αγοράς, καθώς και διαφάνεια και έλεγχο από τους χρήστες στις στοχευμένες διαφημίσεις που λαμβάνουν.