Συντονισμένη δράση από τον ΟΤΕ για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου από ανήλικους.


ote safer internet posterΜια σειρά ενεργειών με στόχο την ευαισθητοποίηση και ορθή ενημέρωση των παιδιών – εφήβων και των γονέων τους, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ξεκινάει ο ΟΤΕ. Με την πεποίθηση ότι η υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου είναι υπόθεση όλων μας και λειτουργώντας ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, ο ΟΤΕ προχωράει σε συντονισμένη δράση, εκδίδοντας ειδικό ενημερωτικό έντυπο και υλοποιώντας σειρά ενημερωτικών συναντήσεων.


Στο πλαίσιο αυτό και συνεχίζοντας τη συνεργασία του με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», ο ΟΤΕ δημιούργησε ένα ειδικό έντυπο με τίτλο «Πλοηγηθείτε στο Internet με ασφάλεια».


Το έντυπο αυτό απευθύνεται στους γονείς, δίνοντας απλές και χρήσιμες συμβουλές για την ορθολογική και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Από εδώ και στο εξής θα διατίθεται με κάθε αγορά από το εκτεταμένο Δίκτυο Καταστημάτων ΟΤΕ πανελλαδικά, ενώ είναι διαθέσιμο και στο internet στον ιστότοπο http://www.ote.gr/portal/page/portal/OTEGR/CorporateSocialResponsibility/BuildingTies/InTheMarketPlace/draseis_gia_agora_safeinternet


Παράλληλα με την έκδοση του εντύπου, ο ΟΤΕ αναλαμβάνει και πρωτοβουλία για την εκπαίδευση μαθητών, καθώς και ενηλίκων – γονέων, πραγματοποιώντας σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.


Στις 17/2, 24/2, 17/3, 31/3, οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν ενημέρωση για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου από εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Εφηβικής Υγείας. Αντίστοιχα, οι ενημερωτικές συναντήσεις για ενήλικες – γονείς ξεκινούν στις 5 και 6/2, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την ενημέρωση με μια ξενάγηση στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Σε όσους παρακολουθήσουν την ενημέρωση αυτή, ο ΟΤΕ θα διαθέσει δωρεάν την υπηρεσία conn-x on-line προστασία για τους επόμενους 6 μήνες.


Η υπηρεσία conn-x on line προστασία περιλαμβάνει anti-virus, firewall, anti-spam, καθώς και εξειδικευμένη λειτουργία parental control (υπηρεσία γονικού ελέγχου). Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς μπορούν να ελέγχουν και να αποκλείουν -όποτε και όπως επιθυμούν- την πρόσβαση των παιδιών τους σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο, ανεπιθύμητο για τα παιδιά, περιεχόμενο. Σύμφωνα με την πρόσφα