Η χαμηλής κατανάλωσης AMD Embedded G-Series πλατφόρμα ανταποκρίνεται στις τάσεις της αγοράς.


AMD G seriesΗ AMD ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα των νέων επεξεργαστών AMD Embedded G-Series, τους πρώτους στον κόσμο και μοναδικούς Accelerated Processing Unit (APU) για τα embedded systems. Η σειρά AMD Embedded G-Series, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία AMD Fusion, προσφέρει μια ολοκληρωμένη embedded πλατφόρμα και ενσωματώνει το νέο χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας x86 CPU, το οποίο βασίζεται στον πυρήνα ‘Bobcat’ με τη φημισμένη GPU συμβατή με DirectX ® 11 και παράλληλη μηχανή επεξεργασίας σε ένα μόνο κομμάτι πυριτίου.


Αυτή η νέα κατηγορία accelerated επεξεργαστή συνδυάζει περισσότερες δυνατότητες computing σε ένα single die από οποιονδήποτε επεξεργαστή στην ιστορία της πληροφορικής και αποτελεί σημαντική πρόοδο στα embedded systems.


Δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη λύση σήμερα σε αυτό το επίπεδο για την αγορά των embedded systems.
Πολυάριθμα embedded systems με επεξεργαστές AMD Embedded G-Series αναμένεται να διατεθούν στην αγορά εντός των επόμενων εβδομάδων από συνεργάτες της AMD, όπως οι εταιρείες Advansus, Compulab, Congatec, Fujitsu, Haier, iEi, Kontron, Mitec, Quixant, Sintrones, Starnet, WebDT και Wyse.


Τα αναμενόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν λύσεις graphics-intensive, όπως η ψηφιακή σήμανση, internet-ready set top boxes, φορητούς και επιτραπέζιους thin clients, μηχανές τυχερών παιχνιδιών καζίνο, σημεία πώλησης τύπου kiosk, μικρούς υπολογιστές, καθώς και πολυάριθμα single board computers (SBCs).


Ο Shane Rau, Διευθυντής Έρευνας στον Τομέα Computing και Storage Semiconductors της IDC, δήλωσε πως αναμένεται αύξηση της ζήτησης των επεξεργαστών για embedded systems, σε διψήφιο ποσοστό κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτή η ολοκαίνουργια πλατφόρμα συνεχίζει την αποστολή της AMD, μειώνοντας την κατανάλωση της ενέργειας και το κόστος σχεδιασμού και παραγωγής των x86 embedded systems.


Η AMD έχει αξιολογήσει τις τάσεις που επικρατούν σήμερα στην αγορά των embedded market, συμπεριλαμβανομένης της ολοένα και επιτακτικότερης ανάγκης για υψηλή ενεργειακή απόδοση και με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, σε συνδυασμό με τις υψηλές επιδόσεις του επεξεργαστή, τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και μία ισχυρή λύση γραφικών. Στην αγορά των embedded συστημάτων, η διαφοροποίηση μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός σχεδιασμού. Οι AMD Embedded G-Series APU προσφέρουν μία μικρή, ανοιχτή και ευέλικτη πλατφόρμα επάνω στην οποία οι σχεδιαστές του συστήματος μπορούν να αυτοσχεδιάσουν, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που αφορούν στο κόστος ανάπτυξης.


Το ανοικτό περιβάλλον ανάπτυξης της πλατφόρμας AMD Embedded G-Series περιλαμβάνει πολλαπλές επιλογές BIOS, υποστηρίζει Microsoft Windows®, Linux και λειτουργικά συστήματα πραγματικού χρόνου, καθώς επίσης και το ολοκληρωμένο περιβάλλον προγραμματισμού OpenCLTM και source-level εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων.


Η AMD δημιούργησε το embedded developer portal, τον οδηγό embedded προϊόντων AMD embedded product selection guide και προσφέρει λεπτομερή στοιχεία, σχετικά με τα boards και πλήρη συστήματα, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να βρίσκουν online τις πληροφορίες που επιζητούν.


Τεχνικά χαρακτηριστικά AMD Embedded G-Series APU
– 1 ή 2 x86 “Bobcat” CPU cores με 1MB L2 cache, 64-bit Floating Point Unit
– Έως και 1.6GHz
– 9W και 18W TDP
– Διάταξη από SIMD Engines
– Γραφικά συμβατά με DirectX® 11
– Κορυφαία 3D και επεξεργασία γραφικών
– 3ης γενιάς Unified Video Decoder
– Δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των C6 και power gating
– Μνήμη DDR3 800-1066 με υποστήριξη 64 bit channel και 2 DIMMs
– Ball Grid Array (BGA) package
– 890mm² physical footprint, συμπεριλαμβανομένου του AMD Fusion I/O Controller Hub