Μετά τα πρόσφατα μεγάλα προβλήματά της, η Altec Telecoms διαπραγματεύεται την εκχώρηση στο Δημόσιο του ποσοστού της στο έργο «Σύζευξις».

Η Altec Telecoms, έπειτα από την αίτηση συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της που υπέβαλε την περασμένη Πέμπτη, θα προσέλθει σε διαπραγμάτευση με το ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να εκχωρήσει τον έλεγχο των συστημάτων του «Σύζευξις» που ελέγχει. Από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, τη διαπραγμάτευση θα κάνει η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., η οποία ήταν και η αναθέτουσα αρχή του έργου.
Η πρώτη συνάντηση στελεχών των δύο πλευρών έχει οριστεί σήμερα και στόχος της νέας διαπραγμάτευσης θα είναι η κατάρτιση σύμβασης η οποία, αφενός μεν να ορίζει αποζημίωση της Altec Telecoms, αφετέρου δε η τελευταία θα εκχωρεί τον έλεγχο του εξοπλισμού που έχει δημιουργήσει στο «Σύζευξις» στην ΚτΠ Α.Ε. Με την υπογραφή της σύμβασης, η ΚτΠ Α.Ε. θα μπορεί να εκχωρήσει το συγκεκριμένο έργο σε τρίτο πάροχο τηλεπικοινωνιών. Όπως αναμένουν οι περισσότεροι αναλυτές του χώρου, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο έλεγχος αυτός να περάσει στον ΟΤΕ.
Την Παρασκευή η Altec γνωστοποίησε ότι υπέβαλε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για την έναρξη διαδικασίας συνδιαλλαγής βάσει του άρθρο 99 του ν. 3588/2007. Πρόκειται για τη διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας με προστασία από τους πιστωτές/προμηθευτές της. Πρόκειται για αντίστοιχο Κεφάλαιο 11 της αμερικανικής νομοθεσίας, στο οποίο εισέρχονται σωρηδόν το τελευταίο διάστημα χρηματοπιστωτικοί φορείς.