Η Huawei επιλέχθηκε ως ο προμηθευτής που θα αναλάβει την επέκταση του δικτύου 2G/3G/4G της TeliaSonera στην Νορβηγία.


huawei hqΗ ενισχυμένη κάλυψη δικτύου θα ‘αγκαλιάσει’ τις μεγαλύτερες πόλεις της Νορβηγίας και τις περιοχές υψηλού πληθυσμού, συμπεριλαμβάνοντας την επέκταση του υπάρχοντος 4G/LTE δικτύου στο Όσλο, Μπέργκεν και Στάβανγκερ.


Η ΤeliaSonera θα υλοποιήσει τη λύση SingleRAN@Broad της Ηuawei προσφέροντας θεωρητικές ταχύτητες δεδομένων της τάξης των 150 Mb/s. Επιπλέον, το δίκτυο 42 Mb/s HSPA+ θα αναπτυχθεί και θα προετοιμαστεί για αναβάθμιση σε 84 Mb/s HSPA+. Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012. Με την ολοκλήρωσή του, το βελτιωμένο δίκτυο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ανώτερη ποιότητα υπηρεσιών και υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων σε όλο το μήκος της σημαντικά αυξημένης περιοχής κάλυψης.


Υιοθετώντας τη λύση SingleRAN@Broad της Huawei, η ΤeliaSonera θα συγκλίνει τα δίκτυα 2G, 3G και 4G/LTE σε ένα πλήρες δίκτυο, απλουστεύοντας τη δομή, μειώνοντας τα κόστη και τις απαιτήσεις ανθρωπίνου δυναμικού και επιτυγχάνοντας εξαιρετικές βελτιώσεις στην αποδοτικότητα Λειτουργίας και Συντήρησης (Ο&Μ). Ένα νέο χαρακτηριστικό στη λύση SingleRAN@Broad της Huawei αποτελεί η τεχνολογία πενταπλού εύρους (5-band) και τριπλού τύπου (3-mode) που υποστηρίζει 5 εύρη συχνότητας και τρία πρότυπα σε μία μόνο καμπίνα. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία SDR (Software Defined Radio), το φάσμα μπορεί να αντιστοιχίζεται δυναμικά σε οποιοδήποτε ασύρματο πρότυπο, βελτιστοποιώντας τη χρήση των διαθέσιμων συχνοτήτων.


Ως ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές ολοκληρωμένων (end-to-end) λύσεων ασύρματης ευρυζωνικότητας, η Huawei ήδη συνεργάζεται με την TeliaSonera για την ανάπτυξη του πρώτου παγκοσμίως εμπορικού δικτύου LTE στη Νορβηγία.