Η Samsung αποκάλυψε τα νέα της τεχνολογικά επιτεύγματα με την παρουσία της στο Consumer Electronic Show.


Photo 3_Monitor SA950_frontΒασισμένη σε τρεις βασικούς άξονες: τον «έξυπνο σχεδιασμό», τις «έξυπνες εμπειρίες» και τις «έξυπνες συνδέσεις», η εταιρεία στοχεύει στο να ενισχύσει τη λειτουργικότητα των συσκευών και την εμπειρία του χρήστη, την ταχύτερη παράδοση περιεχομένου, μέσα από μια μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών και παιχνιδιών στις πιο εξελιγμένες πλατφόρμες και τις φωτεινότερες οθόνες. Τέλος, ο άξονας «Έξυπνες Συνδέσεις» περικλείει αυτόματη σύνδεση των συσκευών με άλλες συσκευές για ανταλλαγή περιεχομένου.


Για το 2011 η Samsung επανασχεδίασε το πλαίσιο της τηλεόρασης, καθιστώντάς το σχεδόν αόρατο. Το πολύ λεπτό αυτό πλαίσιο, πάχους μόλις 0,2 ιντσών, έχει εφαρμοστεί στις νέες σειρές τηλεοράσεων D8000 και D7000 LED TV, που αποτελούν τη ναυαρχίδα των LED τηλεοράσεων της Samsung για το 2011.


Photo 5_TV PDP_6500Στη σειρά τηλεοράσεων Samsung D6500 Plasma προστέθηκε η επιτομή του σχεδιασμού Plasma+1, που διαθέτει επίσης νέο, λεπτό πλαίσιο, ώστε η καθαρή οθόνη να κερδίζει μια επιπλέον ίντσα θέασης, χωρίς παράλληλα να αυξάνονται οι εξωτερικές διαστάσεις της τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει ότι η παραδοσιακή 58-ιντσών Plasma τηλεόραση προσφέρει πλέον 59-ιντσών ωφέλιμο χώρο θέασης.


Το Samsung Smart Hub αποτελεί ένα απλό σύστημα μενού που επιτρέπει στο χρήστη να συνδεθεί, να ανακαλύψει και να απολαύσει ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αναζητήσουν ταινίες, εκπομπές και βίντεο μέσω των online υπηρεσιών και των συνδεδεμένων συσκευών, να περιηγηθούν στο Web και να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ευρεία ποικιλία των εφαρμογών μέσω του Samsung Apps, το πρώτο παγκοσμίως HDTV – κατάστημα εφαρμογών στον κόσμο. Σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις Samsung 40-ιντσών και άνω που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2011 θα προσφέρουν τις «έξυπνες» αυτές λειτουργίες.


Για το 2011, η Samsung παρουσίασε, επίσης, πολλές νέες καινοτομίες που αφορούν την τηλεόραση, και ειδικότερα:
– Επανασχεδιασμό του 3-ιντσών τηλεχειριστηρίου με οθόνη αφής, που κυκλοφόρησε το 2010. Το τηλεχειριστήριο Touch Control αποτελεί πλέον μια συσκευή με οθόνη αφής, που μοιάζει με smartphone. Το Touch Control επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν να παρακολουθούν τηλεόραση στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου, ακόμη και όταν μια Blu-ray ταινία παίζεται στην τηλεόρασή τους.
– Μια σειρά αξεσουάρ που περιλαμβάνει τα ελαφρύτερα στον κόσμο 3D γυαλιά, κάμερα HD πιστοποιημένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Skype για τηλεδιάσκεψη, ασύρματο φορτιστή και στηρίγματα τοίχου.


Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε τα τελευταία μοντέλα Blu-ray player. Μεταξύ άλλων, το BD-6700, με γρήγορη εκκίνηση 3 δευτερολέπτων, που επιτρέπει τη μετατροπή 2D τηλεοπτικού υλικού σε 3D, καθώς και τη μετατροπή όλου του περιεχομένου σε full HD και το επόμενης γενιάς Blu-ray Home Cinema, HT-C6730W, το οποίο διαθέτει το χαρακτηριστικό 3D Sound που επιτρέπει τον συγχρονισμό του ήχου με τη 3D εικόνα και δημιουργεί μια συναρπαστική τρισδιάστατη εμπειρία.


Digital Imaging
Η φωτογραφική μηχανή Samsung SH100 επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με το internet, ώστε οι φωτογραφίες ή τα βίντεο να ανεβαίνουν στο Facebook ή το YouTube σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, μπορεί αυτόματα να αποθηκεύσει το υλικό σε PC. Η SH100 αποτελεί την πρώτη φωτογραφική μηχανή που μπορεί να συνδεθεί ζωντανά με ένα Android smartphone, έτσι ώστε με τη χρήση του τηλεφώνου να επιτρέπεται η εμφάνιση του πλάνου που πρόκειται να ληφθεί σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, πληροφορίες GPS, σχετικά με το πού τραβήχτηκε κάθε φωτογραφία, μπορούν να δοθούν μέσω ενός smartphone.


H Samsung παρουσίασε το τελευταίο μοντέλο της δημοφιλούς σειράς φωτογραφικών μηχανών Dual-View, την ST700. Το σύστημα Dual-view, παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2009 και άλλαξε τον τρόπο λήψης αυτοπροσωπογραφιών. Με τη νέα ST700, η Samsung διευρύνει το μέγεθος της μπροστινής οθόνης, κατασκευάζοντας τη μεγαλύτερη μπροστινή οθόνη που δημιουργήθηκε ποτέ, εμπλουτισμένη με τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το Smart Filter 2.0, το οποίο δίνει μια σειρά από διαφορετικά αποτελέσματα φωτογραφιών. Τα μοντέλα SH100, ST700 και WB210 συμπεριλαμβάνουν το Interactive Smart Access User Interface της Samsung, που επιτρέπει την εύκολη χρήση των βασικών λειτουργιών με απλή αναγνώριση αφής.


Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε τις WB210 και WB700, δύο νέες, εξαιρετικά λεπτές φωτογραφικές μηχανές με long zoom. Η WB210 είναι μία καινοτόμος ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με λεπτό σχεδιασμό. Διαθέτει 12x οπτικό zoom (24mm) και υποστηρίζει ευρεία λήψη 21mm. Επίσης, διαθέτει 14 MP ποιότητα εικόνας, για καθαρές και κρυστάλλινες φωτογραφίες και 3,5 ιντσών οθόνη αφής με Smart Access UI για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση. Η WB700 είναι μία ultra-slim φωτογραφική μηχανή με 24mm υπερ-ευρυγώνιο φακό Schneider Kreuznach για λήψη του τέλειου πλάνου. Επίσης, παρέχει λειτουργία zoom 24X, που αποτελείται από 18Χ οπτικό ζουμ και 1,3Χ Smart Zoom και 16 Megapixel CCD αισθητήρα, ικανό να παρέχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας.


Η NX11 ενσωματώνει ένα 18-55mm i-Function φακό, καθώς και δύο νέους φακούς i-Function, 20mm και 20-50mm zoom σε ασημί χρώμα.


Αναφορικά με τον τομέα των βιντεοκαμερών, η Samsung παρουσίασε την Q10 full HD βιντεοκάμερα. Η Q10 παρέχει υψηλής ποιότητας βίντεο Full HD μέσω του back side illuminated αισθητήρα. Η βιντεοκάμερα είναι εύκολη στη χρήση και έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση και με το δεξί και με το αριστερό χέρι. Η οθόνη γυρίζει αυτόματα για να ταιριάζει με το χέρι που ο χρήστης επιθυμεί να κρατήσει τη βιντεοκάμερα.


Οθόνες Υπολογιστή, notebooks και λύσεις IT Connected
Photo 1_9SERIESΗ σειρά notebook 9 διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό και αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως laptop με εξωτερικό κάλυμμα από ένα ανθεκτικό και ελαφρύ κράμα αλουμινίου, που συνήθως χρησιμοποιείται σε προηγμένα αεροσκάφη και προσδίδει αεροδυναμικό στυλ. Επιπλέον, διαθέτει την – εξαιρετικής – απόδοσης οθόνη ‘SuperBright Plus’ με φωτεινότητα 400nit, η οποία προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, φέρνοντας τα πολυμέσα στη ζωή του χρήστη και δίνοντας του τη δυνατότητα να βιώσει μία αξέχαστη εμπειρία gaming. Χάρη στην τεχνολογία Fast Start της Samsung και τους σκληρούς δίσκους τεχνολογίας SSD, οι φορητοί της νέας σειράς εκκινούν μέσα σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, δηλαδή κατά 60% γρηγορότερα από ένα σκληρό δίσκο.


Η Samsung παρουσίασε επίσης το Sliding PC 7 Series, ένα notebook βασισμένο σε Windows 7 και εξοπλισμένο με συρόμενο πληκτρολόγιο. Το Sliding PC 7 Series διαθέτει καινοτόμο σχεδιασμό tablet με multi-touch εφαρμογές, ιδανικές για απλές καθημερινές μορφές ψυχαγωγίας, ενώ με το συρόμενο πληκτρολόγιο μπορεί να μεταμορφωθεί και σε clamshell PC για εργασία εν κινήσει.


Σχεδιασμένες για επαγγελματίες χρήστες notebook που αναζητούν περισσότερες χρήσεις, η Samsung παρουσίασε τις οθόνες CA 550 και CA 750 για σταθμούς εργασίας. Χρησιμοποιώντας ενσύρματη ή ασύρματη USB 3.0 dongle σύνδεση, ο σταθμός εργασίας αναγνωρίζει πότε το notebook βρίσκεται σε ακτίνα ενός μέτρου και αυτόματα ενεργοποιείται, συνδέοντας όλα τα περιφερειακά και την οθόνη, ώστε να προσφέρει ένα ευρύτερο περιβάλλον εργασίας.


Για τους φανατικούς του gaming και για όσους αναζητούν ενισχυμένες επιχειρηματικές εφαρμογές, η Samsung παρουσίασε δύο 3D LED οθόνες: τις SA750 και SA950 3D LED 23’’ και 27’’ ιντσών αντίστοιχα. Και οι δύο είναι εξαιρετικά λεπτές ενώ η SA950 διαθέτει δυνατότητα μετατροπής 2D οπτικού υλικού σε 3D. Η TA950 Multifunction οθόνη εμπεριέχει στα χαρακτηριστικά της ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη MPEG4 και τη λειτουργία Smart Hub.


Ταυτόχρονα, η εταιρεία παρουσίασε αρκετές νέες λύσεις συνδεσιμότητας από την ομάδα προϊόντων IT Solutions. Το Samsung MobilePrint App που μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές Android, όπως οι έξυπνες συσκευές Galaxy S και Galaxy Tab, μπορεί να συνδέσει τους χρήστες κατευθείαν σε εκτυπωτές Samsung μέσω Wi-Fi ή μίας σύνδεσης δικτύου, ώστε να μπορέσουν να τυπώσουν φωτογραφίες, αρχεία PDF και ιστοσελίδες απευθείας από τις συσκευές τους. Για χρήστες που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει, τα MobilePrint App της Samsung προσφέρουν τη δυνατότητα για εκτύπωση αρχείων ακόμη και την τελευταία στιγμή, επιτρέποντας τους να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι ακόμη κι αν βρίσκονται εν κινήσει.