Η Alcatel-Lucent κερδίζει το Βραβείο Καινοτομίας CES Innovations Award χάρη σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία.


Alcatel-Lucent-logoΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων της διεθνούς έκθεσης CES 2011, η Alcatel-Lucent κέρδισε το βραβείο καινοτομίας CES 2011 Innovations Design and Engineering Award στην κατηγορία ολοκληρωμένων οικιακών συστημάτων (Integrated Home Systems). Το βραβείο απένειμε μια ομάδα ανεξάρτητων στελεχών από το χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού, της μηχανικής και του Ειδικού Τύπου.


Η Alcatel-Lucent κέρδισε τη συγκεκριμένη διάκριση χάρη σε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα οικιακής δικτύωσης κι επικοινωνίας, το οποίo δίνει τη δυνατότητα εύκολης και απρόσκοπτης διασύνδεσης των συσκευών ενός σπιτιού. Έτσι, διάφορες λειτουργίες, όπως οι οικιακοί αυτοματισμοί ή το μοίρασμα ψηφιακών αρχείων σε κάθε συμβατή συσκευή, καθώς επίσης και υπηρεσίες όπως η έξυπνη μέτρηση της κατανάλωσης αγαθών κοινής ωφέλειας (smart metering), μπορούν να υποστηρίζονται με τρόπο ευέλικτο και οικονομικό.


Το σύστημα της Alcatel-Lucent περιλαμβάνει ένα κεντρικό gateway, ειδικά modules, και εφαρμογές για το στήσιμο, τη ρύθμιση και τη διαχείριση του όλου πακέτου. Αξιοποιώντας την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία της Alcatel-Lucent, οι πάροχοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση να στέλνουν ρυθμίσεις ή και διαφορετικές συσκευές σε κάθε συνδρομητή ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή, διαδικασία που είναι δαπανηρή και ανοικτή σε λάθη, ενώ και οι καταναλωτές γλυτώνουν από την ανάγκη εγκατάστασης καλωδιώσεων, αλλά και την ανάγκη διαχείρισης της επικοινωνίας μεταξύ των διάφορων συσκευών και των αποθηκευτικών μέσων που διαθέτουν.


Η πρόταση της Alcatel-Lucent συνδυάζει σε μία μόνο συσκευή τη δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης με εκείνη της επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων. Η συσκευή ονομάζεται CellPipe Residential Gateway και υποστηρίζει το πρώτο Residential Gateway Application Module (RGAM) της αγοράς. Το RGAM είναι ένα USB dongle το οποίο λειτουργεί σαν ένας μίνι υπολογιστής, επιφορτισμένος με την επεξεργασία και την αποθήκευση του απαραίτητου λογισμικού, όπως το smart energy και οι εφαρμογές οικιακού αυτοματισμού της 4Home. Παράλληλα, η Motive αξιοποιώντας την εμπειρία της σε θέματα διαχείρισης συσκευών και εφαρμογών, εξασφαλίζει την εύκολη ενεργοποίηση, την αυτόματατη ρύθμιση των απαραίτητων παραμέτρων λειτουργίας και την απροβλημάτιστη διαχείριση συσκευών και εφαρμογών.


Το ολοκληρωμένο σύστημα της Alcatel-Lucent δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν βραβευμένες εφαρμογές, όπως το 4Home Monitoring, το 4Home Control και το 4Home Energy, για να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τις κάμερες ασφαλείας, τα φώτα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τους θερμοστάτες, τα συστήματα θέρμασνης/ψύξης, τους ανιχνευτές κίνησης, τις κλειδαριές και τις παγίδες του συναγερμού του σπιτιού τους, και παράλληλα, μέσω ειδικών energy modules, να μετρούν και να αναλύουν την κατανάλωση ενέργειας, ώστε να εξοικονομούν χρήματα απο τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.