Eντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση της Eιδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ.
Όπως δήλωσε, χθες, σε ομιλία του στο συνέδριο ICT Forum, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Bασίλης Aσημακόπουλος, το πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί συνέχεια της «Kοινωνίας της Πληροφορίας», θα επικεντρωθεί σε προσκλήσεις για τη χρηματοδότηση και επιδότηση δράσεων, μέσω της εταιρείας «Ψηφιακές Eνισχύσεις A.E.», που θα συνδέονται μεταξύ τους και θα έχουν ως στόχο την προώθηση της χρήσης των τεχνολογιών και των ψηφιακών υπηρεσιών από επιχειρήσεις και τους πολίτες.
O κ. Aσημακόπουλος παρουσίασε τους έξι βασικούς άξονες (ή «νήματα δράσεων» όπως τα αποκάλεσε) που θα κινηθεί το πρόγραμμα κατά τους πρώτους μήνες υλοποίησής του.
Oι άξονες αυτοί είναι: H ψηφιακή πρόσβαση σε περισσότερη γνώση, η ψηφιακή προστασία του περιβάλλοντος με ηλεκτρονικά μέσα, η ενίσχυση των καταναλωτών, ώστε να μπορούν να αγοράζουν ηλεκτρονικώς φθηνότερα και καλύτερα προϊόντα, αλλά και να ενημερώνονται καλύτερα για τιμές, η ψηφιακή ενίσχυση της εργασίας, με δράσεις που ενισχύουν και τη διαρκή ψηφιακή κατάρτιση των εργαζομένων, αλλά και την αναζήτηση και εξεύρεση εργασίας, η υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα νέα ψηφιακά μέσα και την ψηφιακή ασφάλεια και η ενίσχυση της ψηφιακής διάστασης τόπων (δήμων, νομών κ.λπ.) για την ανάπτυξή τους.
