Η Satellite Broadband Ireland (SBI) υπέγραψε εμπορική συμφωνία με τη Eutelsat Communications.


satellite internetΣκοπός της συμφωνίας είναι η διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του KA-SAT, του πιο ισχυρού δορυφόρου εμπορικών εφαρμογών στον κόσμο. Η σύμβαση, η οποία έχει αρχική διάρκεια 3 ετών και αξία που υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, θα επιτρέπει στην SBI να διαθέτει στους πελάτες της την επόμενη γενιά της υπηρεσίας Tooway™, της ευρυζωνικής δορυφορικής επικοινωνίας της Eutelsat, εξασφαλίζοντας ταχύτητες που φτάνουν τα 10 Mbps στην εκομπή (download) και τα 4 Mbps στη λήψη (upload). Η SBI θα αρχίσει να παρέχει την υπηρεσία αρχικά στην Ιρλανδία, ενώ στη συνέχεια σχεδιάζει να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Η παροχή της υπηρεσίας Tooway™ θα γίνεται μέσω του KA-SAT, του πρωτοποριακού δορυφόρου της Eutelsat, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2010 και προβλέπεται να περάσει σε φάση πλήρους εμπορικής εκμετάλλευσης το Μάιο του 2011, μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων δοκιμών. Ο KA-SAT βασίζεται στην τεχνολογία αμφίδρομης ασύρματης επικοινωνίας Ka-band spotbeam, η οποία επιτρέπει τη χρήση τερματικού εξοπλισμού χαμηλού κόστους, και κατ’ επέκταση εξασφαλίζει γρήγορη και οικονομική πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρου.


Ο δορυφόρος KA-SAT αποτελεί θεμέλιο μιας σειράς νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών της Ευρώπης, στις οποίες περιλαμβάνονται οκτώ κύριοι σταθμοί δορυφορικής επικοινωνίας (satellite gateways) σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, όπως το Cork, τα οποία θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός οπτικού δακτυλίου. Ο δορυφόρος KA-SAT, ο πρώτος ευρωπαϊκός δορυφόρος υψηλών ταχυτήτων (High-Throughput Satellite – HTS), με συνολική χωρητικότητα που υπερβαίνει τα 70 Gbps, ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή δορυφορικών υπηρεσιών, οι οποιες θα μπορούν να προσφέρονται με ανταγωνιστικό κόστος σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη λεκάνη της Μεσογείου.


SCHEMAΟ τερματικός εξοπλισμός που θα πρέπει να προμηθευτεί ο συνδρομητής της υπηρεσίας ευρυζωνικής πρόσβασης Tooway™ της Eutelsat, αποτελείται από ένα δορυφορικό πιάτο μικρής διαμέτρου και ένα μόντεμ το οποίο συνδέεται στο PC μέσω δικτύου Ethernet. Έτσι, μετά από μια απλή διαδικασία εγκατάστασης οι συνδρομητές απολαμβάνουν άμεση και συνεχή πρόσβαση στο Ίντερνετ. Παράλληλα, το Tooway™ μπορεί να συνδυαστεί με υπηρεσίες δορυφορικής τηλεφωνίας (Voice over satellite) και δορυφορικής τηλεόρασης (Direct-to-Home television).


Η υπηρεσία Tooway™ είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης μέσα από ένα δίκτυο εξουσιοδοτημένων διανομέων, οι οποίοι έχουν τη ευελιξία να διαμορφώνουν εμπορικά πακέτα, τα οποία συνδυάζουν ταχύτητα μετάδοσης, όγκο δεδομένων και κόστος υπηρεσίας, με τρόπους που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε συνδρομητή στην εκάστοτε τοπική αγορά, είτε πρόκειται για οικιακή, είτε για επιχειρηματική χρήση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους εξουσιοδοτημένους διανομείς της υπηρεσίας, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.tooway.com.