Η OTEGLOBE εισάγει την τεχνολογία Softswitch στο IP/MPLS δίκτυό της (MSP Platform), καθιστώντας πλέον δυνατή την παροχή διεθνούς VoIP σε άψογη ποιότητα.

Η IP τηλεφωνία (VoIP) της OTEGLOBE αποτελεί μία επιπλέον, αξιόπιστη επιλογή πέραν των παραδοσιακών δικτύων TDM για τη διασύνδεση φωνής, καθώς συνδυάζει τα οφέλη της IP τηλεφωνίας με την ποιότητα δικτύου TDM.

Με την τεχνολογία Softswitch, η οποία υιοθετείται από τους μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, η OTEGLOBE διευρύνει τη λειτουργικότητα του διεθνούς IP/MPLS δικτύου της, αναβαθμίζει αισθητά το διεθνές τηλεφωνικό δίκτυο ενώ είναι ήδη έτοιμη να υποστηρίξει τη μελλοντική μετάβαση των πελατών της σε All IP δίκτυα Νέας Γενιάς.

Πιο συγκεκριμένα, με την εφαρμογή της τεχνολογίας Softswitch πάνω στην πλατφόρμα MSP της OTEGLOBE, εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους διασύνδεσης (TDM, C7), θα παρέχεται πλέον και “All IP” (Η.323 και SIP) διασύνδεση μέσω VoIP.

Με την “All IP” διασύνδεση, οι πελάτες της OTEGLOBE -πάροχοι σταθερής και κινητής τηλεφωνίας- μπορούν να συνδέονται πιο γρήγορα, ευέλικτα και οικονομικότερα διατηρώντας την ποιότητα και την αξιοπιστία των παραδοσιακών δικτύων. Ταυτόχρονα, παρέχονται υπηρεσίες φωνής διαφορετικής κλάσης (Class Of Service), ενώ στο εξής, με μια μόνο φυσική διασύνδεση με το δίκτυο της OTEGLOBE είναι δυνατή η πρόσβαση σε όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (τηλεφωνία, Internet Transit, MPLS VPN κλπ.).

Όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, Εκτελεστικός Εμπορικός Διευθυντής της OTEGLOBE, «Συνεχίζοντας την πολιτική της καινοτομίας και της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, πάντα προς όφελος των πελατών μας, η OTEGLOBE παρακολουθεί στενά τις διεθνείς εξελίξεις και εφαρμόζει νέες τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες της Διεθνούς Αγοράς Τηλεπικοινωνιών.»