Τα νέα μοντέλα Cyber-shot της Sony προσφέρουν εξελιγμένες λειτουργίες imaging σε προσιτές τιμές.


TX10_lifestyle_2Ελαφριές, compact και εύκολες στη χρήση, οι νέες Cyber-shot™ W510, W530, και W570 διαθέτουν λειτουργία Sweep Panorama, αλλά και Intelligent Auto mode για αυτόματες ρυθμίσεις, ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα σε οποιεσδήποτε συνθήκες λήψης. Ο απλός χειρισμός τους απλοποιείται ακόμη περισσότερο με το βελτιωμένο οδηγό «In-Camera Guide» για χρήσιμες on-screen συμβουλές, ώστε να μην έχετε την ανάγκη να ανατρέχετε στις οδηγίες χρήσης.


Οι αναγνωρίσιμες Cyber-shot™ της σειράς T, συνδυάζουν δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά και μια ιδιαίτερα λεπτή και ελκυστική σχεδίαση. Με μεγάλη LCD οθόνη αφής 7,5 εκατοστών (3’’), η Cyber-shot™ T110 διαθέτει αισθητήρα CCD των 16.1 megapixel, λειτουργία Sweep Panorama και δυνατότητα εγγραφής HD βίντεο 720p.


H70_5Η Sony παρουσιάζει επίσης, τη high-zoom compact Cyber-shot™ H70 με αισθητήρα CCD 16.1 megapixel. Ο ευρυγώνιος φακός των 25mm με το δυνατό οπτικό zoom 10x, συμπληρώνεται από τη λειτουργία Sweep Panorama, τη δυνατότητα εγγραφής HD βίντεο 720p και το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot.


Sweep Panorama
W570_2Η λειτουργία η οποία υπάρχει πλέον σε όλα τα νέα μοντέλα, σας επιτρέπει να απαθανατίσετε με ευκολία υπέρ-ευρυγώνιες σκηνές, από τοπία και ψηλά κτίρια, μέχρι πολυπληθείς ομάδες ανθρώπων. Απλά πατήστε στιγμιαία το κουμπί του κλείστρου και σαρώστε τη σκηνή με τη μηχανή: Η Cyber-shot™ θα συρράψει αυτόματα τα διαδοχικά καρέ μιας λήψης ριπής και θα δημιουργήσει μια πανοραμική φωτογραφία.


Όλα τα νέα μοντέλα Cyber-shot™ είναι συμβατά με τις τελευταίες κάρτες SDHC υψηλής ποιότητας της Sony. Η προσιτή σειρά Essential Series και η Experience Series συμπληρώνεται από τη ναυαρχίδα της γκάμας, τη σειρά Expert Series (Class 10), για φωτογράφους που απαιτούν κορυφαία χωρητικότητα και ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.


Full HD και 3D
Η Sony ανακοινώνει πέντε νέα μοντέλα Cyber-shot™, με τις οποίες θα μπορέσετε εύκολα να τραβήξετε φωτογραφίες αντίστοιχης ποιότητας με τις DSLR, φωτογραφίες 3D και υψηλής ποιότητας Full HD βίντεο.


WX7_range_2Η Sony σχεδίασε πέντε νέες, καινοτόμες Cyber-shot™ των 16.2 megapixel (μοντέλα DSC-TX100V, DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX9 και DSC-WX7), οι οποίες είναι οι πρώτες compact ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο με δυνατότητα 3D φωτογράφισης (λειτουργία 3D Still Image™) με τη χρήση ενός μόνο φακού και του αισθητήρα. Επιπλέον, η Cyber-shot™ TX100V είναι η πρώτη compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα εγγραφής Full HD (1920 x 1080/50p) βίντεο προοδευτικής σάρωσης (progressive video) για ομαλή αποτύπωση εικόνας όταν φωτογραφίζετε κινούμενα αντικείμενα.


Η TX100V είναι επίσης η πρώτη Cyber-shot™ της Sony με οθόνη αφής OLED 8,8 εκ. (3,5 ιντσών), η οποία προσφέρει βαθύτερες αποχρώσεις του μαύρου και πλούσια χρώματα, ενώ είναι πιο λεπτή και έχει μικρότερο χρόνο απόκρισης από τις περισσότερες οθόνες LCD – ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο όταν γυρίζετε βίντεο.


Η Cyber-shot™ TX100V εγγράφει 50 Full HD (1920 x 1080) καρέ προοδευτικής σάρωσης ανά δευτερόλεπτο «50p», και εξασφαλίζει ακόμη ομαλότερη αναπαραγωγή βίντεο στα σπορ και σε άλλες περιπτώσεις με σκηνές έντονης κίνησης. Η DSC-TX10, η DSC-HX7V, η DSC-WX9 και η DSC-WX7 εγγράφουν βίντεο με κρυστάλλινη εικόνα σε 50i και φορμά 1080 AVCHD.


Για την εγγραφή βίντεο και φωτογραφιών υπάρχουν ξεχωριστά πλήκτρα, ενώ η λειτουργία «Dual Rec» σας επιτρέπει να βγάζετε ταυτόχρονα ολοκάθαρες φωτογραφίες χωρίς να διακόπτετε την βιντεοσκόπηση (το Dual Rec δεν υποστηρίζεται στην λειτουργία 50p).


Περιεχόμενο 3D
Μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες 3D με τη λειτουργία «3D Sweep Panorama™» ή τη νέα λειτουργία «3D Still Image». Στη λειτουργία 3D Still Image, η μηχανή τραβάει δύο συνεχόμενες λήψεις σε διαφορετικές θέσεις εστίασης για να υπολογίσει το βάθος και δημιουργεί άλλη εικόνα για το δεξί και άλλη για το αριστερό μάτι, ώστε να πετύχει το 3D εφέ. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το απολαύσετε σε εικόνα 2D ή 3D σε συμβατές τηλεοράσεις 3D, όπως η νέα BRAVIA KDL-HX820.


Οι νέες Cyber-shot™ διαθέτουν επίσης λειτουργία 3D Sweep Panorama™, η οποία σας επιτρέπει να βγάζετε πανοραμικές φωτογραφίες με το στιγμιαίο πάτημα ενός κουμπιού και μία κίνηση σάρωσης. Όλα τα καρέ συρράπτονται αυτόματα και δημιουργούν πανοραμικές φωτογραφίες 3D, γεμάτες λεπτομέρεια.


Η λειτουργία Sweep Multi Angle™ σας επιτρέπει να πετύχετε μια προσομοίωση 3D στην οθόνη της Cyber-shot™, απλά γέρνοντας τη μηχανή δεξιά και αριστερά. Αυτή η λειτουργία καταγράφει 15 εικόνες από διαφορετική γωνία, τις συνθέτει και δημιουργεί ένα εφέ προσομοίωσης 3D στην οθόνη της μηχανής.


Με τις βελτιωμένες λειτουργίες Superior Auto™ και Intelligent Auto™, όλα τα νέα μοντέλα Cyber-shot™ μπορούν να αναγνωρίζουν αυτόματα μια μεγάλη ποικιλία κοινών συνθηκών λήψης, συνδυάζοντας μέχρι και έξι υψηλής ταχύτητας εκθέσεις του κάδρου, δημιουργώντας μια ενιαία εικόνα με μεγαλύτερη ευκρίνεια, βέλτιστο δυναμικό εύρος και χαμηλότερα επίπεδα ψηφιακού θορύβου.


TX10_range_1Η λειτουργία Background Defocus τραβάει δύο καρέ με υψηλή ταχύτητα με διαφορετική ρύθμιση εστίασης και τα συνδυάζει για να δημιουργήσει μια φωτογραφία που μοιάζει με μιας DSLR, με το θέμα σας ευκρινώς εστιασμένο μπροστά από ένα φόντο ελαφρώς ή έντονα απεστιασμένο. Η λειτουργία Soft Skin ομαλοποιεί σημεία της επιδερμίδας που ξεχωρίζουν, ενώ η λειτουργία Natural Flash διορθώνει τη χρωματική ισορροπία για περισσότερο φυσικές λήψεις. Και τα πέντε νέα μοντέλα προσφέρουν εγγραφή υπερ-υψηλής ταχύτητας με 10 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) σε πλήρη ανάλυση και 16,2 megapixel.


Με ένα φακό Sony G lens με οπτικό zoom 10x στο σώμα μιας compact φωτογραφικής μηχανής, η Cyber-shot™ HX7V διαθέτει ενσωματωμένο GPS και ηλεκτρονική πυξίδα και καταγράφει τη θέση και τη διεύθυνση κατά την οποία έχει τραβηχτεί η φωτογραφία. Η WX9 διαθέτει έναν ευρυγώνιο, φωτεινό φακό 25mm με zoom 5x και οθόνη LCD Xtra Fine 921,6K 7,5 εκ (3 ιντσών) για τέλειες φωτογραφίες τοπίων ή ομαδικών πορτρέτων.


Η DSC-TX100V, η DSC-TX10, η DSC-HX7V, η DSC-WX9 και η DSC-WX7 είναι οι πρώτες Cyber-shot™ της Sony με σύστημα βελτίωσης Υψηλού Δυναμικού Εύρους (HDR – High Dynamic Range) το οποίο συνδυάζει τις φωτεινές, σκοτεινές και μεσαίου φωτισμού περιοχές από τρεις διαφορετικές λήψεις δημιουργώντας μια ρεαλιστική φωτογραφία, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.


Ανθεκτική σχεδίαση
TX10_lifestyle_4Η Cyber-shot™ TX10 των 16.2 megapixel είναι αδιάβροχη, αλλά και ανθεκτική σε χτυπήματα, στη σκόνη και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Έχει δυνατότητα εγγραφής HD βίντεο και φωτογραφιών 3D και διαθέτει λειτουργία Intelligent Sweep Panorama™, οθόνη αφής 7,5 εκ. (3 ιντσών) και αισθητήρα Exmor R™ CMOS, ο οποίος εξασφαλίζει καθαρές, ευκρινείς φωτογραφίες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


Αδιάβροχη μέχρι και σε βάθος 5 μέτρων, η TX10 σας χαρίζει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες αλλά και πανοραμικές εικόνες και Full HD 1080i βίντεο με τους φίλους σας, την οικογένεια ή τα κατοικίδιά σας, ακόμα και κάτω από το νερό. Η TX10 αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι και -100C, για να πάρετε υπέροχες φωτογραφίες.


Η TX10 είναι ανθεκτική και σε πτώσεις από ύψος μέχρι και 1,5 μέτρο. Επιπλέον, χάρη στην αεροστεγή κατασκευή της δεν επηρεάζεται από τη σκόνη. Όλα τα νέα μοντέλα Cyber-shot θα είναι διαθέσιμα σε μια ποικιλία χρωμάτων από τον Μάρτιο του 2011.