H Jawbone λανσάρει το πρώτο στον κόσμο Motion-Controlled Bluetooth® ακουστικό με ήχο HD Audio.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


SF33020Το Jawbone ERA είναι μέχρι στιγμής μοναδικό στο είδος του, αφού έχει ενσωματωμένο accelerometer, τεχνολογία MotionX™, HD Audio και μία συνοδευτική εφαρμογή για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητές του.


Το μεγάφωνο είναι κατά 25% μεγαλύτερο προκειμένου να προσφέρει ήχο High Definition για όλες τις πιθανές χρήσεις του. Είναι εξοπλισμένο με μία τεχνολογία που προέρχεται από τον στρατό και ονομάζεται NoiseAssassin® 3.0. Αυτή επιτρέπει την πλήρη εξάλειψη των εξωτερικών θορύβων για απρόσκοπτη επικοινωνία. Ρυθμίζει αυτόματα την ένταση ανάλογα με τα επίπεδα του θορύβου που υπάρχει τριγύρω.


Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του Jawbone ERA είναι, όμως το ότι έχει αισθητήρα κίνησης. Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Fullpower-MotionX, με αποτέλεσμα το ERA να σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε μαζί του με κινήσεις. Κάντε pairing απλώς ενώνοντας τα χέρια σας, χτυπήστε ελαφρά στον αέρα για να απαντήσετε σε μία κλήση. κ.λπ.


Το Jawbone ERA headset είναι ένας μικρός υπολογιστής στο αυτί σας, αφού αναγνωρίζει τον καλούντα και σας τον λέει με φωνή όχι ρομποτική, αλλά ανθρώπινη, ενώ μπορείτε να το αναβαθμίζετε με την πλατφόρμα MyTALK.


Παράλληλα, οι κάτοχοι iPhone μπορούν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα Thoughts, το οποίο διατίθεται δωρεάν μέσω iTunes App Store, το οποίο σας επιτρέπει να στέλνετε φωνητικά μηνύματα στους φίλους σας, χωρίς να καλείτε ή να πληκτρολογείτε τίποτα. Συνδέει τα καλά του email, της φωνητικής εντολής και του texting σε μία εφαρμογή.


Θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα, ενώ η ενδεικτική τιμή του στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 129 δολάρια, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα το πότε θα κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη.